Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Perełka1990

Espumisan ??

Polecane posty

Gość Perełka1990
Mam tak że jedzienie mnie nawet brzydzi poniekąd , zaczynam jesc i czuje taki wstręt ..

Gość Perełka1990
Miałm dwa razy z krwi i nic mi nie wyszło !! jakis rok temu miałm rózne badania i wszytko wychodziło mi dobrze!! gastroskopia , kolanoskopia , i na jakies robak lamblie mi zostało

Gość rumianek dzbanek
Psycholog też by nie zaszkodził. Jeśli mówimy o badaniu pasożytów z krwi, to wynik wcale nie musi być wiarygodny, podobnie z kału.

Gość Perełka1990
Około 4 dni temu zrobiło mi sie tak ze mam więcej sliny w ustach ale to znika w ci,agu dnia i sie pojawia znowu , dzis tez tak mialam ale narzie znikło ..

Gość Perełka1990
powiem szczerze ze czasem mysle ze moze tez na tle nerwowym , czasem nam sie nie wydaje ze sie stresuejmy a tak naprawde róznie moze byc !!

Gość rumianek dzbanek
Nikt tu filozofem nie będzie. Musisz zrobić dokładne badania i tyle. Gdzieś musi być przyczyna. A od pisania na forum lepiej ci nie będzie.

Gość Perełka1990
co raz to więcej mam objawów , pojawiaja sie tak nagle a ja nic nie mogę zrobić .. kazdy mówi zacznij jesc , i bedizesz zdrowa ale łatwo mówic , ja to sie boje jesc zeby mi sie nie pogorszyło ..

Gość Perełka1990
lepiej nie , ale lżej jak sie z kims pogada , jutro ide włąsnie po skierowanie do lekarza na te dwa badania , a potem ta gastroskopia jak sie uda w tym znieczuleniu ogólnym ..

Gość Perełka1990
Dziękuję za wszytkie odpowiedzi :)) jezeli ktos cos bedzie jeszcze wiedział na ten temat , bądz ma podobnie to proszę pisać , ja bede tu zaglądac :)) pozdrawim :P

Gość rumianek dzbanek
No niby lżej, tylko i tak sama musisz się wziąć za siebie, bo nawet te same leki, czy metody u dwóch osób mogą różne zadziałać. A do psychologa bym się na twoim miejscu wybrała. Nie wiem, czy zrobią ci gastro w znieczuleniu ogólnym, wątpię. Możesz sprawdzić z krwi, czy masz helicobacter pylori, mnie to świństwo wykańczało.

Gość Perełka1990
Sprawdzalam z krwi dwa razy ostani raz w listopadzie nic mi nie wykazało , pytałam o to znieczuleniu to zrobią , jak wyjdą mi te dwa badania w miare dobrze , a jak nie to sie podkuruje i dopiero sie wybiore

Gość Perełka1990
własnie slyszłam o tej bakterii ze dobrze tez meczy , a Tobie badanie z krwi wykazało ze masz ja ?? bo chłopaka ciotka robila z krwi i nic jej nie wykazało dopiero po zrobieniu gastroskopii pokazło ze ma !! mowiła ze dwa tygodnie kuracja i jak nowo narodzona była..

Gość rumianek dzbanek
Nie pamiętam, czy z krwi mi wykazało, ale z gastroskopii na pewno wyjdzie. Ja miałam takie objawy, że chirurg na podstawie badania palpacyjnego (macał brzuch) od razu wiedział co i jak. Dostałam antybiotyk (tfu tfu tfu) i inne leki, ale organizm ich nie tolerował i zdychałam i od leków i od helicobactera. Zresztą ja trzymam się od antybiotyków jak najdalej. Dopiero to, co pisałam, mi pomogło, czyli specjalnie pod moim kątem dobrana dieta i inne leki niż typowo chemiczne.

