Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość -kama-lama-

Rozdac zaproszenia na ślub na rodzinnej uroczystości czy jechac do każdegoDoDomu

Polecane posty

Gość -kama-lama-

Pod koniec stycznia chcemy zacząc rozdawac zaproszenia na nasz ślub (i wesele) i mamy taki dylemat. Mój narzeczony ma 4 rodzeństwa, w sumie wszyscy mieszkają niedaleko od siebie, jeden brat z żoną mieszka jeszcze u teściów a reszta 10-20km dalej. No i wiem ze w sobote za 2 tyg tesc wyprawia imieniny i robią taki większy obiad w domu. Nie będzie gości spoza rodziny tylko tesciowie i rodzeństwo mojego narzeczonego. I nie wiemy czy ładniej będzie jak rozdamy im te zaproszenia u teściów w domu np po deserze, albo na drugi dzień bo moze będziemy tam wszyscy nocowac. Czy jednak ładniej jak podjedziemy do każdego z osobna do domu? w sumie mi to obojętnie bo mieszkają blisko. moze nawet wolałabym jechac do każdego. wiadomo ze w mniejszym gronie mozna porozmawiac spokojnie a w gronie 15 osób zrobi się harmider jak rozdamy zaproszenia. Tylko czy to nie bedzie głupie, ze bedziemy się widzieli w weekend a my za 2 dni do nich pojedziemy z zaproszeniem? choc wiem, że są tez takie osoby które życzą sobie oddzielnej wizyty i pamiętam ze jak kuzynka rozdawała zaproszenia na jakiejś rodzinnej imprezie to jedna ciotka nie wzieła i powiedziała ze mają do niej przyjechac do domu z zaprszeniem. wstyd troche. chociaż rodzina mojego narzeczonego nie jest taka. No ale nie wiem jak bedzie lepiej. Jak uwazacie?

Gość maturks4
Mimo wszystko bardziej elegancko będzie, jeżeli pofatygujecie się do każdego z osobna. Gdyby teść na własnym święcie "zagaił", że dostaje jeszcze jeden prezent (wasz ślub), z którego jest niezmiernie szczęśliwy itp itd, to ew mógłby stworzyć Wam okazję do "hurtowego" wręczenia zaproszeń. "Cieszę się, że będziemy mogli znowu spotkać się w takim gronie..."

Gość rozadłabym na imprezie
rozdałabym na imprezie, co najwyżej jak chcesz możesz podejść do każdego osobno, albo wziąć go na bok i zaprosić wręczając zaproszenie. A z tą ciotką to jakiś żart, boże, co za zadufana w sobie osoba? rozumiem gdyby była królową angielską. Gdyby mi tak powiedziała, to odparłabym, że jak nie chce to może nie przychodzić, a jak jednak się zdecyduje, to niech bierze zaproszenie gdy rozdają :P :P :P po drugie, jak by nie patrzeć to są koszty. Rozwiezienie osobiście do wszystkich gość, to niestety dużo czasu i pieniędzy, a nie sztuka się zadłużyć i od długów zaczynać wspólne życie :P

Gość malakotka
Rozdanie na imprezie, a jeszcze (jak sugeruje przedmówczyni) gdzieś na stronie, jakby w tajemnicy albo się wstydząc, jest wybitnie nieeleganckie

Gość -kama-lama-
nie no nie przesadzajmy oni mieszkają blisko wszyscy jedni jeszcze u teściów, drudzy w miasteczku 10km dalej a reszta też nie daleko. chodzi o to jak będzie ładniej bo ja nie mam kompletnie pojęcia. w sumie jechac do kazdego z osobna to byłby pretekst do odwiedzin bo mimo wszystko najczęsciej spotykamy się własnie u teściów. a ta ciotka jest głupia i narobiła kuzynce wstydu, ale ona się speszyła niesamowicie i powiedziała ze moze w niedziele zajada.

Gość bgggggggggggggggggggggggggkk
ja bym dala na tej rodzinnej imprezie bez przesady, przecie nie ebda sie fochac, a tak to mozna razem wszystkim, od razu nagaDAC SIE o tym czy za to wypic