Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szumi jej

Szumy w uchu

Polecane posty

Gość szumi jej

od jakis 2 tyg szumi mi w uchu, na poczatku bylo to kilak minut dziennie jak pochylalam glowe, myslalam ze to przez koncert, bo bylam 2 dni wczesniej na koncercie rockowym i bylo dosyc glosno. z kazdym dniem szumy sie nasilaja, takie pulsujace szumienie zsynchronizowane z pulsem. jakbym miala wiatr w uchu. zaczynam wariowac, nie moge sie skoncentrowac, nawet normalnie filmu ogladnac, w pracy to juz nie wspomne, a najgorzej jest jak klade sie spac w ciszy, nie slysze juz nic poza tymi szumami, nie moge spac, a jak sie budze to jest to pierwsza rzecza jaka slysze. czy ktos mial cos podobnego? jak sie to leczy? powinnam isc do lekarza? czy w aptece mi cos poradza?POMOZCIE BO ZWARIUJE!

Gość do laryngologa
i to predziutko!! wiem o czym mowisz!! nikt inny Ci nie pomoze tylko laryngolog!!

Gość szumi jej
jutro mam lekarza wieczorem, ale najpierw ide do internisty, i zobaczymy co mi powie. ale juz wariuje naprawde!! a co ty to miales/las ? i co to bylo? co powodowalo te szumy? jak sie to leczy???

Gość a moze by tak poprawic wzrok
zrób sobie swiecowanie uszu,bo pewnie masz woskowine w uchu

Gość @__@
To oczywiste, że to przez ten koncert! Mózg właśnie wyłącza Ci tą częstotliwość, która najbardziej "dała" po uszach. Jeżeli nie ograniczysz na jakiś czas głośnego słuchania muzyki, lub słuchania przez słuchawki - to będzie to postepowało.

Gość szumi jej
no ale ja wlasnie nigdy nie slucham glosnej muzyki!!! doslownie nigdy!! a na koncert ide raz na pol roku, to mozliwe ze stalo sie to po jednym koncercie i postepuje tak sobie? rozumiem ze jakbym codziennie sluchala muzyki glosno to mogloby postepowac, ale nawet nie ma dnia od koncertu zebym cokolwiek glosno sluchala, to czemu z kazdym dniem jest coraz gorzej??

Ja to mam w lewym uchu...to sie nazywa tinnitus po latynsku i po angielsku nie wiem jak po polsku....niestety nie ma na to leku i musisz sie przyzwyczaic.

Ja to mam w lewym uchu...to sie nazywa tinnitus po latynsku i po angielsku nie wiem jak po polsku....niestety nie ma na to leku i musisz sie przyzwyczaic.

Gość @__@
Jeżeli nie słuchasz głośnej muzyki to tym bardziej upatrywać należy przyczyny w głośnym koncercie. Powiedz swojemu mózgowi - z głębokim przekonaniem, że już więcej nie pójdziesz na tak głośny koncert, to może Ci przestanie szumieć. :) On w tej chwili zagłusza Ci tym szumem tą częstotliwość dźwięku, która najmocniej "dokuczyła uszom" - jak już przestanie szumieć, to najwyżej będziesz miała niewielki niedosłuch tej częstotliwości. (Ale nie ogłuchniesz - żeby to było jasne).

Gość szumi jej
ogłuchne?? ja predzej zwariuje niz ogluchne... a o przyzwyczajeniu sie ani mysle, ja spac nie moge, czytanie ksiazki albo ogladanie filmu zaczyna byc koszmarem. jestem strasznie zestresowana, dzisiaj rano sie poryczalam z nerwow przez te dzwieki... :(((

Gość szumi jej
bylam u lekarza dzisiaj, ale u internisty, sprawdzil mi uszy, nie mam woskowiny ani zadnej infekcji ucha, wyslala mnei do laryngologa, musze czekac az do wtorku

Gość A dlaczego
szumi jej,nie chcesz sobie zrobić świecowania uszu???