Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zawały

chyba mialam dzis zawał!!!!!!!!

Polecane posty

Gość zawały

'Typowe objawy zawału serca to ból w klatce piersiowej, ból za mostkiem, duszność, poty, uczucie lęku, nudności, ewentualnie stany podgorączkowe. Ból może promieniować do żuchwy, pleców, barków i nadbrzusza. Ból zawałowy trwa przeważnie nie krócej niż 20 minut, często kilka godzin. Na intensywne długo utrzymujące się bóle nie wpływają ani odpoczynek, ani nitrogliceryna." miałam te objawy, trwało to 15-20 min. nigdy nie bolał mnie mostek, dzis to był mocny bol. Na dodatek miałam dreszcze, serce waliło mi jak oszalałe i miałam trudnosci z oddychaniem, bo bolało. czułam tez ze sie poce :O jak myslicie zwał czy nie?

Gość nie nie nie riguerhtuer
zawał to jest zatrzymanie xD

Gość nie tak szybko
nie:)

Gość gość
Zawał to nie zatrzymanie.A czy miałas czy nie (chociaz nie przypuszczam) to będzie widac na EKG...

Gość zawały
jeszcze nigdy czegos takiego nie przezyłam co to mogło byc?

Mialas "zwal" i piszez na kafe... biorac pod uwage, ze nie lezysz w szpitalu... to na pewno byl zwal :D

Gość gość
Bardzo wiele rzeczy... Mogło Ci przytkac jakąś tętniczkę w sercu... Ale się odetkała... Mógł być to napad paniki...BArdzo wiele rzeczy...A zacząc trzeba od EKG z opisem...

Gość nerwica i tyle
albo tachykardia ja mam tachykardie i podobne objawy biore leki idz do lekarza nawet na izbe powiedz ze xle sie czujesz zrobia ci ekg

a tak na marginesie...po 1 z takimi objawami wzywa sie pogotowie albo jedzie sie do szpitla po 2..wkrecasz sobie opd razu zawal bo wyczytalas podobne objawy na necie?to po co lekarze czy ratownicy tyle lat sie ucza?przeciez mogliby luknac w google...;/;/ po 3 najpewniejszym objawem zawalu ,ktorego juz sie nie da podwarzyc ani pomylic sa tylko i wył: -nieprawidlowe stezenia sercowych izoenzymów troponin -fala pardego na ekg.. to co mialas owszem moglo byc zawalem ,ale nie sadze zebys go miala bo nie siedzialabys tak teraz na kafeterii mogl to takze byc atak nerwicowy..oraz wiele innych schorzen.dlatego zamknij kompa i udaj sie na kontrole.

Gość fhdtrhyryxjr
to mógł być stan przed zawałowy radzę wizytę u lekarza

Gość rafia229
autorko,mogłas miec zawał utajony zrób sobie EKG

Gość gość
Zawał może nie bolec.... Nie zawsze jest tak jak jest to opisane...

Gość zawały
mam 19 lat

Gość przypadkowy sex
musisz poprosić kolege by sie dziś podłączył do ciebie ,bo inaczej rozrusznik jemu stanie i bedzie musiał zwalić konia ,a wiesz ze teraz w polsce nie wolno,szybko szybko z jednej nogi

Gość gość
Ale tak jak juz pisałem. Najwazniejsze to EKG...Przeżyłem trzy to troche na temat wiem...

zawal utajony ...sama jego nazwa wskazuje na to ze nie idzie go za chiny upodobnic do zwalu...zaraz bedzie ze sie wymadrzam..ale nie moge jak takie cos czytam.Zwal utajony ma to do siebie sie ,ze jego objawy zupelnie nie wskazuja na zawal(moze to byc nietypowy bol brzucha,pleców...a nawet-promieniujacy do nogi.moze wystapic tylko i wylacznie tzw lęk sercowy,mdlosci albo uczucie zgagi.moze dawac bardzo wiele nietypowych objawów..

Gość Ślimak ślimak pokaż rogi
jedź zaraz na pogotowie, nich ci zrobią ekg to WAZNE kobiety przechodzą zawały czasami własnie w taki sposób

Gość 15hh7lll
sex i tylko sex z dobrym masażem,tobie pomoże w tym wieku to ci sie krew gotuje i już są wyniki -zasłabniecia

Gość gość
Dokładnie...Ale na pocieszenie... Gdybyś miała zawał to bez pomocy już byś raczej nie żyła...

Shatyn moze az tak zle by nie bylo...bo faktem jest ze mlode kobiety(ale to okolo 33-37 r.z moga przechodzic lekki zawał niemal bezobjawowo..)taka sytuacja ma miejsce sporadycznie.podobnie jak tzw filmowy zawał: zdrowy chlop nagle dowiaduje sie o czyms ,w ciazu kilku sekund upada na podloge i umiera..zazwyczaj to jest nieco rozciagniete w czasie..(dusznosc...meczliwosc,oslabienie,dziwne sampoczucie,uczucie lęku ,czasem bardzo silnego..bole dretwienia--->to juz nie teoria ksoiazkowa a relacje pacjentów. zreszta kolega ma na koncie juz takie sytuacje wiec mysle ze zgodzi sie z moim zdaniem

Gość gość
No wiesz... Ja przeżyłem trzy zawały i gdyby nie pomoc za kazdym razem a szczególnie pierwszym, to mnie by nie było...

Gość neygogl
podobno jest też postać bezobjawowa zawału serca, z tą postacią organizm chyba sam musi sobie poradzić

Gość gość
Ale zawały miałem jak miałem 40 lat... W ciągu roku w zasadzie... Trzy...

Gość neygogl
52 ? i osoba w tym wieku pisze na niszowym forume :o