Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Perełka1990

Espumisan ??

Polecane posty

Brałam, ale przerzuciłam się na espumisan max, jest mocniejszy a ja mam na prawdę czasami takie wzdęcia, że szok.

Gość perła80
espumisan max faktycznie jest bardzo dobrym rozwiązaniem. pogada jak trzeba i kiedy rzeba

Gość gość
Jeśli mieliście espimisan oryginalny to niemożliwe, żeby nie pomagał, piszecie o tym - i-apteka.pl/product-pol-786-ESPUMISAN-x-25-kapsulek.html ? U mnie po całej kuracji zmiany były bardzo duże, w zasadzie liczba wypadających włosów zmniejszyła się wielokrotnie...

Gość kinia1212
ja brałam espumisan przed zabiegiem i puszczałam bąki po nim jak ta lala, więc nie uwierzę, że nie pomaga, skoro z własnego doświadczenia wiem, że jak się bierze to trzeba trochę się wstrzymać od miejsc publicznych :P

Gość Kate8020
ja z własnego doświadczenia wiem, że biorę większą dawkę espumisanu, i działa. Po pierwsze ma on substancję symentykon, która nie wchłania sie do krwi, działa mechanicznie, więc mamy do czynienia z lekiem, który jest nie zwykle skuteczny i bezpieczny, bo i kobiety w ciązy mogą go zażywać jak i maluszki, oczywiście w postaci kropelek ;)

Gość Lukrecja34
A od jakiego wieku można podawać go dzieciom?

tak naprawdę najlepiej skonsultować to z lekarzem, będąc u niego watro podpyta o espumisan zanim zaczniemy go podawać maluchom.

Gość gość
ładne dziewczyny nie pierdzą

Gość izka423
Tańszy jest esputicon a tak samo dobry a nawet lepszy, bo ma dimetykon. Dostaniesz w każdej aptece.

Gość deded

Jak pierdzisz to dobrze że gazy odchodza. Jaki sens jest wtedy brać coś co ma ułatwiać pierdzenie skoro człowiek pierdzi bez problemu? Jeśli masz gazy ale nie pierdzisz i brzuch coraz bardziej wzdęty no to może espumisan się przyda. A czemu się pierdzi, nie wiem zła flora bakteryjna? MOże jakieś kłopoty z układemtrawiennym. Espumisan nie działa na przyczynę dolegliwości a łagodzi tylko objawy i zawiera w swoim składzie aż dwa nikomu do niczego nie potrzebne barwniki oraz paraben metylu czyli jakiś konserwant w dodatku który może być szkodliwy.... Gazy wiaże ponoć węgiel aktywowany - wciąga nie tylko bakterie, toksyny ale  i gazy ponoć. Może mięta pomoże, kropelki zołądkowe, dziurawiec? Ważne czy gazy śmierdzą czy są bezzapachowe. Jak śmierdzą to może jakieś problemy trawienne? Jak brałem kiedyśAnafranil to pierdziałem jajami przez pwien czas, i nawet w czsaie snu, rano się budze a w pokoju jajami śmierdzi. Ostatnio mam jakiśnadęty brzuch ale nie widze aby śię zmniejszał po espumisanie i żebym jakoś więcej po nim piedział. Nie widze zadnych pozytywów. MOże Imbir jeśc , on przyspiesza psaż jelitowy ...

Gość patric

Ja biorę ulgasim, bardzo szybko przynosi ulge , na mnie działa bardzo dobrze. Ja stosuje już chyba z 2 miesiące podczas posiłków i widzę różnicę w swoim samopoczuciu.