Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sędzia artur lipiński

Co jest gorsze ? Mały biust czy brak talii ?

Polecane posty

??

Gość ddddddddddassaaaa
zalezy jak maly biust, ale wydaje mi sie ze brak talii

Gość dziafek Włodek
brak talii jest tragedią u kobiet

Gość nie nie taki sam
oczywiście, że brak talii

Gość kosiakasiami
maly biust ale bak talii to powazny ubytek...

Gość sfses
brak talii

a dlaczego brak talii ? zawsze myślałam, że cycki są najważniejsze :classic_cool:

Gość ta cycki se wypchniesz ale
co jak dochodzi do seksu? a poza tym co to znaczy brak talii. chodzi ci o brak wciecia w talii? cameron diaz, cheryl cole nie maja wciecia w talii i jakos sa uznawane za sexy.

Gość monicaaaaaaaa
brak talii bo on zaburza całą kobiecą sylwetkę. kobieta bez talii nie ma kobiecej sylwetki bo nie ma rożnicy między biodrami ,a talią ( ideał 30 cm i udowodniono ,ze kobiety z taką roznicą mają największe powodzenie bo podświadomie faceci myślą ,ze to objaw płodności) a biust najlepszy jest dość pelny i ksztaltny ,ale mały i ksztaltny ujdzie jeśli nie jest tak mały jak u dziewczynki :P

Gość monicaaaaaaaa
ja mam biust C i w sumie mi sie podoba :P czasem bym chciala mieć duży ,a mam taki średni .. ale wazne ,ze ma łady kształt :P troche bym sie bała operacji powiekszania

Gość brak talii chyba że ...
"mały biust" oznaczałby tego biustu całkowity brak, czyli klatkę piersiową jak u mężczyzn, sutki jedynie. Ale jesli biust byłby, tyle że mały, to zdecydowanie brak talii jest gorsze dla kobiety.

Gość vbhjm
brak talii......maly biust mozna zatuszowac ale talie???? nic obcislego..odslaniajacego te okolice... chyba ze jest sie ania mucha....wszyscy widza i wiedz ze nie ma talii,jest chodzacym kołkiem ale wmowiono spoleczenstwu,ze jest piekna,zgrabna i sexy:O:)

Gość ta cycki se wypchniesz ale
przewaznie osoby bez talii maja fajne nogi....

Gość jaciekrece, u la la
@monicaa Ideał to nie 30cm, tylko 30%. Dlatego kręcące onegdaj rubensowskie kształty były podniecające - panie na obrazach, choć otyłe, miały talię o 30% węższą od linii bioder. Ja uważam, że gorszy jest brak talii - bo na piersi nie ma się wpływu, a talię w większości przypadków można wypracować.

Gość ela ela ela
brak biustu przecież powszechnie wiadomo- wąska w pasie dobrze pcha się :classic_cool:

Gość Srul Mycnik
brak talii i mały biust jak dla nas

Gość Srul Mycnik
i z braku talii i z powodu malego biustu co ja bede z tego miał? co to za interes? żaden

Gość sie slychaj mnie bibo
tak talie sie da sie wypracowac :O no plis kurva . jak ktos ma taka budowe to ma i nic nie poradzi. co sie da ,mozna zatuzowac odpwiednim ubraniem.

Gość venia15
brak tali

Gość jaciekrece, u la la
@sie slychaj mnie bibo pełen cytat brzmi "a talię w większości przypadków można wypracować" rozumiem, że dla Ciebie "w większości przypadków" = zawsze? :D

Gość monicaaaaaaaa
jaciekrece, u la la - nie prawda 30 cm ! np w biodrach 90 w talii 60 . nie chce mi sie szukać na ten temat artykułów ,ale poczytaj dokładniej gdziekolwiek na ten temat

Gość vermacna
Zaokrąglone biodra badacze odkryli, że dla spostrzeganej atrakcyjności ważny jest stosunek obwodu talii do obwodu bioder (WHR), nie zaś sama szerokość bioder; za najatrakcyjniejsze uważane są kobiety, których WHR wynosi 0,7; znaczne odstępstwa od tej wartości obniżały atrakcyjność fizyczną. Mimo że Miss Ameryki jest z roku na rok coraz szczuplejsza, to proporcje talii do bioder pozostają od kilkudziesięciu lat niezmienione; także pierwsze operacje plastyczne polegały m.in. na usuwaniu dolnych żeber w celu poprawienia wcięcia w talii; kobiece proporcje budowy bioder związane są z ilością żeńskich hormonów płciowych produkowanych przede wszystkim przez jajniki estrogenów; wcięcie w pasie rośnie wraz ze stężeniem tych hormonów w okresie dojrzewania; kobiety o takich proporcjach mają także mniej poronień, mniej kłopotów z zajściem w ciążę, rzadziej chorują na nowotwory jajników i piersi oraz szybciej dojrzewają; prawdopodobnie więc spostrzeganie jako atrakcyjnego takiego właśnie ciała kobiety przyczyniało się do sukcesu reprodukcyjnego (zobacz więcej: sekcja Interpretacje). Kobieta z nadmiernie podniesionym poziomem męskich hormonów płciowych androgenów może mieć problemy z trądzikiem, a także mieć męski typ owłosienia (m.in. włosy w okolicy brody). Takie cechy sprawiają, że kobieta jest ogólnie postrzegana jako mniej atrakcyjna fizycznie.