Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marlena00

Komu sad przyzna dziecko???????schizofrenia

Polecane posty

jestem chora na schizofrenie paranoidalna. Obecnie jestem pod comiesieczna kontrola lekarska i zazywam leki. Nie jestem osoba agresywna. W czasie choroby skonczylam studia wyzsze obronilkam prace magisterska.a takze pracowalam. Obecnie nie pracuje ale jestem zapisana w urzedzie pracy a niedlugo wybieram sie na staz.Maz pracuje.Nie mieszkamy razem gdyz wygonil mnie . Nie chce mi oddac dziecka. Ubliza mi i odgraza sie. Ma juz nowa kobiete z ktora imprezuje dosc czesto.Wiec jak on sie zajmuje dzieckiem??Skoro jak nie jest w pracy to robi balangi?????

Gość ffffffff6666
prawdopodobnie dziadowi ale wszystko zależy co dziecko powie psychologowi

Gość wybaczyłaś
trudna sprawa,podejrzewam,że sąd będzie wymagał opinii biegłych psychiatrów co do Twojego stanu zdrowia.Może na początek zapytaj swojego lekarza czy on widzi jakąś szansę byś wygrała w sądzie.

dziecko ma 2 latka ale uwazam ze mnie nie zapomnialo bo jak bylam tam ostatnio to mowil "mama"

Gość daj spokoj bo cos ci odwali
i zrobisz krzywde dziecku przykra sprawa - nic nie poradzisz

Gość ffffffff6666
mi się wydaje że przegrasz

Gość Peezda
Dlaczego nie chcesz by dziecko było z ojcem?

widzialy go pewni moi znajomi juz na kilku imprezach z ta nowa panna. I zgodzili sie zenzawac przed sadem. Obecnie pobieram rente socjalna i mieszakm u rodzicow

Niechce by dziecko bylo z ojcem poniewaz on sie nim nie zajmuje ,mowily mi o tym znajomi i niechce zeby mialo nowa macoche zamiast mnie matki

Obecnie nie mam zadnych nawrotów choroby. MOZna powiedziec ze ta choroba to taki byl moj epizod ktory mam nadzieje ze nie powroci. Jak zachorowalam pierwszy raz to nie moglam sypiac po nocy balam sie ludzi uwzalam ze mi krzywde chca zrobic

Gość Peezda
Nie chcesz macochy dal dziecka a jeśli będzie miało ojczyma to będzie ok?

narazie sie na to nie zapowiada zeby mialo ojczyma gdyz ja niechce sie wiazac narazie z zadnym facetem

jak myslicie odzyskam dziecko???? jak by wygladaly te badania przez psychiatrów w sadzie?? mowic cos od siebie do nich czy lepiej nie???

Gość cOOle x16
nie wiem co w tym dziwnego ze ludzie chca ci zrobic krzywde, to akurat prawda

schizofrenia nie jest powodem do odebrania dziecka matce. Znam taką sytuację że kobieta chora na tę chorobę, po rozwodzie otrzymała prawa rodzicielskie, tyle że przez jakiś czas mieli kuratora, który wszystko sprawdzał

Gość Peezda
Badania nie odbywają się w sądzie. Do sądu może przyjść (jeśli sąd lub któraś ze stron go wezwie na świadka.) biegły sądowy, który cię badał.

Gość Peezda
Co to znaczy "odebranie dziecka matce"? Czy to znaczy, że matka jest wyłączną właścicielką i dysponentką dziecka?

do STOMATOLOSZKI Z POWOLANIA: moglabys mi opisac bardziej ten przypadek gdzie matce schizofreniczce przyznano dziecko blagam o pomoc

do STOMATOLOSZKI Z POWOLANIA: moglabys mi opisac bardziej ten przypadek gdzie matce schizofreniczce przyznano dziecko blagam o pomoc

Gość sprawa jest do wygrania
przez Ciebie. Musisz jednak zdobyc jak najwiecej argumentow na swoja obrone. Dodatkowym atutem moga byc Twoi rodzice, z ktorymi mieszkasz. Musisz poprosic llekarza o zaswiadczenie o calkowitym powrocie do zdrowia(kiedys chyba odbywalo sie to komisyjnie). Wazne jest, czy nie bierzesz zadnych lekow psychotropowych. Schizofrenia moa bowiem to do siebie, ze po latach moze powrocic. W dodatku ktos madrze radzi bys przyjrzala sie baczniej "prowadzeniu sie" meza i zdobyla jakies argumenty na to, ze nie zapewnia malemu dziecku nalezytej atmosfery w domu

biore leki psychotropowe? mozecie jasniej powiedziec o tym kuratorze jak to jest?? czy jesli sad mi przyzna dziecko to wtedy mi wyznacza kuratora tak?? ktory bedzie mnie sprawdzal co jaksi czas czy nie ma zanniedban ze stronydziecka