Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiadooma jedna

SKAZA BIAŁKOWA dajecie dzieciom kalafiora brokuła i groszek zielony ?

Polecane posty

Gość niewiadooma jedna

witajcie wczoraj kupiłam kalafiora brokuła i groszek zielony ale na opakowaniu pisze że jest tam białko... i informacja dla alergików że używają w zakładzie mleko laktozę i coś tam i kurcze nie wiem czy mogę córce te warzywa podawać ?

Gość niewiadooma jedna
up

Gość mamama27
hmm bialko jest w mięsie też i w jajku itd - ale to jest inne białko niż krowie a to o czym piszesz to są mrożone warzywa? gdzie tam białko znalazłaś? ja zawsze gotuje z mrożonek, wygodne i szybko się robią - no i są fantastycznie miękkie - nie tak jak w przypadku zwykłych warzyw a że w zakładzie używają mleka - to prawie na każdej rzeczy pisze - muszą tak pisać

Gość niewiadooma jedna
mamama27 dzięki kupiłam warzywa z hortexu i tam tak pisze

Gość klaudka16x
ehhh... szkoda słów. oczywiscie ze dajemy!! skazak białkowa nie oznacza ze dziecko nie moze spozywac zadnego białka jakies isnieje!!!!! jest to alergi na białko pochodzenia zwierzecego, czyli takie ktore wystepuje w mleku i produktach melkopochodnych. wiadomo ze kazdy nowy produkt w diecie dziecka ze skaza powinien byc wprowadzany stopniowo i w niewielkich ilosciach poniewaz dziecko z alergia pokarmowa jest bardziej narazone na na to ze uczula go rowniez inne rzeczy. skaza białkowa to nie koniec swiata, takie dzieci rowniez moga jesc to co inni.