Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wszystko jest totalne bezsensu

Brak sensu, stagnacja, mam dosc

Polecane posty

Mam 29 lat i przechodzę jakieś załamanie. Nie widzę sensu w niczym. Nie chodzi o brak faceta, i dziecka w tym wieku, bo nigdy do tego nie dążyłam. Chodzi o to że nie widze sensu w niczym. W tym aby wstawac rano, aby isc do pracy, właściwie tylko to robię bo nie umiem normalnie funkcjonowac. Znajomych mam niewiele, na nikim nie mogę polegac. Zresztą ludzie teraz dbają tylko o czubek wlasnego nosa. Ktoś mi doradził abym dla polepszenia nastroju zapisała się na jakiś kurs tańca, czy aerobiku, albo jeszcze gdzieś. Ale ja po prostu nie widze w tym sensu. Bo po co? Nie umiem opisac tego uczucia, ale gdy sobie mysle ze jakiś kurs tylko na chwilę ma mi poprawic humor to od razu nie widze w tym sensu. Brak mi jakiegoś celu życiowego, punktu zaczepienia. Po prostu nie chce mi się życ.

Gość koniecznie ale koniecznie
idź zbadaj sobie tarczyce i to dokładnie to może być przyczyna twojego samopoczucia :-) 🖐️

Zle myślałas, myślałam o wizycie u lekarza, jednak to nie jest chwilowa depresja. Psycholog mi nic nie poradzi głupią rozmową, a teraz trudno znalezc lekarza który naprawde rozumie pacjenta i nie wciska mu recept.

Gość mam znacznie gorzej
doskonale Ciebie rozumiem mam takie same odczucia i jestem w Twoim wieku...na domiar zlego nie mam pracy, nie mam sily aby wstawac rano, przestalam widziec sens w poszukiwaniu pracy, czuje sie zle, nie mam w nikim wsparcia, nie mam faceta, nie mam ochoty na poznawanie... a Twoj facet nie pomaga Tobie autorko?

Gość j.o.
mam to samo już ze dwa lata, uciekam w sen i alkohol

Gość ja w podobnym wieku...
po prostu nie masz męża i dzieci więc nie masz sensu, większość kobiet w twoim wieku ma rodziny i to jest ich sens życia, dbać o dzieci, o męża, gotować, prać. a co mają robić stare panny, jak zorganizować sobie życie, jaki sens mu nadać? też się nad tym zastanawiam.

Gość doktore psychiatrełe
zapraszam na prywatna wizyte-koszt 100zł za 20 min,przyszykuj sie na farmakoterapie....zaraz z kim jestem w układzie..aha z firmą Pfizer-Zoloft ci pomoze:)

Akurat tu się z tobą nie zgodzę. Nigdy nie stawiałam sobie za cel nr 1 aby miec męża i dzieci. Nawet nie jestem przekonana co do instytucji małżeństwa. Tymbardziej nie tęsknie za praniem, prasowaniem i gotowaniem jak to określilaś. Chciałabym miec dobrą pracę, ciekawą karierę, chciałabym czuc się spełniona w jakiś sposób.

dokładnie, koncerny farmaceutyczne zarabiają krocie na takich ludziach co z desperacji rzucają się na jakiś syf, czyli antydepresanty. a więcej to ma skutków ubocznych niż pomaga.

a mieszkasz sama czy z rodzicami, i jaką masz pracę?

Gość Icek Rozenblatt psychiatrełe
ja cie wylecze tylko ty musisz miec pieniądze i do mnie przyjsc,ty bedziesz leczona przewlekle lekami,one ci pomóc

ja w podobnym wieku - a jakie to ma znaczenie?

tak tylko pytam.

Mieszkam sama, z pracy nie jestem zadowolona ale jest.

Gość killmyself
ja mam podobnie tylko ja kobietą nie jestem :-(

Gość nihil novi...
mam tak od lat od dziecka już było niedobrze po latach poszedłem do psychiatry biorę leki i mam terapię ale to dopiero początek moje życie zawsze mnie męczyło teraz czuję się wyczerpany, znużony i prawie niczego już nie chcę kiedyś się szarpałem wszystko przychodzi mi z tak wielkim trudem kolejny dzień męczy nim wstanę z łóżka jeszcze podobają mi się kobiety ale co ja mogę zaproponować? rozmowę i seks a i to w coraz węższym zakresie więc żyję sobie z boku i niczego od nikogo nie oczekuję

Gość mirabelka40mirabelka
No tak z moich obserwacji wynika, że ludzie po prostu o siebie nie dbają, a objawia sie to na przykład mało podniecającym ubiorem - a wystarczy tak nie wiele, żeby wszystko odmienić. Zerknijcie sobie na rajstopy, które ostatnio sprawiłam sobie: http://www.hurtownia-rajstop.pl/gatta-rajstopy-sweety-wz-02.html - koszt nieduży, a nasze uczucia odżyły.

Gość gość
Brak ci punktu zaczepienia, a nie chcesz iść na kurs tańca. Eh, jak dla mnie brak ci wyobraźni. Zwyczajnie musisz kopnąć się w d**e i zacząć coś robić. Coś co lubisz. Jesi nie taniec, to bieganie, czytanie, granie, rajdy, ogranicza cie tylko wyobraźnia. Nie musisz od razu szukać jakiegoś wielkiego celu w życiu, tylko małych, które powoli cię ukształtują. Bo właściwie człowiek ma tylko jeden cel, umrzeć. Ale zanim to nastąpi to trzeba coś zrobić z tym życiem. Musisz przede wszystkim zmienić myśenie. Nie myśl o tym co będzie, po prostu żyj tą chwilą, którą masz obecnie. Życie jest za krótkie by się zastanawiac nad tym jaki ma sens, wielu geniuszy próbowało to rozkminić i kończyło bez piątej klepki. Mogę ci nawet polecić film motywujący, być może go znasz, ale jeśli nie, to jakoś motywuje do działania i inspiruje, choć jakiś wybitny nie jest. Film "Jestem bogiem".