Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 34567876543

ANGIELSKI czy to jest poprawne zdanie?

Polecane posty

Lomu, to zdanie, które wydaje Ci się niedokończone, może być pierwszą częścią zdania w którym zastosowano II okres warunkowy. np. How long would you stay in Poland if I invited you?

No to mamy impas :) Trzeba jakiegoś sędziego szybko zorganizować.

kiedys jak bylam w waliiw mcdonalds i chcialam kupic kawe ,male frytki i podwojnego cheesa ..to ja juz nie wiedzialam kto kogo gorzej rozumial-ta pani mnie czy ja ją.hehe na szczescie tu nie mam problemów.i dzieki Bogu.

Jak dla mnie, to sprawa jest prosta, How long are you going to stay in Poland? I nie trzeba się bawić z innymi czasownikami, typu wanted, czy czasami, o okresach warunkowych juz nie wspomnę heh ;)

"How long are you going to stay in Poland?" To padło już na początku, a później dyskusja zaczęła żyć własnym życiem :D

no tak, ale to też ma sens, heh, może wszyscy dzięki temu sobie coś utrwalimy, przypomnimy :) Jak a propo tego tematu przypomniałem sobie 1,2,3 okres warunkowy ... trzeci na własną rękę, bo na szczęście nie doszło do zdań z jego zastosowaniem, bo autorkę pytania by już chyba szlag trafił :D Pozdrawiam językowców ! :D

ratowniczka,mieszkałam chwile na Walii, tam to jest jakaś tragedia,ciężko było się dogadać,ale z czasem poszło...

ja najchetniej bym wrocila do Polski...gdyby nie to ze mamy takie h...we czasy i bardzo ciezko jest miec prace ,utzrymac ją i z niej godnie zyc. zwlaszcza gdy oferuja Ci prace w ktorej musisz miec wlasna dzialanosc,oplacic zus a gwarantuja Ci 2 dyz w mies;/;/

A ja nie narzekam na życie w Polsce. Może dlatego, że nie mam wygórowanych wymagań, więc nie chodzę sfrustrowany z powodu niespełnionych ambicji. Mieszkanie mam skromne i czasem myślę, że fajnie byłoby mieć większe, albo nawet dom, ale z drugiej strony, jestem kawalerem, więc byłby cały czas pusty, a to już marnowanie przestrzeni :)

a ja nie wyobrażam sobie powrotu. Bo niby po co? I nie chciałabym wrócić. Mam małe dziecko i mam zamiar wychować je tu,a kiedyś jak mały dorośnie sam zdecyduje gdzie chce życ.

agnieszka,do Worcester mam rzut beretem. Fajne miasteczko. Nie za duże ,ale sklepów dużo. Jeżdżę tam na " ciuchowe" zakupy. :)

Gość StudentkazUK
BOŻE, DWIE STRONY WYPOWIEDZI I ANI JEDNA NIE JEST POPRAWNA! powinno byc: How long are you planning to stay in Poland FOR? Forever? Jesli nie dodasz tego FOR to zamiast zapytaĆ NA JAKI OKRES CZASU planujesz zostać w Polsce, będzie: jak długo PLANUJESZ (czyli ile trwa planowanie a nie ile bedzie trwał pobyt).

Gość klarkattttttt
i like this films so my choose is clear. dobrze?

Gość natanekwybranekk
How long are You going/planning to stay in Poland?