Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ekspedietka na chorobowym

Potrzeba mi porada prawna lub dobre forum a moze ktos sie orientuje

Polecane posty

wiem ze to nie to forum ale moze jest tu ktos kto sie orientuje :) w skrocie : Pracowalam w sklepie sama tzn moja praca polegala na prowadzeniu sklepu spozywczego . Przed swietami zachorowalam i poszlam na chorobowe teraz dalej choruje a do sklepu prezes szuka dalej kogos a towary leza i sie terminuja . Nie mialam renamentu zdawczo odbiorczego i teraz moje pytanie kto odpowiada za towar przeterminowany od nia 24.12 .11 ?? Na chorobowym jestem od dnia 23.12.11 wacznie . Prosze o odpowiedz lub podanie adresu jakiegos forum prawnego potrzebuje szybkiej odpowiedzi ,

Gość lekarz pediatra wwa
nie pomyliłaś forum ty kur­wo?

O nie pomyslalam o tym dziekuje za podpowiedz :)

jestem kur­wą, no i co z tego?

Wiem ze to nie to forum ale na takim mozna wiecej sie do wiedziedziec niz na tematycznym :) eh ale widze tu kultura ...

Gość studentka przed egzaminem
Wydaje mi się, że w tym przypadku nie ma Twojej winy, co jest konieczną przesłanką odpowiedzialności odszkodowawczej ze strony pracownika. Gdyby szkoda wyrządzona pracodawcy (czyli przeterminowanie jedzenia) była z Twojej winy (umyślnej lub nieumyślnej - przez lekkomyślność lub niedbalstwo), to wtedy musiałabyś pokryć wartość szkody. Natomiast wydaje mi się, że skoro zachorowałaś, co potwierdza zaświadczenie lekarskie, to nie można mówić o Twojej winie:) Zaznaczam, że mogę się mylić, na wszelki wypadek dopytaj na jakimś forum prawniczym:)