Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aniaaaaaaaaaaa233333333333

Powinnam iśc do pychologa / psychiatry?

Polecane posty

jeśli mam nerwicę natręctw prawdopodobnie? mam jej wszystkie objawy . tzn wmawiam sobie ,ze np jak cos zrobie na co mam ochote np zamowie sobie to i to na obiad to wtedy cos się zlego wydarzy. albo jesli pojde taka ,a nie inna droga do domu . to jest bardzo meczace choć nikt nie wie co sie dzieje w mojej głowie bo uchodze za normalna dziewczyne, nawet czasami wesołą poza tym podejrzewam ,ze mam cos na wzor depresji .. bo zbyt rzadko wychodzę z domu np bo nie chce. albo przejmusie sie ciagle róznymi rzeczami ,aż do umartwienia . męczy mnie to bardzo. dziecinstwo mialam cięzkie byłam bita , mialam nerwice szkolną , byłam zaniedbana , nieakceptowana w szkole .. ale .. sama sie z tego pozbierałam i moje zycie w liceum sie bardzo zmieniło na lepsze. bo zaczełam sie umawiać z chłopakami , chodzic na imprezy , byc akceptowana ,lubiana ,ładna.. ale teraz dalej mam problemy ze sobą mimo ,ze one pozornie mineły..no i jestem bardzo zamknięta w sobie mimo ze mam faceta i jakis tam znajomych to jakbym była bardziej otwarta było by ich napewno duzo wiecej ale nie chodzi mi tylko o znajomych . chodzi mi przede wszytskim o to ,żebym przestała mieć te nerwice , nastroje depresyjne.. nie wiem czy sama sobie z tym poradze.. czasem mam mysli samobójcze i to mnie troche przeraża

Gość polaja23456
wbrew pozorom wiele osób ma takie objawy z takimi natręctwami włącznie. To nie jest nic groźnego., choć zawsze warto wybrać się do psychologa na poszukanie przyczyny takiego zachowanie i wyleczenie się z takich natrętnych myśli. Myśli samobójcze jeśli są bardzo nasilone to tym bardziej polecam taką wizytę. Nie koncentruj się tak bardzo na sobie :)

I wiem ,ze sobie sama poradziłam z wieloma sprawami i jestem dumna z tego wiec mowie sobie ,ze moze i teraz sama sobie poradze.. ale to nie jest łatwe. czasem mnie to wszystko przerasta poprostu

Nie są może bardzo nasilone te moje myśli samobójcze ,ale czasem naprawdę ochote sie zabić.. najgorsze ,ze przejmuje sie dosłownie wszystkim i przez to wlaśnie zawalam nie raz ważne rzeczy np na studiach myślę ,ze w jakiś sposob jestem silna psychicznie bo po takim dziecinstwie to w sumie rożnie mogłam skonczyć ,a wyszłam jakoś ,, na ludzi" ale i tak mi ciezko

Gość polaja23456
ale czy naprawdę tak ciężko wybrac sie do psychologa psychoterapeuty i poukładać sobie w główce z jego pomocą pewne rzeczy ? Umów się na wizytę do dobrego psychologa i przepracujcie razem pewne tematy.