Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cxzvx xb

Nigdy nie zrozumiem Allegro :( i czym sie ludzie kieruja

Polecane posty

Gość cxzvx xb

jak cos kupuja :( Robie powiedzmy kolczyki - dobrze wykonane, srebro, prawdziwe kamienie niezlej czystosci - ludzie najchetniej kupili by za 1zl, ale za to wydadza kilkadziesiat na posrebrzany krzywy szmelc. Robie takie same kolczyki, ale nie ze srebra a posrebrzane za te sama cene - sprzedaja sie. Albo wystawiam jeden naszyjnik taki sredni, za 15zl w kup teraz-nikt nie kupuje :( wystawiam od 9,99 w licytacji - nikt nie licytuje :( wystawiam od 1zl i schodzi za 57... Sprzedaje nowy ciuch od 1zl - nikt nie licytuje... Od czego to kurde zalezy?

Gość cxzvx xb
Jesli mieliscie podobne przygody z kupujacymi albo udalo Wam sie upolowac super towar ktorego nikt nie zauwazyl lub widzieliscie osoby zabijajace sie o szmelc piszcie :)

Gość cxzvx xb
No wlasnie zebym ja tu widziala jakies prawa, a widze, kurde , totalny chaos :o

Z przesyłką niektóre rzeczy mają kosmiczne ceny. Ja kupuje książki, których nie mogę spotkać w księgarniach. Czasem jakiś kosmetyk z hurtowni w moim mieście i odbieram go osobiście. I tam np. balsam kosztuje 15 zł a z przesyłką 25:o Wolałabym w drogerii kupić przy okazji. Ale niektórzy nie wychodzą z domów i kupują na All.

Gość cxzvx xb
Tyle ze to nie sprawa przesylki. Wszedzie byly podobne, w miare sensowne kwoty...

Gość gjhgjhkjlkjlk;l
ja tez nie, keidys wystawilam dwa porzadne plaszcze bardzo tanio, nikt nie kupil, moze dlatego bo byly kiepskie zdjecia? nie wiem ale plaszcze naprawde porzadne w sklepie kosztowaly 300 zl ja wystawilam za 40 zl i nic. ale za to ludzie rzucają sie na jakies byle goowno za 300 zl bo ma metke Zary albo innej srary i zdjecia przerobione photoshopem... niewazne ze to gowno, zwykla szmata ale kupują. tez tego nie rozumiem.

Gość cxzvx xb
A co do ksiazek, to chyba tam sie je bardzo oplaca kupowac, bo kosztuja grosze... za to nie oplaca sie sprzedawac. Ja mam pelno ale jak widze te ceny...

Gość 5464654654
ludzie lubią wygrywać, dlatego najbardziej opłaca się wystawiać towar bcm :classic_cool:

Gość gjhgjhkjlkjlk;l
ogolnie to nie warto kupowac drogich rzeczy bo i tak sie tego potem nie sprzeda w tej samej cenie, tylko za gorsze pojdzie o ile w ogole.

Gość cxzvx xb
Ja wystawiam tylko to co mi w szafie zalega :)

Ja staram się szukać tak towarów, żeby był odbiór w moim mieście, nie chcę tracić kasy na przesyłkę, bo bardziej się opłaca w sklepie kupić. No albo jak nie ma w moim mieście tego co szukam, to u danego sprzedawcy zamawiam z koleżankami i dzielimy się kosztami przesyłek, bardziej ekonomicznie :)

Gość cxzvx xb
Ja mieszkam na zadupiu, a do pracy mam rzut beretem wiec to mi obojetne bo jak pojade odebrac i tak zaplace za bilet. choc jak kupuje koraliki to zawsze z kolezanka...

bardzo wazne jest zdjecie - takie, ktore dobrze eksponuje przedmiot i zacheca do kupna. ubrania dobrze sie prezentuja na bialym tle i do tego jeszcze ubrania na osobie

ciuchy kupuję tylko "kup teraz", licytacja od 1 zł jest bez sensu bo i tak za grosze nei kupię i nei kupuję rzeczy za 1 zł

