Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dowod osobisty

czy przy wypelnianu ankiety przy dowodzie osobistym trzeba wpisac prawdziwe dane

Polecane posty

Gość dowod osobisty
licze na to ze sei nikt nie kapnie

takie dane jak imiona rodziców, adres, pesel są bardzo ważne. Osób o Twoim imieniu i nazwisku może być więcej, więc w razie potrzeby do określenia danej osoby wykorzystuje się nazwisko ojca. Tak samo jest potem przy składaniu papierów na uczelnię,w indeksie, dyplomie - tam też podasz fałszywe imiona? Umyślne wskazanie błędnych danych jest karalne!

Gość Ale musze wam powiedzieć
że jak ktos sie jednak kapnie to będziesz miał przeje..ne! To karalne jest.

Kapną się, kapnę, i to pewnie w najgorszym z momentów, potem będziesz miał masę problemów i spraw do odkręcenia. Nie możesz napisać prawdziwych danych? Co Ci to szkodzi?

Gość metryke z
to juz ostatnia rzecz, którą piszę w tym temacie, bo nie mam siły na przegadywanie. przy składaniu wniosku o dowód musisz złożyć zdjęcie i odpis skrócony aktu urodzenia, w którym są imiona twoich rodziców, wiec jak tam bedziesz miała inne a we wniosku inne to na 100% się zorientują! MYŚLENIE NIE BOLI

Gość Ale musze wam powiedzieć
Chyba że z tymi starymi masz tak że kłamiesz od dziecka że to angelina i brad pitt nimi są)!

Gość veressa
nie wyrobią dowodu osoby która nie istnieje !!!! jak składasz wniosek to przecież sprawdzają w systemie czy taka osoba jest , metryka itp wszystko. jak napiszesz inne imie matki czy ojca , to przecież zobaczą że się nie zgadza, najprawdopodobniej dostaniesz listowne powiadomienie, czy coś że źle wpisałeś i tyle i byś się do nich zgłosił. raczej sprawy ci za to nie bedzie im chciało się robić, ale jak bedziesz to robił umyslnie to możliwe że wkoncu sie wkurwia

Gość muppet show
toz to provo czuby

Gość dowod osobisty
kurde nie znam sie na tym jak to dokladnei wyglada bo neiwiem nie kazdy sie urodzil madry

Gość informatyk____
po wypisaniu wniosku a nie ankiety dane sa sprawdzane z karta i wysylane systemem do mswia. weryfikacja jest komputerowa nie mozna tego oszukac. poszukaj w google hasel typu pesel2 zmoku ewid epuap

Gość pelosss
jeżeli podasz fałszywe imiona rodziców i zatrzyma cie policja na zwykłe legitymowanie. dasz dowód, oni bedą sprawdac, podadza w centrali... jedziesz na dołem bo nie ma takiej osoby w bazie imiona rodzicow sie nie zgadzaja. mozesz miec problem z wyplacaniem pieniedzy z banku, bo będą nie zgodności. takich dokumentów sie nie fałszuje...

Gość pelosss
oj sory moje niedopatrzenie jesli o ankiete chodzi to rób co chcesz

Gość pelosss
chyba ze twój błąd i chodzi ci o formularz do dowodu. jesli tak to wszystkie dane musza byc prawdziwe bo beda same problemy

Gość dowod osobisty
nie wiem czy o ankeite czy co- nawet nie wiem na czym to polega bo nigdy nie robialm dowodu a policja mnie nigdy nie zatrzymuje bo nie jestem przestepca a pieniedzy z banku nei wyplacam bo jestem biedna:) wiec..

Gość muppet show
moje śniadanko : kanapeczki z serem żółtym, szynką, sałatą i pomidorkiem. mój obiadek: barszczyk czerwony, ziemniory z kurczakiem i surówą z marchewki. na kolację prawdopodobnie kanapeczki z pastą jajeczną i ogórkiem zielonym. uwielbiam

Gość dowod osobisty
eh chyba nie ten temat:p

Gość dowod osobisty
wlasciwe moge wiedziec na czym to polega? podchodze do okienka mowie ze chce wyrobic dowod i co dalej?

Gość muppet show
ale mi sie podoba

Gość dowod osobisty
aha

Gość dowod osobisty
to jak?

Gość Elain Blath
jeeezu, jaka ty durna jesteś... no ale OK, znaj łaskę. podchodzisz do okienka, nie musisz nic płacić, bo od 2010 nie trzeba płacić, bierzesz wniosek, wypełniasz, idziesz do okienka oddajesz wniosek, dwa zdjęcia zgodne z wymogami, odpis metryki. dostajesz kwitek z którym masz się zgłosić po odbiór w podanym terminie. koniec. ... i tacy ludzie mają prawa wyborcze :O zgroza.

Gość dowod osobisty
dobra dzieki a teraz spadaj jak masz sie wywyzszac

Gość dowod osobisty
kurwa jak ja nei lubie takich ludzi, jak masz sie litowac to spierdalaj do akritasu

Gość informatyk____
Sorry za brak pl liter w poprzednim poście, pisałem z telefonu. Widzę że autorka jest trudnym przypadkiem... Tutaj masz informację o WNIOSKU o wydanie dowodu osobistego: http://bip.um.poznan.pl/bip/public/bip/sprawa.html?co=opis&sp_id=1704 formularze WNIOSKU są też na tej stronie (w prawej cześci) Już tłumaczyłem że weryfikacja jest komputerowa więc nie da się oszukać podając fałszywe dane. Gdyby tak było można... hehe. Za rok wejdzie ZMOKU i wszystko będzie zcentralizowane, wtedy dopiero państwo będzie miało kontrolę. Zniesiony będzie też meldunek.