Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jn anxkoQW CANWKNQW

Czy dziecko ze kaza/nietolerancja mleka moze wolniej sie rozwijac???

Polecane posty

Gość jn anxkoQW CANWKNQW

Jesli sie nie przestrzega diety ? Chodzi o rozwoj psycho-ruchowy .

Gość mamama27
co?? jakiś głupoty piszesz - możesz dziecko rozwalić wątrobe i nabawić go ostrej alergii, astmy itd - ale co ma do tego rozwój psycho ruch??

Gość a co znudziło Ci się dziecko
i chcesz je zabić?

Gość wanccyyy
Choć skaza białkowa zwykle mija samoistnie około drugich urodzin, nie można jej lekceważyć - nie leczona może się rozwinąć i spowodować poważne problemy zdrowotne, a nawet opóźnić rozwój dziecka. Dlatego: zrodlo: http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79405,9153811,Skaza_bialkowa.html i wiele wiele innych znalazlam takich. jak nie znacie tematu nie odpowiadajcie

Gość Killme
mój syn miał skazę i rozwijał i rozwija się "książkowo" nie wiem co ma jedno wspólnego z drugim.

Gość wanccyyy
mowa o nieleczonej skazie bialkowej ktora moze powodowac opoznienie u dzieci

Gość autorka to jakaś patologia
Z oszczędności woli karmić dziecko piersią,a z lenistwa i łakomstwa nie będzie przestrzegać diety dla karmiącej. Moja córka ma skazę i azs i nigdy lekarze-pediatra, alergolog, dermatolog i gastroenterolog oraz neurolog nie mówili o opóźnieniu. Utrzymanie odpowiedniej diety pozwala uniknąć powikłań. A dając coś co uczula regularnie trujesz dziecko. A uszkodzenie wątroby i zatrucie organizmu na pewno może spowodować opóźnienie. Moja córka ma 2 lata- zaczęła siadać w 5 miesiącu i zaraz po tym zaczęła raczkować, stawała w łóżeczku i przy meblach mając 7 miesięcy,dwa miesiące później chodziła za rękę, przed rokiem chodziła sama. W wieku 15 miesięcy robiła na nocnik i wołała,że chce kupę,siku zaczęła wołać jak miała półtora roku. Wtedy też odstawiliśmy butelkę. Teraz mówi krótkimi zdaniami typu mamo choć się bawić, choćmy na dwór, mama daj obiadek. liczy do 10 i umie dodawać do trzech-czyli 2+1 lub 1+1. Więc skaza jeśli rodzic jest odpowiedzialny nie ma wpływu na rozwój. a jak rodzic głupi to dziecku nic nie da.

Gość jn anxkoQW CANWKNQW
Mylisz durna babo pojecia. Moje dziecko ma nietolerancje mleka krowiego a nie alergie na nie to po pierwsze. Nie slyszalas nigdy o nietolerancjach pokarmowych ? To moze poczytaj na ten temat. Jak to na poczatku nie daja objawow a czlowiek spozywa to co szkodzi. Jak pierwsze objawy sa bardzo skape i jak trudno pomylic to z czyms innym. A czas idzie na niekorzysc dziecka . Nie myl alergii z nietolerancja pokarmowa Moje dziecko rowniez rozwija sie prawidlowo i ksiazkowo jednak znajomej nie a cierpi rowniez na nietolerancje mleka a jednak cos je opoznilo w miedzy czasie wiec zapytalam czy to moze byc przyczyna WIEC IDIOTKO PYTAM O DZIECKO ZNAJOMEJ A patologia to ma taka niewyparzona gebe jak twoja !!!!