Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiemWiemwiem

Antykoncepcja-Stosunek przerywany.....

Polecane posty

Gość wiemWiemwiem

wiem to zadna antykoncepcja. jestem z mezczyzna 2 lata,kochamy sie bardzo czesto....i ani on nie uzywa prezerwatyw,ani ja zadnej antykoncepcji.... Zawsze konczy na moim ciele,ale nie w srodku. I tu moje moze glupie pytanie,w sumie to sie ciesze ze nie zaszlam w ciaze,ale z drugiej strony martwi mnie to. Poniewaz jak wiadomo stosunek przerywany nie jest zadna antykoncepcja,i czesto sie konczy ciaza....a u mnie nie. Hmmm CZY JA MOGE BYC BEZPLODNA????:o

Gość też byłam
Mój facet twierdził, że jest bezpłodny bo stosował przerywany z wcześniejszą dziewczyną przez 4 lata, ze mną tez i po 2 latach niestety okazało się, że wcale bezpłodny nie był bo zaszłam w ciażę.Także wszystko do czasu:)

Gość wiemWiemwiem
Gdybym zaszla w ciaze tragedii by nie bylo:) ale jak narazie jest dobrze tak jak jest. Choc zastanawia mnie ta syt. Chyba trzeba sie wybrac do lekarza...on najszybciej rozwieje watpliwosci:)

U niektórych facetów plemniki mogą znajdować się w wydzielanym przez prostatę podczas stosunku śluzie (dostają się tam nasieniowodami z jąder) gdzieś o tym czytałem . Więc teoretycznie mogą one zapłodnić komórkę jajową. Czyli nawet gdy facet nie skończy lub kończy nie będąc już w środku zapłodnienie jest możliwe. Mało prawdopodobne ale możliwe.

Gość wiemWiemwiem
alkoholik- wlasnie o to chodzi. I ja przez 2 lata nie zaszlam w ciaze....hmm BEZPLODNOSC??? :o

Gość larysssa
Moim zdaniem zapłodnienie w ten sposób jest kompletnie niemożliwe, jeśli tylko facet uważa i wyjmie odpowiednio wcześnie. Natura specjalnie wymyśliła WYTRYSK, plemniki mają TRYSNĄĆ daleko, nie myśl że one przebiegną sobie 15 cm do macicy. W ten sposób "zabezpieczam" się z mężem już 7 lat i w ciązy nie byłam nigdy. Tak samo robiłam z poprzednim chłopakiem (3 lata). Z ich opowieści wiem, że tak samo robili ze swoimi byłymi dziewczynami. I nigdy żadna nie zaszła w ten sposób w ciążę. To chyba taki mit, mający przestrzec młodych chłopaczków przed tego typu seksem, bo wiadomo że mogą nie wyjąć w odpowiednim czasie, bo jeszcze słabo się w tych kwestiach orientują.

Gość wiemWiemwiem
alkohohlik* sorki nie doczytalam:)

Gość larysssa
jaka bezpłodność :O Głupia jesteś? Miałaś nadzieję, że plemniki niczym psy wyścigowe dobiegną z Twoich ud do macicy? czy co?

Gość wiemWiemwiem
laryssa obys miala racje. Bo ja naprawde zaczelam sie martwic tym ze od 2-och lat tak sie zabezpieczamy,i nie jestem w ciazy(co nie znaczy ze tego chce teraz)...ale ze tak sie mowi iz stosunek przerywany nie jest antykoncepcja.