Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Michalina.12331

kiedytrzeba pójść do... .

Polecane posty

Gość Michalina.12331

... do księdza zaklepać datę ślubu? ile czasu przed? co jeszcze trzeba zalatwic ze spraw papierkowych przed slubem ?

My byliśmy w styczniu zaklepać datę na październik. Papierkowa robota to wszystkie umowy hmmm z właścicielem sali, kamerzystą fotografem i zespołem, Nauki przedmałżeńskie, poradnia rodzinna to tez paierkowa robota :) Potem 3 miesiące przed ślubem musicie do kościoła donieść zaświadczenie z USC, metrykę chrztu, świadectwo bierzmowania, potem donoscie informację o zapowiedziach ehhh pewnie o czymś zapomniałam jeszcze :)

Gość do tej osobki wyzejj
my byliśmy 8 mies przed ślubem, a co dalej to juz ci ksiądz powie.

Gość no wlasnie kiedy...
Ja mam do ślubu dokładnie 16 miesięcy. Czyli mniej niż półtora roku. Od początku stycznia załatwiliśmy już salę, kamerzystę, fotografa, zespół. I teraz chyba w sumie już nic nie mamy do załatwienia? sama nie wiem co jeszcze załatwić i z czasem ile przed weselem za resztę się brać. Np. kiedy pójść zaklepać datę w kościele, kiedy zamówić samochód, kiedy zacząć szukać sukienki, i tego wszystkiego, kiedy zamówić kogoś do kośioła by nam pięknie spiewał i grał. Kompletnie nie wiem.

Gość estera_blansche4567
my zamawialismy rok wczesniej. a dlatego az tak wczesnie bo bralismy slub w miejscowosci nadmorskiej i dużo tam pensjonatów które organizuja wesela to i duzo slubów. Dobrze zrobilismy, mielismy jeszcze godzine do wyboru, a jakbysmy poczkeali jeszcze miesiac musielibysmy sie dostosowac:)