Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kontenerIBC

małe mieszkanie z 2 dzieci

Polecane posty

Gość o maTko!
jak urodzi się w wakacje za rok, to ile Ty będziesz w tej ciąży 1,5 roku?

"idz z takimi " TAAK,uwierz mi ,bardzo ważna,informacja o wiekszym mieszkaniu za pare lat gdy dzieci będą wieksze jest kooloosalnie ważna,i napisalam dlaczego w pierwszym moim wpisie

Gość A TY SIE LECZZZZ
"idz z takimi " TAAK,uwierz mi ,bardzo ważna,informacja o wiekszym mieszkaniu za pare lat gdy dzieci będą wieksze jest kooloosalnie ważna,i napisalam dlaczego w pierwszym moim wpisie :D

Gość kjhkfjsljfsdifsd
ja tez uwazam ze to wazne skoro za 2 lata beda meili swoj dom zupełnie co innego gdyby mieli sie gniesc tak całe zycie ale te 2 lata to pikus ani bym sie nei zastanawiala nad takim pytaniem

Gość kontenerIBC
oj przepraszam za pomyłke - oczywiscie ze urodzi sie w wakacje tego roku - dokładnie w lipcu. - słonica nie jestem :)

Gość pomyslllllllllllllllllllllllll
bardzo ważna,informacja o wiekszym mieszkaniu za pare lat gdy dzieci będą wieksze jest kooloosalnie ważna,i napisalam dlaczego w pierwszym moim wpisie ZAWSZE MOZE ZAMIENIC ty masz tak wszystko zaplanowane hahahahahahah wielka paniusia sie a pewnie siedzie na garnuszku meza i calymi dniami musi kąsac tym jadem na kafeterii:D

Gość pomyslllllllllllllllllllllllll
kontenerIBC autorko zrobisz jak uwazasz i nic nikomu do tego czy bedziesz miec dom czy malutkie mieszkanie kazdy zyje tak jak mu wygodnie to twoja jest sprawa

my tez mieszkalismy w 54 ale to byly 3 pokoje, lazienka i wc osobno, kuchnia rodzice w najmniejszym pokoju my z siostra blizniaczka i mlodsza siostra w srednim a babcia z ciocia w duzym pokoju i dalo sie zyc? dalo traumy jakos nie mam :o my mialysmy 8lat kiedy mloda sie urodzila na poczatku rodzice byli w srednim pokoju z mloda, pozniej nas przeniesli i poszli do malego nam do pokoju wsadzili lozko mlodej i szafe i wszystko gralo jak mialysmy z 11lat to wtedy ona z nami spala w pokoju ona male dziecko a mu juz pannice, ale dalo sie zyc

Gość no ttttoooo
a co mamy Ci napisać?? że tak na prawdę jest super i dacie radę?? będzie tak jak napisałaś, chyba że lubisz cały czas latać ze szmatą i porządkować :)

hehehe zapewne,,mi do paniusi baardzo daleko, a pracuje o wiele więcej od mojego męża,ale to nie ja zalozylam ten topik wiec tu nie o mnie mowa.Uwarzam ze jesli autorka planuje w przeciagu najblizszych kilku lat powiekszyc mieszkanie to ja bym na jej miejscu nie miala zadnych obaw, poniewaz czysto teorytycznie dzieco do 2 r.ż powinno przebywac i spac tam gdzie są rodzice (wedle książkowych teorii)poźniej czas na separacje,to jedna sprawa ,a druga im mniejsze mieszkanie tym łatwiej je ogarnąc ,uprzątnosc, a jak ma sie dziecko to trzeba wiedziec ze czesto zabawki walają sie po całym domu,i ciezko czystosc utrzymac, nawet jak ma sie duzy dom.Nawet jak za kazdym razem odkladacie duperelk dziecka na miejsce to ono zaraz za cos innego sie łapie wiec błędne koło :)

