Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakis czarny mam

Zrobilam pijakowi kanapki a on mi sie tak odwdzieczyl

Polecane posty

Gość leń mnie dopadł
płyn F

Gość leń mnie dopadł
kokosal

Gość mój szczęśliwy proszek
leń mnie dopadł idzśie wykop

Gość Beholderess
Żalisz się, że mogłaś wózek sprzedać i "mieć kasę", żeby kupić dziecku spacerówkę. Obdarowana rodzina pewnie też tak pomyślała, i kiedy maluch wyrósł z wózka, sprzedała go, żeby "mieć kasę" na spacerówkę, albo co innego, co potrzeba dziecku, a pewnie jeszcze bardziej niż wam, bo przecież biedniejsi. Trzeba było zaznaczyć, że wózka nie oddajesz, a pożyczasz, skoro potem wysuwasz pretensje, że "mogli spytać, czy mają zwrócić":). Zwraca się rzecz pożyczoną. Jeśli coś się komuś daje, to trudno, należy to już do niego i może zrobić z tym co chce, także sprzedać, i nie możemy życzyć sobie, aby z kolei np. obdarowywał tym kogoś innego, zwłaszcza jeśli jest biedakiem. Na co wskazuje nam przysłowie ludowe "kto daje i odbiera... itd":)) Wyraźnie widać, że dałaś wózek spontanicznie, pewnie na sugestię mamy, a potem zrobiło ci się żal, liczyłaś w myślach tę "kasę", którą można było mieć, a widok wózka w komisie dopełnił czarę goryczy:) Na przyszłość może nie dawaj podarunków, skoro potem tak to straszliwie przeżywasz:)