Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona_jaakk

jak to zrobić?

Polecane posty

Gość ona_jaakk

spotkałam się kilka razy z mężczyzną, który ma pieniądze, sławę i "może mieć każdą". on cały czas jest zakochany w swojej pierwszej miłości. a ja nie lecę na jego dobrobyt. on chyba uważa, że każda kobieta chce z nim być dla pieniędzy itp. (pierwszą miłośc poznał gdy nie był jeszcze rozpoznawalny). jest bardzo fajnym facetem, ale zachowuje się jak babiarz. np. woli żeby to dziewczyna dzwoniła, proponowała spotkania. albo umawia się i tego samego dnia nie daje znaku życia. co robić? tylko nie piszcie odpuść itp.

Jak widać masz świadomość jaki on jest, kim on jest... Jeśli właściwie oceniasz sytuację to nie licz zbytnio na to, że go zmienisz... No co, powiesz mu nibt, że bardziej romantycznie byłoby gdyby to on biegał za tobą? Jeśli on jest jakoś ukształtowany, dojrzały - to przyjmij to, jakim on jest. I wtedy zdecyduj czy chcesz w to wchodzić czy też nie. Nie łudź się, że go zmienisz. Nie będziesz ty - weźmie następną, która przyjmie jego wariant.

Gość ona_jaakk
a masz pomysł jak doprowadzić do związku?

Gość ona_jaakk
aby być ponad te "inne" ?

Nie mam. Ja wiem tylko, że jestem facetem, a moja kobieta chciała być ze mną, ale przez pierwszy rok usiłowała mnie zmienić - moje nawyki, sposób myślenia, przyzwyczajenia.... Tego zrobić się nie da. Potem, gdy się jest już razem - ślub, dom, wspólne mieszkanie - wtedy można pracować nad swoimi niedostatkami, wadami itp - dla dobra rodziny, związku, drugiej strony... Ale to inny etap.

Gość ona_jaakk
ale ja nie chce go zmieniać. chce tylko żeby przestał myśleć o byłej. chce wiedzieć co mogłabym zrobić żeby jednak chciał związek

Gość antek_partyzant
Jeśli pierwsza miłość go tak bardzo poruszyła, to może nigdy nie przestać myśleć o byłej z nostalgią, nic na to nie poradzisz. A jesli będziesz mu to wypominać, to się co najwyżej zniechęci do Ciebie. Jedyna radą jest nie walczyć ze wspomnieniami, pewnie podrasowanymi, jak to bywa, ale skierować jego uwagę na teraźniejszość, uczynić ją jak najbardziej atrakcyjną. I jeśli on taki kobieciarz, to Ty musisz być troche kokietką, zbliżać i oddalać, w stylu "dać polizać, a nie od razu ugryźć"

A po chcesz z nim być jak on jest zakochany w pierwszej miłości? Czego od niego chcesz?