Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość butelkowamama

Pomocy!

Polecane posty

Gość butelkowamama

Witam, mam 3 miesiecznego Filipa, karmie go od poczATKU BEBIKO 1, nie zawsze jadl ladnie, krecil sie i wiercil (bol brzucha), ma niewielkie wykwity na buzi raczkach i nozkach takie liszaje suche :( robilam badania na skaze i wykluczona. Chodzi o to ze od kilku dni prawie wcale nie chce pic mleka :( wykreca sie i placze, herbate czy wode wypije, widze ze nie dojada i ze jest glodny bo po 8 godzinach nie jedzenia raczej musi byc glodny i nawet wtedy wypije tylko 50 ml i to na sile mu wciskam, jestem zalamana nie wiem co robic, kupilam inne mleko mianowicie bebilon 1 i to samo, zreszta ono identycznie smakuje jak bebiko (probowalam). lekarze mnie zbywaja i mowia ze skoro nie ma skazy to karmic go tym mlekiem ze mu lyzeczka podawac :( ja nie wiem ale ni sa jacys poj..... za przeproszeniem jakto mam mu wlewac na sile do 1-go rou zycia?? jak tak dalej pojdzie to zacznie tracic na wadze albo sie odwodni al0o cos!. Powiedzcie czy ktoras z was miala taki problem czy moze byc tak ze mu to mleko nie smakuje czy o co chodzi i jaki jest sens zmiany mleka na inne skoro wszystkie tak samo smakuja, podaje mu delicol jak lekarz kazal, bole brzuszka sa faktycznie mniejsze ale dalej pic nie chce. Prosze o odpowiedz. Jestem na skraju wyczerpania :(

może ma kolkę... Jak podajesz mu sztuczny pokarm to podawaj mu też herbatkę z kopru włoskiego. Ja miałam tak samo, jak zaczął pić herbatkę to mu przeszło. A te suche miejsca smaruj czesto kremem nawilżającym, powinno przejść, mój miał takie na twarzy... A tak na marginesie to też mam Filipa, mój ma pół roku:)

Gość butelkowamama
kurde nie wiem jakby mial kolke to by plakal duzo, a on tak nawet nie placze tylko zaczyna panikowac jak go do butelki przystawiam, masakra, herbate koperkowa mu podaje ale te krople delicol sa na kolke przeciez.

Gość butelkowamama
a jaka herbate dawalas?? taka granulowana ?? czy jaka inna?? jak sie nazywa??

tak, granulowaną z Hipp. Kurczę ale że dzię denerwuje jak mu butelkę podajesz to dziwne... może zmień butelkę na jakąś z innym smoczkiem...

Może zadzwoń do poradni laktacyjnej masz numer tel na pieczątce w Filipa książeczce zdrowia.Jeżeli ma kolkę to mi pomagał bobotic.No nie wiem może zmień jeszcze mleko no i tą herbatkę z kopru podawaj.

Gość ale herbatę i wodę
pije z butelki? Więc nie o butelkę chodzi. Jakie robiłaś badania czy nie ma skazy? Badanie nie zawsze podaje prawidłowy wynik. Spróbuj zmienić mleko np. na Hipp - podobno smakuje inaczej niż pozostałe albo spróbuj mleka typu HA bo być może jednak nie podchodzi mu zwykłe mm

Moja to wcale z butli nie chciała pić musiałam iść do szpitala i zostawić ją na 3 dni,mama miała ją karmić łyżeczką,jak mnie zabrakło to niunia butlę zassała,może niech mąż daje mu jeść,a może faktycznie te badania niezupełnie dobrze wyszły bo jak ma na twarzy takie suche plamy to najbardziej może przypominać skazę prubój wszystkiego i głowa do góry!!!!!

Gość butelkowamama
słuchajcie, filip pije z butelki nuk smoczek typu first choice mam i silikonowy i gumowy obydwa probowalam mam tez zwykla butelke z prostym silikonowym smoczkiem z tych wszystkich nie chce pic mleka !, a inne rzeczy jak pisalam juz wczesniej hernate lub wode pije wiec tu nie moze o butelke chodzic raczej.

Gość butelkowamama
to moze kupic ta bebiko ha ?

Gość ale herbatę i wodę
spróbuj z tym HA ale czy to będzie chciał pić to się przekonasz sama, bo one są gorsze w smaku niż zwykłe.

Gość butelkowamama
no wlasnie :( juz to widze.

Gość butelkowamama
nie moge nigdzie znalezc numeru do poradni laktacyjnej w rudzie ślaskiej wogole to nie wiem czy takie cos jest u nas w rudzie, na jakiej pieczatce w ksiazeczce zdrowia??

Gość ale herbatę i wodę
jak mu nie podejdzie bebiko to spróbuj z hippem też mają HA albo zwykłe oczywiście

ja rodziłam w Zamościu i tam na pieczątce mam numer to poszukaj w książce tel albo internecie

i tak sobie myślę że jak od kilku dni nie chce pić mleka to może być brzuszek

084677-34-85 lub 084-677-33-61 masz numer do zamościa porady laktacyjne dzwoń kiedy ci pasuje nawet w nocy

na 100% Nan ma inny smak - jest słodkie, moj mały od początku był na Nanie i innego nawet nie powąchał...