Gość ///////////
ToksycznaKobita hehehe zapewne,,mi do paniusi baardzo daleko, a pracuje o wiele więcej od mojego męża,ale to nie ja zalozylam ten topik wiec tu nie o mnie mowa.Uwarzam ze jesli autorka planuje w przeciagu najblizszych kilku lat powiekszyc mieszkanie to ja bym na jej miejscu nie miala zadnych obaw, poniewaz czysto teorytycznie dzieco do 2 r.ż powinno przebywac i spac tam gdzie są rodzice (wedle książkowych teorii)poźniej czas na separacje,to jedna sprawa ,a druga im mniejsze mieszkanie tym łatwiej je ogarnąc ,uprzątnosc, a jak ma sie dziecko to trzeba wiedziec ze czesto zabawki walają sie po całym domu,i ciezko czystosc utrzymac, nawet jak ma sie duzy dom.Nawet jak za kazdym razem odkladacie d**erelk dziecka na miejsce to ono zaraz za cos innego sie łapie wiec błędne koło dobra skoncz biadolic bo pierdolisz jak potłuczona:D

Gość zobacz tutaj: matka + 3 dzieci
w kawalerce w rosji. trudna sytuacja. ikea zafundowala im make over i bardzo fajnie podzielono przestrzen. a ty masz az 2 pokoje. glowa do gory! obejrzyj material: http://www.ikea.com/ms/pl_PL/ikea_family/inspirational_homes/2011_autumn_05.html historia wydazyla sie naprawde i ci ludzie sa realni. + jeszcze to; pomysly i rozwiazania do malych wnetrz: http://www.ikea.com/ms/pl_PL/rooms_ideas/small_spaces/index.html + to: http://www.ikea.com/ms/pl_PL/ikea_family/inspirational_homes/2011_winter_index.html powodzenia! wcale nie macie zle. wystarczy tylko troche wyobrazni i pomyslow, ktore nie musza byc wcale drogie.

Gość hjdcgzsfd
54 m to nie jest małe mieszkanie ludzie z 3 dzieci mieszkają na 30 m i nie narzekają albo w 9 osób na 45 m i żyją na 54 m możesz swobodnie wygospodarowac 3 pokoje, wystarczy przesunąc ścianki działowe

Gość arkadia zloteasi
ja mam 33metry i dwoje dzieci , z kuchni zrobiony pokoj dla dzieci, my spimy w salonie z kucjnia , ja tam kocjam ten dom i jest mi dobrze. bo wiem co znaczy wynajmowa c

ja mieszkałam w bloku 58 m2 i mieliśmy 4 pokoje. Byłam ja z siostrą i rodzice i każdy miał swoj pokój plus salon. Także te 54 m to wcale nie mało i jak masz możliwość zrób malutka sypialnię dla was i dla dzidzi. Możesz zrobić to kupując fajne parawany które są praktyczne albo meblami i jakimiś zasłonami .

weźcie nie przesadzajcie, ja mam 2 pokoje 47 m2, 2 dzieci i jakoś normalnie żyjemy, córka jest już dorosła i ma swój pokój a mały mieszka z nami bez przesady

Gość ????po co ???//////
Ja do 7 r.z. mieszkalam z rodzicami i o 2 lata mlodszym ode mnie bratem w malenkiej kawalerce. Potem zmienilismy mieszkanie na 2-pokojowe. Jeden pokoj rodzicow, drugi nasz-nawet gdy weszlismy w wiek dojrzewania, to nie bylo problemu, ze nie mamy osobnych pokoi. Mozna? Mozna. Co mialam isc do rodzicow i powiedziec, ze maja sobie isc flaki wypruwac i zapierdalac na jeszcze wieksze mieszkanie? Bo ja chce osobny pokoj? A nasze mieszkanie mialo tylko 46 metrow i DALO SIE TAK ZYC. Ja i maz mamy teraz kawalerke i mamy jedno dziecko i tez jakos nie jest nam tak strasznie ciasno. Za jakis czas kawalerke wynajme i wezmiemy kredyt na dwupokojowe. I wystarczy. wiecej dzieci nie plkanujemy. I nie musze miec wielkiego domu, czy apartamentu, z salonem, jadalnia, sypialniami. to chyba kwestia wychowania i warunkow, w jakich zylam jako dzecko-nie m wygorowanych wymagan.

Gość niooooooo29
Rafinka- ja też mam 2 pokoje, 2 dzieci i też chcę zrobić 1 pokój tylko i wyłącznie dla moich dziewczyn. Powiedz czy pokój twój i męża i synka to też pokój dzienny? Da się bez większych uciążliwości żyć? ja wiem, że mooooże w dalszej przyszłości da się u nas zrobić poddasze ale to wszystko zależy od pieniędzy i innych czynników a narazie chcę jakoś radzić sobie w 2 pokojach.

