Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 34567876543

ANGIELSKI czy to jest poprawne zdanie?

Polecane posty

Gość 34567876543

"Jak dlugo zamierasz zostac w Polsce? Na zawsze?" Jak to przetlumaczyc (niekoniecznie doslownie)? How long are you living here for?

Gość 34567876543
Podnosze

How long are You staying in Poand? Albo How long are You going/planning to stay in Poland?

Gość gzdezzs
how long are you planning to stay in Poland? forever?

Gość palalaka
heh polacy to mają fantazję... How long do u want to stay in Poland? forever? or How long are u going to stay here, in Poland?

ale przy pytaniu czy chcesz, a zamierzasz to jest roznica jednak ;) ale oba beda poprawne how long are you going to stay in poland how long do you want to stay in poland

How long would you stay in POland? To chyba znaczy Jak długo zostałbyś w Polsce :)

Gość przestan....o.o.o.
how long are you planning to stay in Poland? forver?

Gość uwiklana
Prosze pomozcie przetlumaczyc zdanie: Nie chce zebys mial przeze mnie problemy !!!! please

would like, znaczy chcesz/chciałbyś. would stay, znaczy zostałbyś.

NO właśnie Ratowniczka. Pytanie było o to, jak długo chce/zamierza zostać w Polsce, a nie, jak długo zostanie. Chodzi o słowo Chcieć. Niby żadna różnica.

a g n i e s z k a _tu sie tak mówi kolezanko,nie gada sie ksiażkowo.... bardziej ,ja chcieć,ja mieć,angole są leniwi i niedbali,tak tez mówią.

a g n i e s z k a _,tak 7 lat i napewno,nie zrozumiałabys mnie gdybym zaczęła mówić po angielsku,slangiem,którego tu używają.

skowroneczek to fakt angole gadaja slangami..to sie zgadzam.w wiekszosci ich codzinna mowa niewiele ma wspolnego z czysta gramtyka..w Polsce wlasciwie ludzie tez nie mowia poprawnie gram. przeciez nikt nie pyta: jak dlugo planujesz zostac na mazurach...ale :ile tu bedziesz?itd.. Autorka pewnie ma to miec do szkoly..wiec slangi brytyjskie na niewiele sie zdadza.:)

To są dwa różne zdania. How long would You like to stay in POland? - Jak długi chciałbyś zostać w Polsce? How long would You stay in Poland? Wydaje mi się zdaniem niedokończonym. How long would You stay in Poland, if...? Jak długo zostałbyś w Polsce, gdyby...?

niedkonczonym..hmmm tak sobie siedze i mysle nad tym i dochodze do wniosku ze jesli w zdaniu ma byc doslownie :zamierzasz..to chyba z going to bedzie najbardziej poprawnie. jesli moge spytac w jakiej czesci uk mieszkacie? ja w south yorkshire.dosc specyficzny akcent tu maja.

Ja mieszkam w Warszawie :) Z angielskiego maturę zdawałem, ale to było ponad 10 lat temu, dlatego przy swoich zdaniach dodaję, "wydaje mi się" ;)