Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asksdfkjsaff

Nowe umowy TP oszusci???

Polecane posty

Gość asksdfkjsaff

Sluchajcie mam pytanie, moze ktos kozysta z usug TP i wie lub poprostu cos slyszal... Od jakiegos czasu notorycznie wydzwaniaja do nas przedstawiciele telekomunikacji proponujac najnizszy abonament - choc my placimy najnizszy (mniejszego juz niema) Kilka dni temu zadzownili do mamy do domu przedstawiciele "Telekomunikacji" i powiedzieli, hmm oznajmili jej ze przyjedzie kurier i musi podpisac nowa umowe bo wszyscy w TP beda zmieniac umowy... No ok, dzis przyjechal kurier . Mama byla w domu ale wyszlam ja pod pretekstem , ze mamy niema i zeby zostawil umowe (chcialam przeczytac) a on stanowczo powiedzial , ze nie! Kombinowal cos mowil ze niemoze po nia przyjechac o 18, ale koniec z koncem jednak ma przyjechac o 18 z umowa ktorej nie chcial zostawic! Ba, zakrywal reka umowy ale i tak zdazylam zobaczyc ze na gorze umowy niema znaczka TP! Znalazlam na internecie artykul z listopada i grudnia http://www. bilgorajska.pl/aktualnosc,3564,0,0,0,Uwaga-Oszusci-podszywaja-sie-pod-TP.html Czy ktos slyszal cos na temat przymusowego podpisywania umow w TP?

Gość gość
No skąd... To oszuści zapewne. Zresztą przeczytaj dokładnie umowe i możesz też zadzwonic na Błekitną Linię do TP.Mozesz też, jak już się dowiesz że to nie telekomunikacja zawiadomić o tym policję.

Gość asksdfkjsaff
Tylko , ze ten przedstawiciel nawet mi niechcial do reki dac umowy :/ Odwijal kartki zebym nic nie widziala ;/ Znalazlam wlasnie nr. tel. do TP infolinia i chyba bedzie trzeba zadzwonic noi wystawic goscia bo ma byc o 18 ;/

Gość romualdaaaaaaaaaa
to lipa no das tez wydzwaniali ze niby telekomunikacja kiedys mam spytala ale jaka telekomunikacja? to sie rozłaczyli oszusci nie chcial zostawic Ci umowy zebys mogla przeczytac? zakrywał ją? a co to przedszkolak? zenujące wrecz nastepnym razem go pogon

Gość to oszustwo jakieś
nie otwieraj drzwi po prostu gościowi i tyle.

Gość asksdfkjsaff
Tak wlasnie robil... Nie jestem az tak glupia i wiem, ze na kazdej umowie MUSI byc logo firmy a na tych ktore mialam okazje zobaczyc po otwarciu teczki ich nie bylo... Pozatym moim zdaniem , jesli chce przeczytac umowe lub ja wziasc na te 4 godziny do domu to chyba mam prawo? :/ A on odrazu powiedzial ze NIE ;/

Gość gość
Ale żeby ktos ją podpisał to musi ją przeczytać...To sa normalne zagrywki konkurencji TP która żeruje na ludziach łatwowiernych.Jesli przesdstawiał się że jest z Telekomunikacji a infolinia tego nie potwierdzi to spokojnie możesz zawiadomic policję...

Gość Wiedźmak Plugawiec
Ja mam tylko jedną rade. Nie podpisujcie tej umowy.

Gość to oszustwo jakieś
do mnie też wydzwaniali i też płacę najniższy abonament jakiego już nikt nie dostaje (35zł) a oni mi tłumaczyli, że to niemożliwe :D Teraz mówię, że w ogóle nie jestem zainteresowana, bo właśnie chcę zrezygnować ze stacjonarnego, w związku z tym ich oferty mnie nie interesują. A gdyby interesowały to weszłabym na ich stronę albo zadzwoniła sama

Dzwonią do ludzi, mówią telekomunikacja, i dodają bardzo szybko i niewyraźnie 'novum', co brzmi na nm. I większość ludzi uważa, że rozmawia z telekomunikacją polską. http://di.com.pl/news/36229,0,Uwaga_na_akwizytorow_Telekomunikacji_Novum.html http://forumprawne.org/prawa-konsumenta/159591-oszukany-przez-firme-novum-zerwanie-umowy-z-tp.html

Gość asksdfkjsaff
Hehe do nas tez wiecznie dzwonia o zmniejszenie abonamentu ;/ Tyle razy sie im mowi ze nie korzystamy z telefonu i mamy go tylko ze wzgledu na internet a oni dalej dzownia... Ale widocznie zmienili taktyke i w inny sposob chca naciagnac ludzi... :) Dobra trzeba dzownic to TP i sie dowiedziec :) Dzieki wszystkim :)

