Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bajkowa mama

który fotelik

Polecane posty

który fotelik 15-36 lepiej kupic typ 1 recaro milano tyl 2 maxi cosi rodi Jakie foteliki maja wasze dzieci w tym przedziale wagowym? Moj jeszcze jezdzi w maxi cosi priori, ae on jest do 18kg i pomimo ze maly wazy 14 to w kombinezonie ledwo sie miesci, na wiosne chce wymienic i stad moje pytanie celem rozeznania

Gość Malwinek28
Ja właśnie kupiłam model Concord LIFT CORE, jest od 15 do 36 kg, moja córcia waży 14,6 kg, polecił mi go Pan Sprzedawca ze Słonia i mnie przekonał

fajnie ten concord wyglada, ale ja jakos po przeszukaniu neta wytypowalam w tym przedziale te 2 modele i sie zastanawiam

my mamy taki: http://www.britax-roemer.de/auto-kindersitze/auto-kindersitze/kid-plus wygodny dla dziecka - mały jechał w nim raz 16 godzin i nie narzekał! ani na ból pupy, ani pleców, nic. nawet jak przerwy robiliśmy to najczęściej wysiadał z przymusu bo nie chciał! ogólnie bardzo go lubi. co do bezpieczeństwa to mam nadzieję że nigdy się nie przekonamy na ile jest bezpieczny :)

to jest 3 fotelik romera jaki mamy, zresztą teraz dla maluszka też romera kupiliśmy :P i z każdego jestem bardzo zadowolona! w pierwszym synek nie chcial jeździć,ale on był zdecydowanym przeciwnikiem auta jako niemowlę :P odkąd przesiadł sie w drugi (9-18 kg) to polubił jazdę. w tym jeździliśmy też w długie trasy, ok 12 godzin i też nigdy nie marudził nie uskarżał sie na jakiś ból czy niewygodę. także jak dla mnie romer jest super :) najlepiej idź do sklepu, porównaj tapicerkę, sprawdź miękkość fotelika pod pupą i za pleckami. bo to bardzo ważne jest!

dokładnie dla nas też romer (britax) jest super mamy 2 teraz właśnie szukam czegoś dla małej bo już w kurtce ciężko ją zapiąć ten co wybraliśmy jest na isofix i Side Impact Cushion Technology (SICT) składa się z napełnionych powietrzem poduszek kontrolujących energię, która redukuje dziecku znajdującemu się w foteliku energię powstającą na skutek uderzenia bocznego o ponad 25%..

Ja kupiłam Sunshine Kids Monterey - jest sporo tańszy niż te w/w foteliki, ale w testach zderzeniowych ma 4*, więc jest bardzo bezpieczny, a na tym zależy mi najbardziej. Przeczytałam opinie na necie i praktycznie w 100% są bardzo pozytywne, więc po co przepłacać? :)