Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kontrakt w USA

jeszcze raz

Polecane posty

Gość kontrakt w USA

Napisałam na dyskusji ogolnej ale nikt nie odpowiedział, może tutaj ktoś doradzi. Chciałabym uzyskać opinie na temat dziecka za granicą. Wyjeżdżam na 3 letni kontrakt zagraniczny z dziećmi. Bardzo martwie się o 6 letniego synka. Może ktoś wyjeżdżał z dzieckiem w podobnym wieku i coś potrafi doradzić. Chodzi mi o barierę językową jak szybko 6 letnie dziecko jest w stanie się dostosować.

Moja corka dojechala majac 5 lat do UK ,jak poszla do szkoly juz po 3 miesiacach swietnie sie dogadywala z dziecmi.

Gość kontrakt w USA
Dziękuje za odpowiedź, bardzo pocieszająca. Szkoda że tylko jedna osoba się wypowiedziała.

Gość kontrakt w USA
Mam pytanie czy Pani córka poszła do szkoły tylko anglojęzycznej?

Gość nie martw sie
male dzieci bardzo szybko przyswajaja nowe jezyki :) powodzenia zycze ;)

Gość A ja wypowiem się
Sama mieszkam za granicą, na dziecko co prawda dopiero czekamy..urodzi się na dniach. Ale napiszę jak to wyglądało u znajomych. Niektóre dzieci przyjeżdzały tu malutkie inne już były nastolatkami. Maluchy zazwyczaj szybciorem pojmowały język, a te większe pociechy najpierw chodziły do szkoły tak jakby językowej...jak już po kilku miesiącach potrafiły komunikatywnie się porozumieć wrzucano je na głęboką wodę do normalnej klasy. Czasem tylko o rok niżej żeby nie były do tyłu z materiałem tylko ew. z językiem...Z tego co wiem, wszystkie dzieci z otoczenia sobie poradziły, prędzej czy później.

Gość psiapsiapsia
majoweczka09 " Moja corka dojechala majac 5 lat do UK ,jak poszla do szkoly juz po 3 miesiacach swietnie sie dogadywala z dziecmi." kontrakt w USA "Mam pytanie czy Pani córka poszła do szkoły tylko anglojęzycznej? :O Nie, kurwa, do chinskojezycznej :O A do jakiej szkoly mialo pojsc dziecko mieszkajace w UK???? TYLKO anglojezycznej.

Gość www.mania.pl
są polskojęzyczne szkoły debilko!

Gość ojeju_czarodzieju
moja siostra wyleciala do Kanady z dziecmi w wieku 4 i 5 lat. Bardzo szybko sie przestawily, teraz tylko problem, bo po polsku juz nie chca mowic :O

Gość olga.w
psiapsiapsia wyszłaś na idiotkę bo są polskojęzyczne szkoły w UK ,durnoto