Gość Perełka1990
To ciężki przypadek kurcze miałaś .. boję się bardzo co z tego wyniknie ale teraz to sie modle oby te badania mi wyszły dobrze na ta gastroskopie !! to wszytko uniemożliwia mi funkcjonowanie normalne

Gość rumianek dzbanek
Ja miałam taki ból, że naprawdę było mi już wszystko jedno, a mam wysoką granicę bólu (no zobaczymy przy porodzie :D) i nawet na gastroskopię bym się zgodziła. Od razu mówiłam lekarzowi, że nie dam rady brać leków (widziałam, co mi zapisuje i wiedziałam, jak zareaguje mój organizm), ale powiedział, że nawet po trafieniu na oddział po kroplówkach podają jak najszybciej tabletki, żeby zaczęły działać miejscowo w żołądku. No ale to już nie była zabawa dla mnie i wybrałam inne metody.

Gość Perełka1990
Straszne kurde choroby w nas siedzą , nie wiadomo z skąd sie to bierze tak nagle się pojawiają i niszczą wszytko .. :/

Gość rumianek dzbanek
Wiadomo, wiadomo, jak dobrze poszukasz, nic nie dzieje się bez przyczyny. No chyba, że masz wrodzone dolegliwości, które powstały już podczas życia płodowego. A to, czy ci niszczą życie, to też w dużej mierze zależy od ciebie.

Gość Perełka1990
Mi niszczą bo nie umiem sobie pomóc , latam do tych lekarzy i nic , dlatego wybieram sie na gastoskopie dzień sie po męczę i bede wiedziec .. nie raz gorzej sie czułam niz to badnie trwa ..

Gość Perełka1990
Dziękuję Ci za rozmowę bedę jutro :)) miłej nocki

Gość Margra
Jeżeli chodzi o sam espumisan to jest zalecany żeby zneutralizować wzdęcia, jeśli zaś objawy się utrzymują lub nasilają warto udać się do lekarza aby sprawdzić źródło dolegliwości.

Gość Loooooolkaaaaaaaaaaa
Gastroskopie można zrobić w tzw. pełnym znieczuleniu. Ja taką miałam już dwa razy. Po prostu usypiają Cię na na 20 min na czas badania i już :) Co do espumisanu to jest jego wersja max, którą można przyjmować, jeśli standardowa wersja produktu nam nie pomaga. Ew. można przyjąć więcej tabletek, nie ma przeciwwskazań (no oczywiście nie zjadajcie całego opakowania na raz...)

Gość Margra
Dokładnie tak, ja zazwyczaj biorę 2 tabletki, czasami jak mam czas to przygotowuję sobie lekkostrawne potrawy, ale nie zawsze mi się chce. Wtedy espumisan przydaje się i jest moim ratunkiem ;)

Espumisan staram się zawsze mieć w apteczce albo przy sobie na wszelki wypadek. Margra, jesli jedna kapsułka Ci nie wystarcza ( mniemam że brałaś tą z dawką substancji czynnej 40 ) to może warto po prostu kupić wersję Max ? Ona ma chyba jej 120 mg

Gość Margra
O nie wiedziałam, że jest taki rodzaj espumisanu. Zapytam o niego w aptece jak będę ;)

Masz parę możliwości. Podpytaj farmaceuta powinien Ci pomóc wybrać najlepszy. A jak będziesz miała dość kapsułek możesz też sobie kupić ten w formie oranżady :)

Gość Margra
W końcu kupiłam sobie oba :) jak szaleć to szaleć nie :D Kapsułki na razie zostają w domu i częstuję nimi nieraz gości, więc nie jest tak, że poszły w odstawkę. Jednak faktycznie, oranżadka podbiła moje serce.

Gość Margra
No i kupiłam oba specyfiki, co prawda zakochałam się w oranżadce, ale klasyczny espumisan też znalazł swoje miejsce w domu, teraz stanowi u mnie niezbędne wyposażenie apteczki, i niekiedy częstuję swoich gości :) Dzięki za radę!

O ile wystarcza Ci ilość substancji czynnej w nim to pewnie że tak :) nie pamiętam jaka jest różnica.

Gość gość
ehh wzdęcia to jest takie paskudztwo, ze może być od wszystkiego, a pozbyć się ciężko. Ja bez espumisanu z domu nie wychodzę, czasami napiję się jakiegoś soku, nawet nie gazowanego napoju i już.