Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wy-ra-cho-wa-na

WYRACHOWANA BABA.

Polecane posty

Gość wy-ra-cho-wa-na

Tak zostałam nazwana przez moją wydawałoby się B. DOBRĄ przyjaciółkę. :( Bardzo mnie to boli. :O

Gość wy-ra-cho-wa-na
Nikt mnie nie pocieszy??? Ja do człowieka z sercem a Ona za moimi plecami tak mnie obsmarowała. :( Czuję się jakby mi dała w twarz. :O

Gość ucello
a dlaczego cie tak nazwala?

Gość wy-ra-cho-wa-na
Bo zaproponowałam jej, by pojechała z nami (ze mną, moim mężem i naszymi dziećmi) na Bali na 2 tygodnie w roli niani do dzieci. My opłacamy jej wszytko. W dzień jeździmy razem (na plażę, wycieczki) i my się zajmujemy dziećmi - ewentualnie CZASEM, by rzuciła na nie okiem (jak np. chcielibyśmy chwilę popływać). Ale generalnie w dzień mogłaby sobie spędzać czas z nami albo sama gdzieś pójść. A jej "praca" zaczynałaby się wieczorami. Żebyśmy mogli wyjść wieczorem do knajpy a Ona zostawałaby z dziećmi w hotelu (bo nie mam zaufania do hotelowych niań). Płacić byśmy jej nie płacili ale spędziłaby 2 tygodnie na Bali za darmo. W 5 gwiazdkowym hotelu. All inclusive. I jedynie wieczorami musiałaby siedzieć w hotelu, jak dzieci śpią. To powiedziała, że TAK to Ona nie chce jechać. :O Dziewczynę kocham jak siostrę. Ona ma 30 lat. Od 10 lat pracuje w urzędzie na 1/2 etatu i zarabia 800 zł. Mieszka z mamą. Nie ma faceta. Wiecznie jęczy, że na nic jej nie stać. Oddaję jej swoje prawie nowe ciuchy tonami. Tak samo kosmetyki. I jak szwagier ze szwagierką zaproponowali nam ten wspólny wyjazd - pomyślałam o koleżance, by pojechała z nami i wieczorami zajmowała się naszymi dziećmi w zamian za zaufdowanie wakacji. To odmówiła a za moimi plecami powiedziała, że jestem wyrachowana i bezczelna, że jej to zaproponowałam. Bo my będziemy balować całe noce a Ona warować przy naszych dzieciach. Czy to naprawdę było bezczelne? Myślałam, że to będzie uczciwy układ. Jej pobyt kosztowałby nas niemałe pieniądze.

Gość wy-ra-cho-wa-na
:(

Gość o ile to nie PROWO
A STAWIAM ZE PROWO:D TO JESTES WYRACHOWANA I BEZCZELNA

Gość atigag
Problem w tym iż ona nie czuła się do tej pory gorsza od ciebie a teraz poczuła się urażona czy miała rację , hmm i tak i nie . Sama raczej się nie wybierze a z wami jak uboga krewna już mi się więcej pisać nie chce

Gość wy-ra-cho-wa-na
Nie prowo. :( Jak Ona się dowiedziała o naszych planach to tylko cały czas gadała jak nam fajnie, że Ona też by pojechała, że jej nigdy nie będzie stać ble, ble, ble. I mój mąż do mnie, że może by jej zaproponować, by pojechała z nami na takich warunkach. Przecież całe dnie miałaby dla siebie. Tylko wieczory miałaby zajęte. To naprawdę takie nieuczciwe? Szczególnie, że zdarzało jej się pilnować naszych dzieci (ODPŁATNIE!!!) kilka razy - jak chcieliśmy iść do kina czy mielimy wesele u rodzinie.

Gość mumiasty
No mi by zrobiło się przykro. Bo nie chciałaś jej wziąć po to żeby fajnie z nią spędzić czas jak z najlepszą przyjaciółką, jak równy z równym... Tylko,że by wykorzystać ją do pilnowania dzieci. Może i wydałabyś pieniądze ale zrobiłabyś to z myślą o sobie i dzieciach a nie po to żeby zrobić jej przyjemność. Jak taki kopciuszek,kiedy zaczyna się wieczorna zabawa to ona musiałaby siedzieć w hotelu ....

Gość o ile to nie PROWO
MUMIASTY ZAJEBISACIE NAPISANE!!!! ZAJARZYLAS TERAZ AUTORKO????

