Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 12012012

druga ciąża - proszę o wasze opinie

Polecane posty

Gość 12012012
do anego żałosna jesteś, chyba Ty nie zdjaesz sobie sprawy w jakim kraju żyjesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 ten kraj to ruina! człowiek pracuje, odprowadza składki, płaci podatki i kiedy do cholery nalezy mi się ten zasrany urlop wychowawczy to dzieku temu panstwu, które daje takie możliwosci pracodawcom, zostane zwolniona z pracy poprzez fikcyjny powód! nie jestem jakąs małolatą, kóra zaszłą w ciąże nie pracowała i teraz chce wyłudzic pieniadze ze swojego biednego panstwa! tylko to niby pro rodzinne panstwo W OGÓLE NIE DBA o kobiety/matki!!!! zastanów sie co ty w ogóle piszesz, tak mnie wkurzyłaś, że szok

Gość bccnnxx
ciaza to klopoty i nic pozatym

a ja ci powiem na swoim przykładzie.synka urodziłam w sierpniu 2007 od razu wszystkim w firmie mówiłam zresztą przed ciążą to tez nie była tajemnicą że po pierwszym dziecku będę starała si ę w odstępie 2 lat o drugie.i tak miałam córkę urodziłam w marcu 2009 (synek miał wtedy 1,8 miesięcy) i powiem ci tak nie czułam w ogóle że mam małe dziecko ,noworodka w domku pewnie to dlatego że córka była bardzo spokojna i naprawdę nie miałam z nią żadnych problemów. do teraz :) syn ma 4lata i 5 miesięcy a córka 2 lata i 10 miesięcy i po prostu wywracają dom do góry nogami nie mówię że rozwalają go w perzynę ale tak się bawią że na nic nie zwracają uwagi. i to jest dobre gdybym miała cofnąć czas postąpiłabym tak samo. a praca?? mam wych .do końca lutego a potem ? z tego co wiem to bye bye ale już się z tym pogodziłam, po 9 latach tak ci dziękuję ?? kiedy trzeba było to wiedzieli do kogo się zwrócić a teraz? patrzą tylko na siebie. postąpisz jak będziesz chciała nikt ci nie powie co jest lepsze ,ja wiedziałam od zawsze że nie chcę by moje dziecko było samo, musiało mieć rodzeństwo i ma

Gość 12012012
Dokładnie jest tak jak piszesz katefoster. Najpierw wypruwasz sobie flaki dla swojej firmy, zawsze pod telefonem etc. Pracowałam tam od 2004 roku i co nawet "nie pozwolą" isc na zasłużony BEZPŁATNY wychowawczy. Dzieci tez chcielismy miec dwoje, no moze nie myslałam by starac sie już teraz ale sytuacja "tego wymaga" ale czy nam wyjdzie, zobaczymy.

Gość do 12012012
do 12012012, nie pytaj na kafe o planowanie drugiej ciazy bo tu są same takie co zaliczyły wpadke z brzuchem do slubu ida o ile w ogóle, bo wiekszosc to laski bez szkoly, panny z dziecmi.

Gość justyska6098
hej;-) to że ktos pisze ze opieka nad 1,5 rocznym dzickiem i noworodkiem to jest maskara to nie biez tego do serca ludze sa teraz wygodni i robia przerwy 4 lata a Ty odchowasz sobie dwoje dzieci i bedziesz mogła wrocic do pracy a ne bedziesz wracac po 4 latch do pieluch ja urodziłam w maju 2011 i teraz mm termin na listopad ciesze sie ogromnie a moj synek tak lubi dzieci i napewno bedzie szalal za male,ństen

Gość fbghhjk
Jesli na urlopie wychowawczym urodzisz drugie dziecko, to ten urlop zostanie przedłuzony o 3 lata...potem to pewnie pożegnasz się z pracą...