Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jovik

Okap kuchenny z filtrem węglowym- polećcie jakiś dobry.

Polecane posty

Witam. Musze zienić okap, nie moze byc już przyłaczony do wentylacji:( Musze zakupic taki z filtrem weglowym. Zalezy mi na niedrogim ale dobrym. Będzie wisiał pomiedzy szafkami w kuchni. Przeczytałam wszystkie chyba strony z okapami, ale Wasza opinia bedzie dla mnie najwazniejsza. Który sie sprawdza? Czekam na wasze sugestie:)

Gość ja ja ja
ja mam z candy, super sie sprawdza zakupiony 4lata temu coś koło 400zł

Gość ech.......
jak masz stary to przerób za 20 pln Do każdego da się kupić filtr węglowy i przerobic. Na allegro. A szczerze to taka cyrkulacja jest do dupy... pewnie o kominiarza chodzi. Wybij obok dziurę na kratkę i mimo że będzie to na jednym kominie to inpekcja ci przejdzie.

ech...temat nie do przerobienia z kominiarzem:( Ale zdecydowałam sie i chce zmienić, Węglowy (w obiegu zamknietym) ponoc słabiej działa, ale nie mam wyjścia. W sumie chcę wybrac najlepiej spełniajacy swoja rolę.

Gość ech.......
Jak nie do przerobienia?? Problem polega na tym żę w kuchni musisz mieć kratkę wyntylacyjną tak?? A masz tam wpuszczony okap bo tak najczęściej jest. Wybijasz kratkę obok i masz i wentylację i okap. A nikt nie sprawdzi ci tego jak to tam jest. U mnie to przeszło. Jesli by nie przeszło: Co do okapu nie wydawał bym na nowy 400pln tylko kupił wkład weglowy za max 50pln. I zamknoł wyjście na wentylację. Tak zazwyczaj każdy okap da się przerobić poszukaj na allegro

ech... nie da rady, za długo by pisać...możesz zmienić, gdy masz szyb wentylacyjny w pobliżu okapu:D Teraz ten szyb jest po drugiej stronie kuchenki, małe zmiany w kuchni.... Mam juz stary okap, nie warto inwestować w niego. Dlatego prosze o porade nt. okapów z zamknietym obiegiem

Gość Pomona
Ktoś mógłby doradzić, jaki filtr tłuszczu jest najlepszy? Czy warto zwracać na to uwagę przy wyborze okapu? Za wszelkie sugestie będę wdzięczna.

Gość ryszartfyk
po prostu ważne, zeby był - najlepiej aluminiowy.. oprócz filtru tłuszczu zwróć uwagę na to czy jest wskaźnik zapełnienia filtrów - to się przydaje, żeby wiedzieć kiedy wyczyścić filtr. Z okapów generalnie polecam amikę.

Gość Pomona
A te polecane przez Ciebie okapy są wyposażone we wspomniany wskaźnik tłuszczu? I jak wygląda to cenowo - trzeba się liczyć z większymi sumami, czy do 1000 zł można się zmieścić?

Gość al.majan
na pewno w przypadku amiki zmieścisz się nawet w 500zl

Gość antos34
Te do 500 zł to chyba teleskopowe, a co z kominowymi?

Gość HejkaElo
trzeba pamiętać, że po zainstalowaniu filtra węglowego spada nieco wydajność okapu oraz robi się głośniejszy, dlatego radzę kupić jakiś o dobrych parametrach :) taki, który na starcie jest cichy i mocny. W Globalo mają naprawdę dobre pod tym względem urządzenia, dlatego bez obaw można instalowac filtry węglowe - i z nimi będą elegancko smigać :) Sprawdźcie sobie, mozna je kupic np. tutaj: http://www.okapykuchenne.pl/index.php?dispatch=products.search&features_hash=V1177.P80-6930-PLN

Gość mama_3_łobuzów
również polecam http://www.okapykuchenne.pl/index.php?dispatch=products.search&amp w szczególności markę globalo, zadzwoń zapytaj, powiedzą ci wszystko i dobiorą coś w interesującym cię przedziale cenowym, kilka razy już miałam przyjemność zakupów w tym sklepie: globalo i to naprawdę czysta przyjemność i profesjonale doradztwo

Gość Joanna Lis_34
jeśli chodzi o okapy z filtrem węglowym ,to powiem Wam że u nas teżbył taki problem z tą wentylacją i tylko pochłaniacz wchodził w grę. Że mamy kuchnię dosyć dużą i połączoną z jadalnią, to zależało nam nie tylko na skuteczności ale także na wyglądzie. Długo zastanawialiśmy się jaki model wybrać i w końcu postawiliśmy na taki okap http://www.ceneo.pl/9195160 Sprawdza się naprawdę świetnie :) to co najbardziej w nim lubię to to, że jest bardzo cichy - włączonego niemal w ogóle nie słychać

Gość vin_
Mnie się podobają okapy wyspowe marki VDB (ich strona - www.vdbpolska.pl ). Oni mają niebanalne projekty, często dość odważne kolorystycznie. Także jak szukasz okapu, który będzie ważnym elementem dekoracji wnętrz, to to jest dobry adres. Akurat u mnie, gdzie okap jest na wyspie to kwestie estetyczne miały baaardzo duże zaczenie. Jeśli chodzi o samą obsługę to też jestem zadowolony, przede wszystkim – ekspresowa dostawa no i gwarancja na 2 lata.

Gość Dorota192
Kupowałam kominowy okap w castoramie , moim zdaniem najlepiej do takiego duzego sklepu isc , bo po 1 , taniej niż małych sklepikach a po 2 , tam nie mam problemu z ew. gwarancją www.castorama.pl/katalog-produktow/kuchnia/wentylacja-i-okapy zdarzyło mi sie kiedys ze w małym sklepiku kupowałam odkurzacz i jak się schrzanił to były problemy z oddaniem i naprawą .. a tu nigdy sie nie zawiodłam .

Gość gość
Jeśli szukałbyś filtrów węglowych do okapu to zdecydowanie polecam firmę http://filterpol.pl Mają dobrą jakość produktów i dzięki temu, nie trzeba ich zbyt często wymieniać.

Gość gość
Na www.gort.pl mają bardzo dobre okapy, to porządna firma wyposaża restauracje też :) U mnie się sprawdza

Gość Zirrka
ja mam Amicę OKC958S - bardzo fajny model, nie wiem jaki masz budżet bo ten okap jest dość spory (szeroki, bo to 90-tka) ale za to świetnie wygląda i ma bdb wydajność. Ma dwa filtry - pierwszy to właśnie filtr węglowy (dokładniej mówiąc 2 sztuki) a potem jeszcze aluminiowy na którym się tłuszcz zbiera (ten można myć w zmywarce :)

Gość Tośśśka
Czołem dziewczyny, czy któraś z Was może użytkuje podszafkową Amicę? Znalazłam model zabudowywany w dnie szafki i by mi strasznie odpowiadał, właśnie z filtrem węglowym i aluminiowym filtrem tłuszczu. Macie u siebie może taki filtr który można czyścić? Podobno można nawet wrzucić tylko do zmywarki, będę wdzięczny za opinie :)

Gość gość
Tośśśśka daj link do tego okapu, bo też mnie interesuje okap podszawkowy Amica. Jestem tuż przed remontem, ale już rozgladam się tu i ówdzie