Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość darria1092837465

Bliska koleżanka z pracy.

Polecane posty

Gość darria1092837465

poznałyśmy się kilka miesięcy temu i od tamtej pory byłyśmy nierozłączne. Nawet chodzimy wspólnie na imprezy towarzyskie. Teraz czuję że się od siebie oddalamy. Po pierwsze mniej ze sobą rozmawiamy przez telefon/komunikatory. Zazwyczaj to ja inicjowałam konwersację, ona mówiła mniej, ale podtrzymując rozmowę. Za to osobiście to ona naciskała na częstsze spędzanie wspólnie czasu. Ostatnio coś się rozwaliło. Czasami pracujemy w różnych godzinach, wtedy zbliża się do innej koleżanki P.. Oczywiste, dlaczego ma sama siedzieć? Spoko. Ale ostatnio kiedy już jestem ona nie wykazuje już inicjatywy i spędza czas z innymi. Raz kiedy tamtej nie było poszłyśmy na kawę... Rozumiem, pracujemy w innych działach, a ona z P. ma więcej wspólnych spraw zawodowych. Boli mnie jednak, że nie spędzamy ze sobą już tyle czasu. Bez niej czuję się tak jakby... pusto. Co więcej jest jedyną osobą w moim życiu której mogłam zaufać, może za szybko? Cóż nie wiem co robić. Nie chcę by nasza znajomość się urwała. A ja pierwsza nie wyjdę z inicjatywą. Nie chce ze mną gadać, w porządku. Do tej pory się wycofywałam i zajmowałam sprawami zawodowymi, bądź w przerwach domowymi, ona nowymi znajomymi. Nie pałam zbytnim entuzjazmem ku ludziom, ale oni wobec mnie tak. Potrafię nawiązywać znajomości ale raczej ich nie podtrzymuję. Kiedy miałam ją nie potrzebowałam tego. Większość moich znajomych poznałam dzięki niej. Jednakże mam również swoich. Nie będę jednakże z nimi gadać na siłę, nie lubię tego po prostu nie ufam im, po za sprawami zawodowymi nie chcę z nimi o niczym rozmawiać. Mam zamiar ją olewać, jednak czy nie zepsuje to całkiem naszej relacji? Nie wiem może ją jakoś uraziłam, zraziłam czymś... jeśli tak to wszystko stracone. Nie chcę tego.

Gość darria1092837465
Chyba jednoznacznego określenia, czy jest jeszcze nadzieja dla naszej relacji.

oczywiscie ze jest. ale zrob pierwszy krok, kawa, pogaduchy, podrzuc jej jakies ciekawe plotki, niech zainteresuje ja przyjazn z Toba.