Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malasyrenka17

Daylette

Polecane posty

Gość gość
Biorę daylette, po pierwszym opakowaniu miałam okres po 2 "pustej" tabletce, później współżyłam, ale bez dochodzenia we mnie a jeżeli już to wtedy była dodatkowo prezerwatywa, teraz kończę 2 opakowanie i nadal brak okresu, możliwa wpadka?

Gość gość
Hej, biore te tabletki prawie rok, czuje się swietnie, zadnych plamien. Pierwsze 3 dni pobolewala mnie glowa, co jest normalne przy naglej takiej dawce hormonow. Zauwazylam jedynie, ze bez powodu zdaza mi się plakac. A poza tym polecam.

Gość gość
A i musze dodac ze okres wystepuje u mnie podczas 4 dnia brania placebo, więc nie ma się co martwic ;)

Gość gość
Zmiana humoru i płacz sygnalizują potrzebę współzycia.Po stosunku nastrój sie poprawi.

Gość dominikaaach
mam pytanie, skonczylam wlasnie pierwsze opakowanie, tych czterech tabletek nie przyjelam, po 4 dniach zaczelam drugie opakowanie, nie chcialam przyjmowac tych 4 tabletek bo ponoc nie maja zadnego dzialania, a skoro nie maja to po co sie jeszcze nimi truc. Teraz nie jestem pewna czy dobrze zrobilam. Jak myslicie?

Gość gość
Tabletki placebo można spokojnie pominąć.

Gość gość
Ja jestem przy drugim opakowaniu- wahania nasrtoju, zero ochoty na sex, kilka kilogramów więcej. Niestety mój organizm tego nie akceptuje

Gość gość
Mam nietypowe pytanie. Tabletki zostały przepisane mi i znajomej jednak ona tragicznie wręcz na nie reagowała już po pierwszej tabletce. Odstawiła i odstąpiła mi. Meritum: zaczęłam od drugiej tabletki. jeżeli w blistrze brakowało numeru jeden, a z definicji wszystkie białe mają taką samą dawkę hormonów (upewniałam się przez ulotkę), to czy mogę sobie zrekompensować ostatnią tabletkę białą, pierwszą z nowego pudełka żeby wyrównać dawkę? Idąc tropem ulotki, nie powinno być z tym problemu, jednak wolę się upewnić i kompletnie rozwiać wątpliwości.

Gość gość
Możesz tak zrobić. Wszystkie aktywne (białe) tabletki mają dokładnie taki sam skład.

Gość gość
Dziękuję za rozwianie wątpliwości (:

Gość gość
Lepiej będzie skrócić przyjmowanie tzn. wziąć 23 tabletki z hormonami, potem od razu 4 tabletki placebo i od razu drugie opakowanie. Nie będzie to miało wpływu na skuteczność tabletek, a kolejne opakowanie będziesz już mieć pełne. A tak swoją drogą odstawić tabletki po przyjęciu jednej to nie ma większego sensu.

Gość Nadia2012
Witam :) mam pytanie,od 3 miesiecy biore Deylette. Do tej pory wszystko bylo ok, okres wystepowal w trakcie tych 4 zielonych tabletek, dzisiaj dostalam jakies plamienie a zostalo mi jeszcze 5 białych. Czy to jest normalne????

Gość gość
To trzecie opakowanie?

Gość Nadia2012
3 albo 4, normalne to???

Gość gość
Do trzeciego opakowania tak. Nie czytałaś ulotki?

Gość Nadia2012
Czytałam ale szczerze to nie pamiętam, teraz policzyłam, biorę od początku lipca więc wychodzi na to że to 3 opakowanie. To jeżeli okres wystąpi teraz to te zielone mam brać czy ominąć????

Gość gość
A dlaczego miałabyś je omijać? Bierzesz tabletki normalne. Omijasz cokolwiek tylko jesli zdarzy Ci się pominąć tabletkę itp. Przeczytaj jeszcze raz ulotkę.

