Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eleonora z lublina

która z Was rodziła w obcym kraju z minimum znaj. języka?

Polecane posty

Gość eleonora z lublina

jak się czułyscie? jak z komunikacją? ja jestem przerażona, rodzę w niemczech bo tu mieszkam od 2 miesiecy u męża. Rozumiem moze piąte przez dziesiąte,ale gorzej z mówieniem, mam blokade. boję sie, ze bede miaął problemy z komunikowaniem się z personelem w ciagu pobytu w szpitalu, ze nie zrozumiem instrukcji związanych z opieką nad noworodkiem, karmieniem itd.

Gość eleonora z lublina
uuuppp

Gość wstyd panna!!!!!!
:O Wracaj do PL i tam urodz dzieciaka. Nie rob wstydu sobie i pozostalym Polkom. WSTYD!!!! :O

Gość an2anet
Ja rodzilam w anhli i nie bylo zle co nie zrozumialam to mi pokazali nie lubie i nie umiem mowic po angielsku ale musialam dac rade i ty dasz wez sobie slownik to poczujesz sie lepiej ja tak zrobilam powodzenia

Gość eleonora z lublina
a dlaczego wstyd? skoro mój M jest niemcem, mieszkalismy na 2 kraje, teraz z powodu dzidzi zdecydowalismy sie na niemcy i tez dlatego tu rodzic bedę. i tu zamieszkamy juz na zawsze.

Gość eleonora z lublina
ktos jeszce?

Ja znalam Angielski,ale proponuje Tobie napisanie sobie podstawowych formulek,nawet w necie jest duzo slowek potrzebnych przy porodzie..a nie mozesz zabrac kogos kto zna jezyk ? Gdzie bedziesz rodzic ?

Gość eleonora z lublina
zabiore męza, ale potem jest sie w szpitalu 3 dni, wiec bede pewnie zdana w wielu sytacjach na siebie.

Wyjaśnij mi jedno;w jakim języku porozumiewasz się z mężem,on zna polski?

Gość Bezczelnosci
Do lozka nie potrzeba znajomosci jezyka!

a nie dostaniesz tlumacza? Slyszalam, ze za granica mozna za darmo dostac tlumacza, skoro jestes ubezpieczona

Gość eleonora z lublina
ale wy ciekawskie i wredne, nie znacie szczegółów a juz plujecie, napisałam, ze rozumiem cos nie cos, czasem wiecej czasem mniej, mam kłopot ze skleceniem zdań, a to wymaga praktyki. Poza tym, moje drogie, mieszkam tu od 3 miesiecy!!! i po porodzie zapisze sie do szkoły jezykowej...ulzyło wam? a z mezem sie porozumiewam normamnie bo zna polski, ma korzenie polskie. prosze o odpowiedzi dziewczyny które miały dylemat taki jak ja a nie drązenie i osądzanie... a propo tłumacza... przy mojej rozwartej vaginie ma stac tłumacz????

Gość eleonora z lublina
miało byc od 2 mcy

Gość eleonora z lublina
poza tym, majóweczka mialas poród ambulatoryjny? tu moge wyjsc po 4 godz, ale troche sie chyba bym bała, to nasze pierwsze dziecko i nie wiem,czy po tym przezyciu umiałabym ogarnąc wszytsko a nie usiąsc i sie rozplakac. Poza tym moja dzidzia ma problem zdrowotny który wolałabym, zeby był zbadany

Gość wez sie powies
bo masz same problemy :O Mezusia sie zapytaj :P Spierdalaj idiotko pojebana.

Gość moimmmm
zdaniem... ja bym wróciła do polski i urodziła bym tutaj a po porodzie znowu pojechała tam ja to bym się bała tak rodzić nic nie rozumiejąc... połozna wszystko tłumaczy... jak oddychać co robić itd. A slownik ? no nie wiem czy ci jakoś bardzo pomoże ale w szpitalu może żeby była koło ciebie jakaś kaś koleżanka ? siostra... żeby ci tłumaczyła a jak z dzieckiem będzie coś nie tak i będziesz musiała coś podpisać jakieś oświadczenie i co w tedy ? wracaj do polski najlepiej

Gość moimmmm
o właśnie problemy zdrowotne... wracaj dziewczyno do polski po co chcesz ryzykować ? no chyba że twój mąż będzie cały czas na okrągło koło ciebie to wtedy ok

Gość moimmmm
NajwyzszaBezczelnosci czy o betce jest temat ? Wez idz załóż swój temat i tam pluj jadem do woli a nie rozwalasz dziewczynie temat nie mówiąc nic mądrego pozdrówka :P : P

Gość eleonora z lublina
mąż bedzie przy porodzie ale mi chodzi o pozostały pobyt... do Pl raczej nie pojade na poród, juz za póxno zresztą, juz jestem w trakcie 39 tyg. nie wiem.... co nie ktorym tu chyba najlepiej nie dawac uwagi... bo rynsztok im sie z butów wylewa

Gość moimmmm
racja spadaj do polski bo kiepsko to widzę no ale powodzenia

Gość moimmmm
sory urwało mi tekst co miałam pisać wcześniej :) Myszka coś mi się tnie ;/

Gość proste.............
Nie dasz sobie rady. Do PL pojechac nie chcesz a niemieckiego nie znasz :O Jak wiec sobie wyobrazasz rozmowe z lekarzem, chocby o stanie zdrowia dziecka? Czasami sprawy dzieja sie szybko, potrzebna jest natychamiastowa zgoda na operacje czy zabieg. Nie zrozumiesz czego sie od ciebie oczekuje i narazisz dziecko na cierpienia. Jestes nieodpowiedzialna i glupia, jezeli zdecydowalas sie mieszkac i rodzic w kraju, ktorego jezyka nie znasz. Wyrazy wspolczucia.....dla dziecka :O

Gość eleonora z lublina
dlaczego spadaj do polski? ja nie nastawiam sie na jakąs tragedię, poprostu mam dylemat czy to na tle społecznosci szpitalnej moze byc problem? zreszta z tego co wiem, to jest tu miła obsługa i raczej niemcy mają w szpitalach duzo obcokrajowców, wiec są chyba przyzwyczajeni. Ja pytam doswiadczone kolezanki a nie gdybanie osob ktre nie byłky w tej syt.

Gość eleonora z lublina
następna mądra... sama jestes głupia i żal mi własnie twojego dziecka, ze ma wredną matkę która nie ma szacunku do inego człowieka. jeszcze raz powtarzam zawzietym paniusiom, które zamiast zrozumiec co piszę, skupiają swoją małostkową uwage na nieistotnych rzeczach : mąż bedzie na kazde moje wezwanie, plus poród. moze siedziec u mnie od 8-20 kazdego dnia. znam troche niemieckiego i jak ktos praktykował jakikolwiek język to wie,ze wiele mozna odczytac z kontekstu, nawet nie rozumiejąc całych zdan!!!!!!!!!!!! chodzi mi o sam komfort pobytu, np. współlokatorka w pokoju, albo cokolwiek innego,,,, wy zaraz o tragediach i dramatch!!!!!! normalne jestescie?

Gość eleonora z lublina
dlaczego tu kazda rozpoczęta dyskusja konczy sie atakiem jakichś mątw??