Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mika121

Mieszkania do wynajecia

Polecane posty

Postanowilam sie wyprowadzic. Szukam jakiejs kawalerki w Warszawie, tylko tak naprawde nie wiem na co zwrocic uwage czytajac ogloszenia?

Gość ćłowieciek
to duże miasto więc powinnać patrzeć na dzielnicę bo dojazd to kluczowa sprawa, z meblami czy bez, no i cena, co zawiera, czynsz dla właściciela, czynsz do spółdzielni, media itd ile masz kasy bo ja wynajmowałam za 1500zł+300zł opłat na pradze pd [kawalerka 40m z aneksem kuchennym, salonem i oddzielną garderobą]

Gość ćłowieciek
niekoniecznie, często prowizję płaci wynajmujący a nie najemca

Gość yy...
1. Sprawdź, jak jest ogrzewane. 2. Szczelność okien! 3. Pooglądaj sufity, zwłaszcza w łazience, czy nie ma grzyba. 4. Zapytaj o warunki właściciela (ja raz dostałam umowę, że nie mogę otwierać okien, no śmieszne po prostu) 5. Przy podpisywaniu umowy zrób protokół zdawczo-odbiorczy, zdjęcie wszystkich uszkodzeń itd.

Gość odrowąż
popatrz na ogłoszenia z : Wilanowa, Stegny, Sadyba, Ursynów to pół godziny dojazdu do Centrum Wawy

no wlasnie patrze te ogloszenia i jakos drogo mi wychodzi ta kwalerka. A jak myslicie da rade sie dogadac w taki sposob ze biore w gorszym stanie mieszkanie ale robie remont i urzadzam po swojemu ale wtedy place mniej za wynajem? Bo z tego co patrze o conajmniej 1500 zl sam wynajem a taka to mam pensje, za taka cene znalazlam kilka 2-pokojowych mieszkan. Taniej wychodzi z kims mieszkac tylko tyle ze ja nie mam osoby z ktora moglabym zamieszkac

Możesz tak się dogadać, tylko koniecznie zapisz to w umowie, najlepiej zróbcie również zdjęcia mieszkania przed remontem i zdjecia po remoncie. Wszystko musi być udokumentowane, mieć podpis Twój i własciciela mieszkania. Był tutaj już taki temat, para sama wyremontowała mieszkanie, a potem właściciel podniósł im czynsz.

no zazwyczaj tak bywa ze na czas remontu czynsz jest nizszy a pozniej jest podnoszony...z jednej strony rozumiem wlasciciela ale z drugiej strony ktos robi emont za darmo i pozniej kicha

Skoro musisz liczyć się z pieniędzmi to radziłabym na początek wynająć z kimś. Nie musisz tego kogoś znać, szukaj pokoju do wynajęcia. Zmieścisz się w 700-900 zł zależy ilu współlokatorów chcesz mieć.

hmmm wole sama bo takde pokoj odzielny mam w domu i bez sensu placic za cos co mam...dlatego chce sama