Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaede94

Pielęgniarstwo na UJ ---> potrzebne informacje

Polecane posty

Gość Kaede94

Witam! Ostatnio zaczęłam się zastanawiać nad studiowaniem pielęgniarstwa, właściwie to już jestem prawie zdecydowana, ale potrzebuję paru (a nawet więcej) informacji. Interesują mnie głównie te dostczące studiów na UJ. Zaczynajmy: -przedmioty takie jak: biochemia i biofizyka, na czym one dokładnie polegają, czy są bardzo trudne i czy osoba z profilu humanistycznego, która z tych przedmiotów zazwyczaj miewa oceny 3/4 sobie poradzi? Z tego co czytałam wiele osób przeraża fizjologia, dlaczego? -czy są to trudne studia? tzn. nie chodzi mi o ilość nauki, z tym nie mam problemu, ale np. praktyki, trzeba mieć do nich jakieś specjalne predyspozycje (oprócz tzw. powołania)? -czy trudno jest się dostać na ten kierunek? postawowa biologia i r. polski wystarczą? Czy jest dużo chętnych osób? I chyba najważniejsze, jak jest z pracą po skończeniu studiów? Interesuje mnie konkretnie Polska, nie mam zamiaru wyjeżdżać za granicę. Jakie są zarobki? Na razie nic więcej nie przychodzi mi do głowy. Ewentuale pytania dopiszę^^ Chętnie porozmawiam o tym na GG: 524595

Gość Kaede94
W ogóle interesuje mnie wszystko co dotyczy pielęgniarstwa i studiów, chętnie przeczytam Wasze opinie, tyko proszę nie pisać o tym jaki to "brudny i śmierdzący" zawód, bo ja dobrze wiem o tym, że pielęgniarka to nie tylko osoba, kótra robi zastrzyki i podaje inne lekarstwa^^

Hej Kaede widzialam ze tak jak ja interesujesz sie studiowaniem pielegniarstwa w UK. kilka pytan na ten temat zadalam na forum "Ile zarabia pielegniarka w UK" strona 85, wiec wejdz tam i poczytaj sobie. Pozdrawiam