Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 zawa艂y

chyba mialam dzis zawa艂!!!!!!!!

Polecane posty

Go艣膰 zawa艂y

'Typowe objawy zawa艂u serca to b贸l w klatce piersiowej, b贸l za mostkiem, duszno艣膰, poty, uczucie l臋ku, nudno艣ci, ewentualnie stany podgor膮czkowe. B贸l mo偶e promieniowa膰 do 偶uchwy, plec贸w, bark贸w i nadbrzusza. B贸l zawa艂owy trwa przewa偶nie nie kr贸cej ni偶 20 minut, cz臋sto kilka godzin. Na intensywne d艂ugo utrzymuj膮ce si臋 b贸le nie wp艂ywaj膮 ani odpoczynek, ani nitrogliceryna." mia艂am te objawy, trwa艂o to 15-20 min. nigdy nie bola艂 mnie mostek, dzis to by艂 mocny bol. Na dodatek mia艂am dreszcze, serce wali艂o mi jak oszala艂e i mia艂am trudnosci z oddychaniem, bo bola艂o. czu艂am tez ze sie poce :O jak myslicie zwa艂 czy nie?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 nie nie nie riguerhtuer
zawa艂 to jest zatrzymanie xD

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie tak szybko
nie:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zawa艂 to nie zatrzymanie.A czy mia艂as czy nie (chociaz nie przypuszczam) to b臋dzie widac na EKG...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zawa艂y
jeszcze nigdy czegos takiego nie przezy艂am co to mog艂o byc?

Udost臋pnij ten post

Mialas "zwal" i piszez na kafe... biorac pod uwage, ze nie lezysz w szpitalu... to na pewno byl zwal :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Bardzo wiele rzeczy... Mog艂o Ci przytkac jak膮艣 t臋tniczk臋 w sercu... Ale si臋 odetka艂a... M贸g艂 by膰 to napad paniki...BArdzo wiele rzeczy...A zacz膮c trzeba od EKG z opisem...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nerwica i tyle
albo tachykardia ja mam tachykardie i podobne objawy biore leki idz do lekarza nawet na izbe powiedz ze xle sie czujesz zrobia ci ekg

Udost臋pnij ten post

a tak na marginesie...po 1 z takimi objawami wzywa sie pogotowie albo jedzie sie do szpitla po 2..wkrecasz sobie opd razu zawal bo wyczytalas podobne objawy na necie?to po co lekarze czy ratownicy tyle lat sie ucza?przeciez mogliby luknac w google...;/;/ po 3 najpewniejszym objawem zawalu ,ktorego juz sie nie da podwarzyc ani pomylic sa tylko i wy艂: -nieprawidlowe stezenia sercowych izoenzym贸w troponin -fala pardego na ekg.. to co mialas owszem moglo byc zawalem ,ale nie sadze zebys go miala bo nie siedzialabys tak teraz na kafeterii mogl to takze byc atak nerwicowy..oraz wiele innych schorzen.dlatego zamknij kompa i udaj sie na kontrole.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fhdtrhyryxjr
to m贸g艂 by膰 stan przed zawa艂owy radz臋 wizyt臋 u lekarza

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rafia229
autorko,mog艂as miec zawa艂 utajony zr贸b sobie EKG

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zawa艂 mo偶e nie bolec.... Nie zawsze jest tak jak jest to opisane...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zawa艂y
mam 19 lat

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 przypadkowy sex
musisz poprosi膰 kolege by sie dzi艣 pod艂膮czy艂 do ciebie ,bo inaczej rozrusznik jemu stanie i bedzie musia艂 zwali膰 konia ,a wiesz ze teraz w polsce nie wolno,szybko szybko z jednej nogi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ale tak jak juz pisa艂em. Najwazniejsze to EKG...Prze偶y艂em trzy to troche na temat wiem...

Udost臋pnij ten post

zawal utajony ...sama jego nazwa wskazuje na to ze nie idzie go za chiny upodobnic do zwalu...zaraz bedzie ze sie wymadrzam..ale nie moge jak takie cos czytam.Zwal utajony ma to do siebie sie ,ze jego objawy zupelnie nie wskazuja na zawal(moze to byc nietypowy bol brzucha,plec贸w...a nawet-promieniujacy do nogi.moze wystapic tylko i wylacznie tzw l臋k sercowy,mdlosci albo uczucie zgagi.moze dawac bardzo wiele nietypowych objaw贸w..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 艢limak 艣limak poka偶 rogi
jed藕 zaraz na pogotowie, nich ci zrobi膮 ekg to WAZNE kobiety przechodz膮 zawa艂y czasami w艂asnie w taki spos贸b

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 15hh7lll
sex i tylko sex z dobrym masa偶em,tobie pomo偶e w tym wieku to ci sie krew gotuje i ju偶 s膮 wyniki -zas艂abniecia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dok艂adnie...Ale na pocieszenie... Gdyby艣 mia艂a zawa艂 to bez pomocy ju偶 by艣 raczej nie 偶y艂a...

Udost臋pnij ten post

Shatyn moze az tak zle by nie bylo...bo faktem jest ze mlode kobiety(ale to okolo 33-37 r.z moga przechodzic lekki zawa艂 niemal bezobjawowo..)taka sytuacja ma miejsce sporadycznie.podobnie jak tzw filmowy zawa艂: zdrowy chlop nagle dowiaduje sie o czyms ,w ciazu kilku sekund upada na podloge i umiera..zazwyczaj to jest nieco rozciagniete w czasie..(dusznosc...meczliwosc,oslabienie,dziwne sampoczucie,uczucie l臋ku ,czasem bardzo silnego..bole dretwienia--->to juz nie teoria ksoiazkowa a relacje pacjent贸w. zreszta kolega ma na koncie juz takie sytuacje wiec mysle ze zgodzi sie z moim zdaniem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No wiesz... Ja prze偶y艂em trzy zawa艂y i gdyby nie pomoc za kazdym razem a szczeg贸lnie pierwszym, to mnie by nie by艂o...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 neygogl
podobno jest te偶 posta膰 bezobjawowa zawa艂u serca, z t膮 postaci膮 organizm chyba sam musi sobie poradzi膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
52

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ale zawa艂y mia艂em jak mia艂em 40 lat... W ci膮gu roku w zasadzie... Trzy...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 neygogl
52 ? i osoba w tym wieku pisze na niszowym forume :o

Udost臋pnij ten post