"Telekomunikacja" to dośc obszerne słowo. Kazy, kto zajmuje się telefonią i internetem (prowadzi biznes), jest związany z Telekomunikacją. TP SA jednak to nazwa spółki. Słyszałam o telefonach z "Telekomunikacj", bo tak sie przedstawiają ludzie np. z Netii. Każdy ich kojarzy z TP SA. Przysyłają Umowy zmieniające operatora z TP SA na ich. To oszuści. Zadzwoń na Błekitną Linię. Pogonić kuriera w cholere:p

Źle napisałam- nie twierdzę,że Netia stosuje te praktyki, tu przesadziłam. Ale wiem,ze jakas firma telekomunikacyjna stosuje niedozwolone praktyki w tym temacie.

Jovik - to właśnie o novum chodzi. Do mnie do pracy wydzwaniają raz w tygodniu, w końcu dwa tygodnie temu sobie wklikałam w necie i poczytałam, jak zadzwonili to byłam przygotowana do rozmowy :D Dopytałam się bardzo dokładnie czy na pewno telekomunikacja polska (tak, na pewno), czy nie jakaś inna firma (tak, na pewno), no i już babce się wydawało że mnie 'ma' do podpisania umowy (ba, nawet jej powiedziałam że możliwe że sobie w domu zainstaluję :D ), i nowy klient, cała posrana z radości że możliwe że dwie umowy podpisze. Wtedy jej powiedziałam że wiem że Pani jest z Novum, mam całą rozmowę nagraną i wysyłam do rzecznika praw konsumenta i składam na policji doniesienie o próbie oszustwa, zaczęłam czytać art. prawne które miałam przygotowane specjalnie na tę okazję, ale zanim doszłam do kar to się rozłączyła :D I jak na razie nie dzwonią, he he :classic_cool:

CZIKCZIKICZAT zadzwonia, tam nie ma czegos takieego, jak wykreślenie klienta z bazy, wciska sie rozłącz i jak znowu będzie Twoj teren to znowu bedą dzwonić. :) poza tym każda firma konkurująca z tepsa, ma rozmowy nagrywane i z pewnością prosto z mostu ci nikt nie powiedział, że to tpsa, bo skrypt te firmy mają tak ulozony, żeby nikt sie nie doczepił

Ale widzisz - telekomunikacja polska mogą użyć, bo są telekomunikacją, i są polską, tylko nie są S.A. ;) I na tym jadą na staruszkach nawet. Zresztą popatrz na ten drugi temat który wkleiłam, tam nawet przy pospidywaniu umowy mówią że tp zmieniło logo, albo że novum przejęło tp, ale też tylko dlatego że ich nikt nie nagrywa.

Gość nie są telekomunikacją
bo to nazwa firmy. i taka jest jedna.

nie mogą powiedzieć, że to tpsa, typowych chwytow ci nie podam, ale nikt ci z pewnością nie powiedzial, że jest z telekomunikacji polskiej. nie wiem z jakich rejonow jesteś, ale nie wolno mówić ,ze tp zmieniła logo. co najwyżej dialog mówi, że francuska firma przejęła tp, ze muszą podpisac, bo beda mieli wyłączony tel itp. albo że plan domowy zmieniasz na plan dialog. wszyscy wskoczyli na novum , bo najwiecej klientów zbiera, wiecej niż netia, dialog i cała reszta razem wzięta. a nikt nie pomysli, że dzien po tym, jak kurier przyjechał, dzwoni weryfikacja, za 8 dni koeljna, gdzie wyraźnie pytają, czy klient jest swiadomy, ze zmienia operatora z TP na novum.i tak dalej.

Gość asksdfkjsaff
Tak jak pisalam nie bylo wolgole logo firmy :) Cennik - niewiem bo wszyzstko zakrywal... Ale juz wszystko jasne , zadzonilismy do TP i powiedzieli , ze oni nic nie zmieniaja i to sa oszusci :)

witam! ja napisałam takie odstąpienie od umowy, przyszło pismo od nich że przykro im ale będę musiała zapłacić notę obciążeniową, dziś przyszła własnie taka nota na kwotę 183zł. co dalej z tym fantem , co może mi grozić jeśli nie zapłacę?

Gość ale jako takiego TP juz nie ma
orange wchłoneło TP na rachunkach telefonicznych tez juz jest logo Orange, a nie TP

przedrostek telekomunikacja - to nazwa usługi a TP (obecne Orange)nawet nie ma wyłączności na używanie tej nazwy, co do naciągaczy to warto sprawdzać wszelkie umowy i pisma (kazdy z liczacych się operatorów - Orange, Netia, Novum, Dialog itp. mają widoczne logotypy i nazwy na swoich dokumentach)