Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama3latki

Co mam robic? dziecko wypiło pół butelki wapna mkurcze

Polecane posty

Gość mama3latki

jechac na izbe przyjec czy co robic .Doradzcie.Brat zapomniał schowac matko ale sie porobiło...

Gość cvcbvv
a wapno palone czy gaszone?

Gość jedz na izbe
a nie pierdol

Gość mama3latki
sansovit czy jakos tak .Mała spi teraz a moze moge poczekac do rana? Pierwszy raz cos takiego mi sie zdażyło.Dobra budze ja i jedziemy....

Zastosowanie większej niż zalecana dawki leku Sanosvit Calcium W razie przyjęcia większej niż zalecana dawki leku, należy niezwłocznie zwrócić się do lekarza lub farmaceuty. Objawami przedawkowania leku są: brak łaknienia, wzmożone pragnienie, nudności, wymioty, zaburzenia żołądkowo-jelitowe, wielomocz, osłabienie mięśniow ze strony http://www.apteka-oliwna.pl/docs/Calcium%20Sanosvit.pdf a tu topik z 2008 http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3662491 o D3 ale połaczonej z wapniem

Gość do szpitala
trzeba pojechać, niech ocenią czy to niebezpieczna dawka

Gość do jaheira
jaheira---mięśniów?????????????????????????

Gość przystaw lusterko
jahera- z wapniem?

Gość hjkdlkshjass
na pogotowie jak najszybciej oczywiście

Gość horyzont
pewnie nic dziecku nie bedzie to tylko wapno moze ewentualnie zaparcia dostac i tyle jak spi to niech spi, spokojnie:)

Gość lepiej się upewnić
nawet zatelefonować do całodobowej przychodni albo na oddział i poprosić pediatrę. Leki mogą zniszczyć wątrobę nawet jak od razu nie ma objawów to mogą być później. Miałam taką sytuację, że było podejrzenie, że dziecko połknęło trochę leku, niewielkie podejrzenie tak gdzieś na 90 % że nie połknął ale zdecydowałam się na płukanie żołądka, to przykre ale gdyby jednak połknąl i lek zniszczył wątrobę. Płukanie żołądka powinno być wykonane w ciągu godziny, jeśli jest taka potrzeba

Gość o litosci!!!
to tylko wapno histeryczki!!!!!

nie "mięśniów" tylko mięsniowe jak juz coś, kopiowałam z ich strony i wcieło mi e, bo "ó" to tam jakos nie zauważyłam... a z wapniem :) racja - zboczenie zawodowe...

Gość lepiej się upewnić
każdy lek w dużej ilości może zaszkodzić, nie można bagatelizować mamo3latki daj znać

Gość gość
wlasnie jestem z tym problemem w szpitalu z 5 cio latka. Zatrzymali nas i sprawdzaja czy nerki nie zostaly uszkodzone.

Gość gość
Ja bym sprowokowała wymioty i potem pojechała.Miałam gorszy przypadek.Moja babcia zostawiła w butelce po wodzie u nas w kuchni (!!!!) wanish i moje dziecko się napiło tego!!!!!!! Męża z pracy ściągnęłam i mało zawału nie dostałam w międzyczasie a sama byłam w domu. Babcię zjechałam z góry na dół.Robili mu płukanie.