Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość circle

Dieta wysmuklająca - modelek

Polecane posty

Gość circle

Popularna wśród gwiazd wybiegu, bo pozwala zachować nieskazitelną figurę. Gdy tylko strzałka wagi pójdzie nieco w prawo, na stołach modelek pojawiają się.... buliony. Dieta oparta na niskokalorycznych zupach, najlepiej stosować przez 5 dni. Jest rygorystyczna gdyż jej cel to nie długotrwałe odchudzania, tylko korekta figury. Pomaga pozbyć się wystającego brzuszka. Podstawę stanowi bulion, którego można wypić ok. 2 litrów. W jadłospisie są również: jogurt naturalny, owoce oraz warzywa. W ciągu dnia jesz 3 posiłki, które łącznie dostarczają 500 - 700 kcal. Tak wygląda plan dnia: na śniadanie: jogurt naturalny, 2 szklanki bulionu Obiad: jogurt naturalny, 2 szklanki bulionu, owoc do wyboru ( gruszka, gruby plaster arbuza, banan, jabłko) Kolacja: jogurt naturalny, szklanka bulionu, warzywa do wyboru (duży świeży ogórek,5 rzodkiewek, 1/2 szklanki gotowanej fasolki szparagowej, surówka z 1/2 opakowania kiełków (25 gr) i małej cykorii.

Gość circle
Bulion leśny ( 2 litry- 296 kcal) Wywar: 2 l wody, kostka bulionowa grzybowa Składniki: 3 marchewki, 50 g suszonych grzybów lub 5 pieczarek, kawałek (100 g) dyni (niekoniecznie), 2 białe części pora, 1/8 selera, 4 ząbki czosnku, kilka gałązek natki pietruszki i trybuli Bulion śródziemnomorski 2l - 375 kcal 2l wody, kostka bulionowa warzywna, 4 cebule, 2 ząbki czosnku, 3 pomidory, 2 czerwone papryki, łodyga selera naciowego, bakłażan, 2 cukinie, gałązka tymianku, gałązka natki pietruszki, 3 liście laurowe Bulion orientalny 230 kcal 2l H2O, kostka bulionowa wołowa, 6 marchewek, ogórek, 2 duże cebule, łyżeczka curry, 3 łyżki posiekanej kolendry lub natki pietruszki Bulion morski 343 kcal 2l wody, 50 dag resztek ryb (głów bez skrzeli, ogonów, okrawków filetów), np. z dorsza, halibuta, soli, duża cebula, 2 łodyki selera naciowego, 2 pory, marchewka, 2 pomidory, 2 listki laurowe, ząbek czosnku, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, łyżeczka czarnego pieprzu w ziarnach. Bulion amerykański 260 kcal 2l wody, kostka bulionowa drobiowa, 2 pomidory, 2 cebule, 1/2 główki kapusty pekińskiej, 2 marchewki, 500 g szpinaku (niekoniecznie), po łyżeczce natki pietruszki i bazylii, 2 łyżeczki maggi, pieprz Kto się pisze? :)

Gość circle
Ja dietę mam zamiar stosować przez dwa tygodnie, a potem stopniowo wracać do normalnego, choć już nieco mniej kalorycznego trybu żywienia.

Gość 12345era
powodzenia. ja czytałam że jedna aktorka jadla na śniadanie 6 rodzynek ,może spróbujesz:):):)

Gość circle
Jeśli późniejszy obiad jest niczego sobie, zawsze jest to jakieś śniadanie. Byłam przez miesiąc na 500 kcal. Zero efektów na wadze, jedyne co to nieco smuklejszy brzuch. Spróbuję tego, może to przyniesie lepsze wyniki. :)