Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alan111

Czy mogę być w ciąż ???

Polecane posty

Gość alan111

A więc tak mam 16 lat mój Chlopak ma 17 lat UPRAWIALISMY SEKS. I jak dochodzil wyjal i wytrysnol mi w okolice wejscia do cipky czyli na cipke. Bylo to 6 Dni Przed okresem teraz jestem 3 dni przed okresem i nie wiem co mam robic? MOje okrsy spuzniaja sie max 2 dni czyli sa raczej regularne... Nie piszcie ze jestesmy za mlodzi i tak dalej.. ALE bardzo go kocham i chcialam zrobic to z nim !..... Kiedy u mnie moga wystepowac dni nieplodne??? PROSZE PORATUJE czy moge zajsc w ciaze????? i przepraszam za bledy ale nie mieszkam w polsce od kilku lat. JAK KTOS moze piszczie GADU GADU :9293112

Gość ja też nie czaję
jeśli uprawiasz seks to zawsze jest możliwość ciąży. Jeśli używasz stosunku przerwanego to szansa wzrasta. co do dni płodnych, nie powinno się ich wyliczać tylko obserwować bo nigdy nie wiesz czy ci się coś nie przesunie.

Gość alan111
prosze o pomoc odpowiedziec mi

Gość hgyjuyt7i
Tutaj nie ma wróżek, nikt Ci nie da 100% pewności ani na tak ani na nie. Dni płodnych nie wyznacza się na podstawie kalendarzyka ale codziennych obserwacji śluzu z pochwy i mierzenia temperatury tamże. Jeśli tego nie robisz to nie możesz wiedzieć na 100% kiedy masz te dni płodne a kiedy nie. W 28 dniowym cyklu owulacja przypada między 12 a 16 dniem, jajeczko żyje tylko 24 godziny, ale plemniki mogą przeżyć nawet i 7 dni w sprzyjających warunkach.

Gość alan111
tak jak napisalam uprawialam sex 6 dni przed okresem a w okresie nie mozna zajsc w ciaze. i byl walsnie ten sluz !! odpowiedziec mi raz

Gość ja też nie czaję
a skąd wiesz że to okres? Pytam poważnie bo nie każde krwawienie jest okresem. Poza tym to że się spodziewasz miesiączki w danym dniu to nie znaczy że ona tego dnia nadejdzie dlatego nie da się określić dni płodnych. Ty sama musisz to zrobić obserwując siebie.

Gość alan111
jestem pewna ale pytanie jest czy zajde w ciaze przez to i to 6 dni przed okresem

Masz 16 lat, w tym wieku gospodarka hormonalna nie jest jeszcze w pełni ustabilizowana. I nawet jeśli masz regularne miesiączki od np. 3 lat to nie możesz mieć absolutnie żadnej pewności, że i tym razem miesiączka pojawi się "zgodnie z planem". Dni płodne się obserwuje, a nie wylicza.

Gość raczej wątpie
między jajeczkowaniem a okresem mija 14 dni, ergo 6 dni przed okresem dni byly nieplodne. ale jeśłi masz neiregularny cykl.... wszystko się może zdarzyć :P

Gość ljeko
moze to obojnak boi sie ze sie sam/a/o zaplodni :/

Gość alan111
Raz pisal moj chlopak z tego loginu raz ja ludzi ogarnijcie sie

Gość na dwoje babka
a na jakie odp. jeszcze liczysz? jest seks jest możliwość ciązy. 2 tyg. po zajściu robisz test to sie dowiesz czy wpadliście czy nie. Innej opcji nie ma.

zabawne że "ogarnijcie się" pisze osoba, która ledwo wyrosła z lalek, nie ma pojęcia o swoim cyklu, płodności i antykoncepcji, bierze sie za seks w ciemno i potem panikuje że zajdzie w ciążę... skorzystaj z własnej rady, i z drugiej, mojej: zaczekaj na okres a jak się nie pojawi to zrób test ciążowy po uplywie 14 dni od stosunku

Gość ja też nie czaję
ja zapytałam bo jedynym sposobem żeby naprawdę wiedzieć czy krwawienie jest miesiączką to jest pomiar temperatury, czasami można naprawdę tego nie odróżnić. Miesiączkę poprzedza zawsze przynajmniej 3 temperatury wyższe nad 6 niższymi i to jest fakt, reszta to krwawienia jakkolwiek by nie wyglądały. Zwłaszcza w twoim wieku to dosyć spotykane. Poza tym skąd wiesz że dostaniesz okres w tym terminie kiedy się go spodziewasz? Bo poprzednio dostawałaś? Na takiej metodzie znaczna część ludzkości została spłodzona. 6 dni przed okresem nie można zajść w ciążę, pod warunkiem że okres jest faktycznie okresem i że nadejdzie tak jak się spodziewałaś a nie na przykład tydzien później.

czesc Wam a ja z ukochanym kochałam sie w noc sylwestrową, bez zabezpioeczenia, ale był to seks oralny, czemu o tym pisze, że boje sie ciąży..? bo wszedł we mnie chyba 2 razy, ale NIE SKOŃCZYŁ we mnie, a teraz w piątkową noc kochaliśmy z prezerwatywą. Ostatni okres dostałmam 16 grudnia, a z jakieś 2 tygodnie temu miałam jednodniową grypę jelitową, czy to może mieć wpływ?? aha i dwa ostatnie okresy spóźniły się 4 i 3 dni, i tutaj mohe kolejne pytanie czy z wiekiem cykl menstruacyjny może sie wydłużyć?? PROSZĘ O ODPOWIEDŹ...