Gość gdgghfgjghjh
masz racje z tymi zdjeciami, ja niestety mama kiepski aparat wiec zdjecia byly kiepskie i nikt nie kupil... mimo ze rzeczy naprawde super jakosci. za to jak wystawi jakis sprzedawca, porobi super zdjecia, ktore przerobi photoshopem, to sie ludzie rzucają wręcz... a jak rzecz przyjdzie to sie okazuje ze to zwykla szmata... nieraz juz tak mialam jak kupowalam na allegro, na zdjeciu super a w realu cienka szmata nadająca sie tylko do podlogi...

Gość cxzvx xb
Ja mam dobre zdjecia, ale i tak te same rzeczy raz sie sprzedaja swietnie, a raz wcale

wiele osob szuka rzeczy do jakiejs kwoty - np 30zl, licytuje pozniej, nawet gdy orzedmiot staje sie drozszy - dlatego czesto ludzie licytuja drozej cos, co u kogos innego na kup teraz jest taniej (widzialam tez takie przypadki, ze u tego samego sprzedwcy to samo jest na kup teraz niz cena, jaka osoiagnela na sama rzecz w licytacji) wazne tez jest kiedy konczy sie aukcja - wieczor w piatek czy weekend raczej to nie dobry czas jak cos kupuje to od tej samej osoby biore kilka rzeczy - jesli za przesylke jest stala oplata - jesli drozsza za kiloka przedmiotow nie kupuje( no chyba, ze sa to ciezkie rzeczy). gdy przesylka tez ma zawyzona cene tez sobie daruje zakupy. a jesli chodzi o ciuchy to kupuje tylko wtedy, gdy jest mozliwosc ich zwrotu

Gość cxzvx xb
A mi sie wydaje odwrotnie, ze dobrze gdy aukcje sie koncza w pt wieczorem...

baaardzo duza liczba osob przeglada i licytuje w pracy - przynajmniej w mojej tak jest;)

Gość cxzvx xb
Pewnie tak :P tez :P

Gość elżunia niunia u
a ja nie mogę pojąć jak jest aukcja i jest wystawiona wartościowa rzecz od 1zł bez ceny minimalnej. Widziałam licytację złotego łańcuszka od złotówki. Ostatecznie cena stanęła chyba na 60 zł. Chyba sąsiad musiał podbić cenę żeby nikt tego nie kupił bo nie wierzę że ktoś tak ryzykuje że będzie musiał sprzedać za 3 złote laptopa

Gość cxzvx xb
Ale laptop nigdy nie pojdzie za 3zl, nie ma szans

Gość jfkjldjglkfd
jesli chodzi o mnie to kupuje tylko kup teraz, nie licytuje. rezygnuje tez kiedy widze ze cena za przesylke to przegiecie licza sie dla mnie tez opisy. konkretne. patrze tez na kontakt ze sprzedawca, jesli musze kilka dni czekac na odpowiedz to rezygnuje.

Gość cxzvx xb
Ja tez lubie konkretne opisy, ale licytuje. Bo w ten sposob udalo mi sie doslownie cuda za grosze kupic...

jesli mi zalezy na kupieniu czegos korztsam ze snajpera - wtedy licytuje 3 sekundy przed koncem - niepotrzebnie nie podbijam wczesniej ceny

Gość cxzvx xb
Ale snajper jest platny

3 strzaly w miesiacu sa darmowe - korzystam tylko z aukcji, na ktorych bardzo mi zalezy.

Gość cxzvx xb
O, dzieki :)

cxzvx xb sprawa prosta spółdzielnia podbijaczy - paru znajomych co będą podbijać ceny do minimalnej i po sprawie Wystawiasz wszystkie za 1 zł znajomym piszesz cene minimalną i do tej kwoty podbijają proste skuteczne

Gość cxzvx xb
No, wiem. Ale moi znajomi nie maja czasu siedziec na Allegro :) ale teoretycznie znam pare kruczkow. Tylko sie dziwie czemu jest jak jest...?