Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość plus/minus

Nękanie

Polecane posty

Gość plus/minus

Mojej matce nie podoba się to, że przychodzi do mnie mój chłopak. Zamiast porozmawiać ze mną, zagroziła, że założy sprawę o nękanie. Czy tak można?

Zrobić tak może, ale wątpie, że wygra, zwłaszcza, gdy Ty będziesz świadczyć w sądzie. Tylko się narazi na koszty. Lepiej przemów jej do rozsądku, bo narobi sobie problemów.

Gość ;lno wpgonpleq
czemu twoja matka nie lubi chlopaka? moze widzi ze z nim jest cos nie tak??

Gość plus/minus
Żadne rozsądne argumenty do niej nie trafiają. Jest uprzedzona i nic do niej nie dociera

Gość plus/minus
Właśnie kto kogo nęka to mi nie powiedziała

Gość ;lno wpgonpleq
spotykaj sie z chlopakiem na miescie a nie u niej w domu

To w takim razie, w sądzie będziesz zgodnie z prawdą świadczyć przeciwko matce, przegra z kretesem i tylko narazi się na niemałe koszty sądowe. Także niech sobie pomyśli.

Gość plus/minus
AgentT, no ale jak to wygląda od strony prawnej? Matka nie ma dużo kasy, więc wątpie, że coś z tym zrobi

Gość szantazowana
ehh... matka mojego bylego robi podobnie . u mnie bylo tak. bylismy razem para udana 4 lata temu, on mial wieilki dom po ojcu i mieszkal w duzym miescie gdzie moglam znalezx prace wiec mieszkalismy trpoche u niego... jego matka miala rozwod z jego ojcem a mieszkala tam i rzadzila, potem on mnie nagle zostawil przez gg!-jak bylam w swoim domu daleko od niego.... potem po pol roku wrocilam tam, ale sama znalazlam sobie mieszkanie prace i studia zaoczne,a jego matka anui nie zapytala czy sobie radze... on mowil ze jego matka nie chce mnie.. i tak przez 2 lata spotykalismy sie u mnie lub na spacerze... jego matka nie chce mnie widziec ... ja nic jej nie zrobilam, nic od nich nie dostalam... a slyszalam ze namawia go by isc na policje o nekanie , bo ja dzwonie do niego z telefonu-jedyny kontakt.... prawda wyglada tak.... on zaczal mnie oskarzac ze ja ma na gg na maile na nk facebook pozmienialam hasla! co jest nieprawda! nawet nie wiem jak wyglada jego profil na fejsie...poradzono mi aby z tym pojsc na policje i namierza po IP... bo on wszystkim znajomym mowil ze to ja, obgaduje mnie, mowi straszne rzeczy, ktorych nie bede opisywac sa bardzo intymne i bardzo przykre... wiem jak zwrocilam mu uwage to on jeszcze bardziej... duzo jego znajomych poznalo mnie dzieki temu ze odezwali sie .....

Gość plus/minus
Ja od jakiegoś czasu nie mogę się z matką dogadać, ciągle się kłócimy. Mam wrażenie, że ona chce to zrobić na złość

od strony prawnej to wygląda tak, że matka wnosi pozew do sądu. Odbywa się rozprawa, zeznania składa Twoja matka, również Twój chłopak. Ty możesz być powołana na świadka - świadek musi mówić prawdę pod groźbą odpowiedzialności karnej. I koniec końców może wyjść na to, że Twoja mama nie będzie miała argumentów, przegra sprawę i jeszcze zostanie obarczona całymi kosztami sądowymi. Poza tym, sama byś była w niezręcznej sytuacji - świadczyć przeciwko matce to nic miłego. Zostawić chłopaka na lodzie? to nielojalne i czemu ma cierpieć, skoro jest niewinny.

Gość plus/minus
Moja matka wspominała coś o policji i notatce do sądu. Wyjaśnisz mi o co chodzi?

Poza tym nękanie, to nie puste słowo, za tym kryją się różne sytuacje - trzeba to umieć wykazać, a nie tylko powiedzieć,że ktoś kogoś nęka. Także, Twoja mama jak nie jest prawnikiem, nie ma argumentów, to głupio robi.

Gość plus/minus
No właśnie ja nie wiem na czym to nękanie ma niby polegać? Że niby mój chłopak ją nęka tym, że przychodzi? Masakra, do tej pory jej pomagał jak mógł, sam oferował pomoc, a teraz ona mu sądem grozi

No można to zacząć od działań z policją, a sprawa ruszy dalej. Albo to się wyjaśni albo sąd. W każdym razie Twoja mama potrzebuje niezbitych dowodów. Jeśli Twój chłopak przychodzi na Twoje życzenie, nie naprasza się, nie zmusza by go wpuścić, nie nęka Was telefonami, smsami, prezentami - to nie da się wykazać tego nękania.

Gość plus/minus
Zawsze przychodzi dlatego, że ja tego chcę. Nie wydzwania, ani nie robi innych rzeczy, które wymieniłeś

To Twoja mama tylko narobi szumu i sobie problemów. nie ma szans, by coś ugrała. Policja, sądy nie działają na podstawie pustych slow "bo on mnie nęka i tyle".

Życzę porozumienia z mamą, musisz z nią porozmawiać albo dać za wygraną i spotykać sie gdzieś indziej - szkoda robic niepotzrebnie problemy. Pzdr, hej ;)

Gość plus/minus
Dziękuję bardzo za pomoc :)