Gość a jakim prawem autorka
musi komuś fundować wyjazd? to przecież bardzo dobra propozycja. Ale widać koleżanka jest z typu nic mi się niue układa jestem zła na cały świat i wszyscy mają mi współczuć. Ja bym z chęcią pojechała przecież to wakacje za free

Gość wy-ra-cho-wa-na
No może tak to odebrała. Ale... Dlaczego akurat teraz? Jak pisałam ubrana chodzi praktycznie wyłącznie w ubraniach po mnie. Czasem jak do mnie przyjdzie to sama pyta czy może nie mam jakiego tuszu do rzęs/ podkładu/ pudru niepotrzebnego bo jej się skończył a nie ma kasy, by kupić. Jak gdziekolwiek wychodziłyśmy to w 90% przypadków ja płaciłam. Jak raz dostała w pracy 2 vouchery do kina to zamiast mnie zaprosić (w ramach odstawienia się) to wolała pójść 2 razy sama. Kurde i choć wiem, że Ona w jakimś tam stopniu mnie wykorzystuje to jej na to pozwalam bo jak pisałam kocham ją jak siostrę (znam ją całe życie) i pomagam jak mogę. Nawet to pilnowanie dzieci. Zdarzyło jej się kilka razy zostać z naszymi dziećmi jak wychodziliśmy wieczorem. I ZAWSZE jej płaciłam. Choć teoretycznie jako moja PRZYJACIÓŁKA powinna nie przyjąć ode mnie pieniędzy - bo przyjaciele sobie pomagają. Ktoś napisał, że pewnie z nami nie pojedzie. NA PEWNO nie pojedzie. Pojedzie z nami nasza niania, która zajmuje się dziećmi na codzień.

Gość cóż zdarza się..
autorko załozyłas dzisiaj dużo tematów bzdurnych zresztą i wymyslonych prowo. łatwo cie poznac po stylu i wyboldowanej czcionce............. żenada

Gość sluchaj ja moglabym jechac
z pocalowaniem reki, zajmuje sie dzieckiem swojej siostry 3 letnim czesto, i chetnie spedzilabym taki ''urlop'' bo po pierwsze- podroz niesamowita,po drugie to nie wstyd zajmwoac sie dziecmi na takich wakacjach, ech... przydalby mi sie odpoczynek z dzieciakami od tych spraw tutaj..mila odmiana.

Gość luuuuudzie
a ja chcialbym byc taką nianią, jeszcze bym ci podziekowala.No chyba ze moze jestes taką nadopiekunczą mamuśką ktora na wszystko dzieciom pozwala, bo wiesz są dzieci z ktorymi nawet 2 godziny wytrzymac się nie da. Lecz jesli dzieci są zwyczajne a nie rozwydrzone do ostatnich granic to dziwie sie ze kolezanka tak sie zachowala.

Gość wy-ra-cho-wa-na
Udzieliłam się w kilku tematach. Tak. Założyłam tylko jeden temat.

Gość wy-ra-cho-wa-na
Dzieci nie są niegrzeczna. Syn ma 6 lat, córka 3 latka. I o ile córka to dziecko, które potrafi godzinę dłubać patykiem ziemi. Albo 2 godziny bawić się jedną lalką, nie ruszając się z miejsca. Tak syn jest żywy. Na plaży trzeba z nim grać w piłkę. Budować zamki. Czy przeskakiwać fale. Ale w dzień i tak zajmowalibyśmy się nimi my. Dzieci nie są niegrzeczna ani tym bardzie rozwydrzone. Są samodzielne proporcjonalnie do wieku. O 19.30 już śpią. Więc "zajmowanie się" koleżanki ograniczałoby się do czytania sobie książki lub oglądaniu TV podczas, gdy dzieci by spały. Jak pisałam jedzie z nami niania. Nie proponowałam jej wcześniej bo myślałam, że koleżanka będzie chciała jechać.

Gość jugo
głupia ta twoja przyjaciółka, za to niania ma farta :) ja bym się na twoim miejscu zastanowiła czy to z jej strony jest na pewno przyjaźń skoro obgaduje cię za plecami... a jej powiedziała że jak ma ci coś do powiedzenia to wolałabyś prosto w twarz

Gość takie tam duperele nic więcej
Wy nie jesteście koleżankami. Żyjecie w różnych światach. Co dla Ciebie oczywiste, dla niej może być poniżające. I najwyraźniej jest. Proponuję poszukać sobie koleżankę na tym samym poziomie finansowym, obejdzie się wtedy bez głupich zależności, wyrządzania łaski i darowania ciuchów przyjmowanych pewnie ze skrępowaniem.

Gość mąż jaki hojnyyyyyyyyyyyyy
Twój mąż zaproponował ? Pewnie robi z nią fiku miku za Twoimi plecami :)

Gość mylitllepony^^
a niechcesz mnie zabrac?:d

Gość ojaaaapierdykam
Ja bym z Tobą chetnie pojechała...Ona głupia jest:p

Gość gość
mnie tez by cos takiego zdenerwowało.... poczuła sie gorsza