Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nietutejsza

zjadałam papaję :-(

Polecane posty

Gość Nietutejsza

Mam ostatnio dziwne smaki, najwięcej zajadam się różnymi owocami, dziś mąż kupił mi papaję. Zjadłam i później zasiadłam na neta. Piszą że nie jest ona wskazana w ciąży a pestki mają silne właściwości poronne. Jestem w 10 tygodniu. Pestkę zjadłam na szczęście tylko jedną, z ciekawości, więc luz, ale nie wiem co z owocem. JAdła któraś z WAs papaję w ciąży, wiecie coś więcej na ten temat?

Gość Nietutejsza
nikt nic nie wie? cholera właśnie to mnie denerwuje w ciąży, że nie wiadomo w którym momencie można zaszkodzić. Żałuję, że mam internet i wszystko sprawdzam a potem się zadręczam

UWAGA! Nasion papai nie powinny spożywać kobiety w ciąży, ponieważ mogą one wywołać uszkodzenia płodu. Badania na zwierzętach potwierdziły to działanie. Udowodniono, że takiego wpływu nie ma dojrzały owoc.

Gość eleonora z lublina
taaaa zaraz, przestańcie, ananasy tez podobno. Podobno z cytrusów to tylko niedojrzałe owoce! trzeba by zyc całą ciąże w strachu... nie martw się, uwazaj i z umiarem jedz takie owoce i wyszukuj tych dojrzałych i juz

Gość jeśli zjadłaś jedną
to raczej nic Ci nie będzie :) Jak chcesz się uspokoić to zadzwoń jutro do swojego ginekologa i podpytaj :)

Gość nic Ci nie będzie
pomyśl o kobietach które piją alkohol, kawę w ciąży, zażywają narkotyki czy palą papierosy. Na pewno jedno papaja nie zaszkodzi!

Gość no i co z tego? na zdrowie!
wez wyluzuj kobieto. najzdrowsze dzieci i matki to takie ktore wszystko jedza i wszystkiego probuja - inaczej mowiac maja urozmaicona diete. a te co cala ciaze jedza tylko zupy i kanapki rodza cherlaki i same tez po ciazy wygladaja jak cietrzewie z 3 wlosami na krzyz, sinymi zebami i trupia skora.

Gość Nietutejsza
dzięki wielkie, oczekiwałam trochę właśnie takich słów. Ja pierwszą ciąże małam dobry nastój, nie miałam obwa a teraz to wariuję już tak się boję o zdrowie dziecka. Pozdrawiam

Gość nie moge ze smiechu:)
papaje zjadlas i poronisz ha ha ha nie czytaj tych gowien w necie

Gość gość
Ja jadłam I niestety poroniłam