Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezradnaaa

uporczywe bóle głowy

Polecane posty

Gość bezradnaaa

Witam. : ). Więc mam w tym roku 18 lat i strasznie bolesny problem. Od ponad roku męczę się z bólami głowy, niekiedy są bardzo silne . Chodziłam od lekarza do lekarza i nic.. Miałam robione rezonans magnetyczny, wykrył torbiela szyszynki ale moja pani doktor powiedziała że to nie od tego. Co mogło by byc przyczyna takich bólów? Mam je codziennie, raz mocniej raz lżej. Czy któraś z was miała może taki problem? Dodac mogę że czasami jestem nerwowa, i mam bardzo długie napięcie przed okresem, ponad tydzień to trwa :P. Nie wiem czy może to hormony , albo poprostu genetyczne. Błaaagam , pomóżcie mi.

Gość koala78
Mnie prawie codziennie boli glowa i nie wiem czym to jest spowodowane .

Gość melodiaaaa
migrena na tysiac procent

Gość ddmdmdmdmdmd
ja mam to samo, takze byl rezonans. Hormony tez moga byc, wada wzroku, niedotlenienie.nerwice

Gość ddmdmdmdmdmd
niekoniecznie migrena

Gość ddmdmdmdmdmd
a wykluczyli stwardnienie rozsiane? bo u mnie to podejrzewali, ze od tego bole glowy, ale jednak na szczescie nie

Gość @bleton
Torbiel szyszynki, a ona mówi, że nie od tego. Słuchaj, zmień lekarza w takim razie. Skoro pojawiła się torbiel gdziekolwiek w Twoim organiźmie, to znak, że coś się dzieje. Torbiel nie jest objawem zdrowia, ale jakiegoś stanu, który ją wywołał. orbiel może powodować ucisk partii przyległych, a tym samym powodować bóle.

Gość @bleton
kleję pierwszy lepszy post lekarza, który odpowiada na pytanie pacjenta, który ma torbiel szyszynki. Witaj, Torbiel to nie jest rak. Torbiel szyszynki można operowac lub obserwować do momentu kiedy pojawią się objawy nieporządane (bóle gowy, czasami nudności, mlekotok lub inne). Najczęściej wykonuje się rezonans co 3 -6 miesiecy i patrzymy czy nie rośnie a jak tak to w jakim tempie. ważne jest by w miarę możliwości robić badanie na tym samym aparacie (standarty pomiaru). Operacja też wchodzi w grę ale jak każdy zabieg mogą byc powiklania i szansa na nawrót torbieli. Dostęp do szyszynki nie jest skomplikowany ale to jest mózgowie i wszystko może się zdarzyc. Jesli potrzebujesz kontakt do neurochirurga daj znać to rozejrzę się za kimś kto zajmuje się szyszynką. pozdrawiam Jacek PS przeniosę pytanie do wlaściwej kategorii i grupy ... ZMIEŃ TĄ IDIOTKĘ na lekarza.

Gość @bleton
Z tym mlekotokiem, to chodzi o to, czy z brodawek piersi wydostaje się biała wydzielina, jak mleko. To jest jeden z objawów.

Gość spragniona wakacji
witam, mam ten sam problem tj. torbiel szysyznki, dostałam leki i jak narazie jest w marę ok. biorę je od 10 dni, wczesniej była masakra