Gość Nadia2012
Dziękuję :)

Gość karuska29
Cześć dziewczyny ;) ostatnio moja pani doktor przepisała mi Daylette, dodam że biorę od jakiegoś czasu Yaz. Zostało mi kilka tabletek yazu i mam pytanie czy te daylette mam zacząć brać tak jakbym miała kolejne opakowanie yazu ? czyli po 28 tabletce yazu od razy daylette ?

Gość Paulina gość
Witam, mam problem ginekolog przepisał mi daylette ja wczoraj dostałam wieczorem miesiączkę więc wziełam pierwszą tabletke a dziś juz nie mam okresu jakby mi zniknoł nie wiem czy to od tabletki czy od czegoś innego i nie wiem czy mam nadal je brac. pomocy

Gość nyczyjka
Witam! Mam takie pytanie! Od miesiąca biorę tabletki dayleete, i wypaduja mi po nich strasznie włosy jak nigdy dotąd! Czy którąś z was dopadło wypadanie włosów po dayllet?

Gość gość
U mnie podobnie. Po Sylvie bardzo wypadały mi włosy. Zaczęłam stosować harmonellę zamiast witamin na skórę, włosy i paznokcie, lekarz polecił mi ją przy antykoncepcji, ale lek ma taki skład, że dodatkowo dba o wszystko. Widzę efekty, bo włosy przestały tak wypadać i widać, że są mocniejsze

Gość gość
Witam, mam do sprzedania dwa opakowania daylette z terminem ważności do 03.2016. Informacja na maila nowakowska.kamila@gmail.com

Gość gość
Ja ponda 5 lat biorę te tabletki. Najpierw brałam Yaz, ale gdy pojawił się ich zamiennik w formie Daylette to zmieniłam. Po tym czasie mogę książkę napisać na temat ich stosowania. Na początku zero skutków ubocznych, wszystko super. Ale im dłużej je stosuje tym gorzej to wygląda. W ciągu 5 lat przytyłam jakieś 15 kilo, zmienne nastroje, bóle brzucha, bóle głowy, kończyn i pleców. Okres prawe nie istnieje bo przy tych tabletkach to tylko takie krótkie plamienie - 1 dzień. Nie od razu skutki uboczne skojarzyłam z braniem tych tabletek. Ale teraz już jestem pewna. To nie są dolegliwości, które uniemożliwiają funkcjonowanie ale w skuteczny sposób obniżają komfort życia. Do tego jeszcze zero ochoty na sex!!! To mój ostatni miesiąc tych tabletek, zamieniam je na wkładkę.

Gość Roksss
Cześć. Bylam wczoraj na wizycie i rowniez zostaly przepisane mi tabletki Daylette. Dzisiaj dostalam miesiaczke tabletke zazylam o 18. Teraz jest 22 i okresu brak. Czy jest mozliwe ze miesiaczka mi sie przesunie ??

Gość Roksss
Mam tylko male plamienia.

Gość gość
Dziewczyny 3 lata bralam daylette teraz leze w szpitalu ,od 2 miesiecy bolalo mnie serducho ,mialam podejzenie zatorowosci plocnej okazalo sie ze tabletki powodowały zakrzepy w żyłach,wiec ja juz za te tabletki dziekuje.To taka przestroga i dla mnie nauczka prosic o szczegolowe badania by dobrac tabletki odpowiednie.

Gość gość
problemy z pęcherzem i rozchwiania nastroju, nie polecam

Gość gość
Zażywałam daylette od stycznia. Dwa tygodnie temu wylądowałam w szpitalu z zatorem płucnym. Dodam, że ginekolog nie zrobiła mi żadnych badań, ani przed rozpoczęciem ani w trakcie brania. Bardzo przestrzegam- badajcie się i nie dajcie się traktować jak roboty. W rodzinie nie było problemów z tą chorobą, sama nigdy wcześniej nie miałam żadnych incydentów, wszystko przez tabletki.

Gość gość
daylette jedne z lepszych, polecam