Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ninjiu

Dziewczyna z tatuazem - kto ogladal i czytal ksiazke??

Polecane posty

Gość ninjiu

Czy warto isc na film, jak sie jeszcze nie przeczytalo ksiazki? Czy bardzo sobie zepsuje potem lekture?

Gość zrobilam to i nie zalujeeee
film jest zawsze gorszy od książki, dużo zmieniają i skracają, także raczej po przeczytaniu książki jak obejrzysz film to będziesz rozczarowana filmem, przynajmniej ja tak mam ale tego filmu jeszcze nie oglądałam i nie wiem czy będę

Czytałam wszystkie części i każdemu mogę polecić :) a film na pewno jak zwykle nie dorówna książce, ale moze być całkiem niezły.

Ja oglądałem wersję skandynawską, zresztą całą trylogię, genialna fabuła, świetny film ;)

No ja własnie mam obawy co do tej amerykańskiej wersji, wszsytko takie zamerykanizowne, komercha - nie ma tego uroku, klimatu. A kino skandynawskie taki urok ma. Np "pozwól mi wejść" w wersji skandynawskiej było genialne, a amerykańskiej nawet nie dałem rady skończyć. Rożnie może być, ale się nie uprzedzam. Tę nową wersję Dziewczyny tez obejrzę.

Gość zrobilam to i nie zalujeeee
a dużo było krwi i takich makabrycznych widoków w filmach ? :)

mój ślad na ziemi A oglądałaś może "Jabłko Adama" albo "jak w niebie" ? Polecam i pozdrawiam, hej ;) PS. Filmy fajne, ale ten język... uuuaa, heh trzeba się przyzwyczaić ;D