Gość ????po co ???//////
Dadam, ze moj i brata pokoj byl mnieejszy od tego rodzicow. Spalismy na takich fajnych tapczanikach, ktore na dzien sie skladalo na fotele. mielismy dwa male biurka i kazde jakas swoja prestrzen. Rodzice miei wiekszy pokoj, bo byl to tez pokoj dzienny.

Gość małgośka1383
My mamy 2 dzieci (chłopcy 3 lata i 3 miesiące) i 37.metrowe mieszkanie na 9 piętrze. Żyjemy i jesteśmy szczęśliwi!

Gość do: ????po co ???//////
ty nie tylko nie masz wymagan, ale i gorzej - nie masz ambicji! a to juz powazna wada. zastanow sie mocno nad soba.

Gość agula8
my mamy 43 metry ale sensownie urządzone tzn nie zagracone meblami i świetnie sobie dajemy radę,a mamy 5 latke i 2 gie dziecko w drodze. Dostrzegamy problem miejsca i dlatego zaczęliśmy budowac dom,a le potrwa to jeszcze kilka lat.póki co wszytsko to kwesta dobrej organizacji.Mnie na pocżątku wystarczy łóżeczko+mały przewijak z półką na którym zmieszcze wszytskie "gadżety" dziecięce a ubranka w naszej szafie i tyle. Wózek w przedpokoju i tyle. Znam wiele rodzin 4 osobowych które mieszkają w około 50 metrowych mieszkaniach i dobrze sobie radzą

Gość moje-przemyślenia...
Mieszkam w 25 m2 w kawalerce i zamieszkam z dzieckiem - jako opiekun zastępczy. Jakoś pani z MOPS to nie przeszkadzało jak była na wywiadzie środowiskowym. Wcześniej mieszkała tu przez wiele lat matka samotna z trójką dzieci. Dzisiaj każde z nich jest dorosłe, skończyły studia, mają swoje rodziny... i pamiętam kila lat ze studiów gdy na 18m2 mieszkałyśmy w 3 - byłam tam bardziej szczęśliwa niż w dużym rodzinnym domu...

Gość jak sie chce to mozna
U nas sa 3 pokoje ale 1-sypialna nasza (pełni role dziennego kompute tv, wszysscy zawsze tam siedzimy jest przytulny i duzy 25 m2)maluch spał do 1 roku z nami 2-pokoj nastolatki 12 i teraz dzieli z bratem14 m2 od roku.Maja lozko pietrowe razem spia a maly bawi sie roznie 3- pokój goscinny niezagospadarowany tylko komplet wypoczynkowy stolik tv tam przyjmujemy swoich gosci. Da sie Na razie dzieci nie rozdzielam mieszkaja razem.Za 3 lata planuje remont i przeniesienie ich do goscinnego(20m2) i podział na odrebne strefy JAK JE ZROBIC nie mam pojecia Jest tam jedne duze okno z balkonem? Caly czas sie głowie jak to podzielic.

Gość czarna mambka....
ja też mam 54 m, tylko są to trzy pokoje i wcale nie uważam że mam małe mieszkanie... własciwie to je kupiliśmy dwa lata temu bo wczesneij mieszkaliśmy w kawalerce. Mam dójkę małych dzieci. Ktoś ty fajnie napisał że wolałby rodzeństwo niż dodatkowy pokój. JA TEŻ!!! Wolałabym mieszkać w pokoju z bratem lub siostrą niż mieć pokój dla siebie a być jedynakiem. Warunki mieszkaniowe mogą się zawsze zmienić a rodzeństwa nie kupię sobie za żadne pieniądze.

Gość czarna mambka....
co jest bardziej egoistyczne: pozbawienie dziecka rodzeństwa czy pokoju?!

Gość no ja też zdecydowanie
wybieram rodzeńswtwo!

Gość ciężarówka_trzecia
ja mając dwójkę dzieci mieszkałam w 2pok mieszkaniu do ukończenia 4.5 roku przez młodsze. Także oczywiście-komfort raczej średni, ale za to dzieci zżywają się ze sobą dzieląc pokój.