Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zawały

chyba mialam dzis zawał!!!!!!!!

Polecane posty

Gość gość
Tu całkiem sporo osób jest w moim wieku i troche duzo starszych...:D

Gość może masz WPW
może masz WPW , zrob ekg i widać od ręki, zawał też można przechodzić, ja przechodziłam jeden i wcale nie byłam w szpitalu, dopiero na ekg wyszło, myslałam że to od WPW na które choruje, i jakoś wytrzymałam ,bo WPW daje gorsze ataki,

Gość neygogl
obserwując zakładane tematy dochodzę do innych wniosków

Gość gość
Bo ci starsi i normalniejsi maja swoje stałe tematy od lat...

neygogl bo te tematy zakladaja barddzo mlodzi ludzie ogarnieci internetowa hipochondria...mysla ze jak sie im kilka objajwó zgadza to juz to maja.. zreszta co tu gadac duzo kiedys chcialam w necie znalezc pewne informacje nt niedoborów mg w ogranizmie i objawów.trafilam na pewne forum..;/ dziewczyna napisala ze od kilku mies ciagle sie odchudza,ze zgubila juz ponad 7 czy 8 kg,dieta typu: sto dni z główka sałaty i kawą ale do rzeczy. pisala ze ma drzenia miesniowe...coraz czestsze i coraz bardziej uciazliwe...co sie dowiedziala? ze ma stwardnienie rozsiane..stwardnienie zanikowe boczne oraz schorzenia neurologiczne.. (podczas gdy ta panna ,co golym okiem widac wyplukala sobie magnez

Gość neygogl
no ja też pewnie wypłukuję sobie magnez, uzależniłem się od napojów z tauryną i kofeiną

Gość gość
Ale najwazniejsze że się żyje...:D

neygogl..tez je kiedys nalogowo pilam;/ i tez sie dorobilam niskiego poziomu mg..nie bylo to przyjemne.. Shatyn to prawda...ogolnie to zdrowie najwazniejsze jest bo jak nie ma zdrowka to nic nie ma...

Gość gość
No własnie... No własnie...:O

Gość odrowąż
ale mają dobrze zawałowcy, grzeją zady będąc na rencie od wielu lat i od rana do rana wypisyją bzdury na kafeterii denerwując i wkurzając wszystko co się rusza a ja muszę zapierniczać na nierobów :( porażka

Gość gość
Na zawały nie dają renty... Niestety...

Gość skorzystam z obecności
ratowniczki i zapytam:P czasem mam takie dziwne napady, bardzo mocne bicie serca, czasem bardzo szybkie i takie fizyczne wręcz odczucie leku właśnie dziś miałam całą noc-całą noc nie spałam dlatego, to się powtarza kilka razy w miesiącu, trwa długo, kilka godzin- obstawiasz raczej w stronę nerwic czy coś z sercem? dodam że podejrzewam u siebie problemy z krążeniem, potwornie puchną mi nogi, ale lekarz powiedział że mam trzymać je w górze i nic więcej:O wiem wiem, mam iść do jakiegoś kompetentnego lekarza itp, ale odpowiedz co sądzisz:P

Gość takakulturalna
Mój wujek miał pierwszy zawał (jak nigdy nic mu wcześniej nie było) i zmarł w drodze do szpitala, myślał że ma zgagę. Dwa tygodnie temu go pożegnaliśmy, młody chłop był :(

Gość takakulturalna
Skorzystam z obecności- mi to wygląda na nerwicę, ja biorę na to leki (mam lękową od kilku lat).

Gość musisz mieć bardzo smutne
dzięki za odpowiedź:)

to spytam jeszcze- jaki lekarz przepisał ci leki i czy mają jakieś skutki uboczne (podobno niektóre powodują np tycie:( ), po jakim czasie ci pomogły i czy złagodziły objawy czy je całkiem wyeliminowały?

przepraszam ale skad ja moge to wiedziec? moze to byc nerwica ale moga byc tez problemy z ukladem krazenia(zwalszcza ze piszesz o puchnacych nogach).chcialabym Ci pomoc i gdybym mogla zrobilabym to bardzo chetnie ale nie da sie .nie wiem w jakim jestes wieku i jaka masz prace,czy masz nadwage albo zdiagnozowane problemy z krazeniem...jesli napiszesz cos wiecej to w miare mozliwosci postaram sie poradzic Ci jakie badania byloby dobrze wykonac...

wiem przecież że na kafe nie postawi mi nikt diagnozy, ale zawsze to jakaś opinia zwłaszcza że na lekarzy różnych się trafia:) 33 lata 170 wzrostu 80 kg, ale to od niedawna-przytyłam w ciągu roku ok 15 kg zawsze miałam normalną wagę, praca siedząca, problemów z krążeniem zdiagnozowanych nie mam choć byłam u lekarza bo nogi puchną mi potwornie- powiedział mi że moje dolegliwości są za małe żeby zacząć mnie leczyć- a czasem mam nogę w kostce tak spuchniętą że jest grubości łydki i wtedy boli i jest bardzo wrażliwa na dotyk- ale co mam zrobić jak lekarz mówi że jestem "za mało chora"... wiem że diagnozy nie postawisz ale za każdą opinię dziękuję:)

po 1 to zmien lekarza..bo dziwnie to brzmi ze sie pacjentka zjawia z kosta grubosci lydki i zero reakcji..(a obie nogi puchana czy tylko jedna albo na przemian?) to chyba najlepsze co mozesz zrobic.ps bierzesz leki antykoncepcyjne? zrob EKG,hormony tarczycy i dopplera konczyn dolnych.

Gość takakulturalna
''skorzystam z obecności to spytam jeszcze- jaki lekarz przepisał ci leki i czy mają jakieś skutki uboczne (podobno niektóre powodują np tycie ), po jakim czasie ci pomogły i czy złagodziły objawy czy je całkiem wyeliminowały?'' Leki przepisuje psychiatra po dokładnym wywiadzie i zobaczeniu wyników badań- np tarczyca, ekg, morfologia itp. Leki antydepresyjne mają skutki uboczne, ale one przechodzą z czasem a sama choroba jest gorsza od tych skutków. Ja na jednych tyję, na innych chudnę, to nie ma reguły. Każdy z nas reaguje inaczej.

Gość takakulturalna
p.s. Przy nerwicy nie puchną nogi, ale jeśli chodzi o objawy sercowe to są właśnie takie jak opisujesz. Zrób podstawowe badania a jeśli one nic nie wykażą to wtedy kierunek psychiatra. Pozdrawiam.

antykoncepcji hormonalnej nie stosowałam nigdy, nogi puchną obie ale jedna bardziej dzięki za odpowiedzi:)