Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bratek30

jakie śpiochy lepiej kupić?

Polecane posty

Gość bratek30

chcę kupić mojemu 8 miesięcznemu synkowi na allegro pajacyki do spania i zastanawiam się której firmy f&f czy jakaś angielska firma Baby. Nie chce wydawać pieniedzy na firmowe pajace tylko do spania ale też wolałabym lepszą gatunkowo bawełnę. Doradzcie, które lepiej zamówić?

Gość spiochy to nie pajacyki.
chcesz szczerej rady? daruj sobie pajacyki tylko do spania i kup takie w ktorych bedzie mogl nie tylko spac, ale przebywac caly dzien w domu, wyjsc na spacer pod kombinezon itd. takie ktore nie zniszcza sie w praniu, nie beda zbyt jasne, ani pastelowe na ktorych widac zabrudzenia, ani za cienkie, tylko z grubszej porzadniejszej bawelny. no i bez stopek, takie zeby nie ograniczaly ruchow i moznabylo zalozyc do nich skarpety. z pajaca najlatwiej jest przebrac dziecko i najlatwiej zmienic pieluche. pod spod mozna nie zakladac niczego albo body jesli w mieszkaniu nie jest zbyt cieplo. wygodne pajace to takie bez stopek, na napy lub suwak na calej dlugosci, albo jednoczesciowe ubranka o kroju pajacyka, ale jeszcze grubsze i czasem z kapturem. takie rzeczy niestety troche kosztuja, dlatego jesli nie masz kasy na nowe, to poluj na allegro na uzywane takich firm: - kappahl - lindex - next - mothercare - cubus (mohini) - h&m - gap - carter's + rozne malo znane w polsce marki ze szwecji/danii itp one sie znakomicie nosza i piora! a uzywane kosztuja calkiem rozsadnie i najczesciej nie sa zniszczone. takze przemysl to. nie muszisz wydawac na nowe, ktore zaraz beda wygladaly jak znoszone, kiedy mozesz kipic taniej cos co bedzie wygladalo jak nowe nawet po ktoryms praniu

Ja ostatnio kupiłam 3 pajacyki w cenie 30,90 zl w TESCO. Nie sugerujcie sie oczywiscie nazwą marketu, bo pajacyki sa bawelniane i córka sie w nich nie poci i po praniu nic sie z nimi nie dzieje.

Gość mamama27
śpiochy dla 8 miesięcznego dziecka?? nie jest za duży na śpiochy? mój spał w bodach i półśpiochach albo spodniach piżamowych

Gość kikolec
polecam f&f, ja mam duzo ciuszkow dla malej z tej firmy i sa super, teraz w tesco sa wyprzedaze, jak masz czas to podjedz i moze cos znajdziesz

Gość bratek30
mój synek śpi w pajacach bo są najpraktyczniejsze, łatwe w przebieraniu i wygodne dla maluszka. Piżamki się nie sprawdziły, non stop miał "gołe plecki". Na allegro ciężko wyszukać firmowe (używane) pajace akurat w tym rozmiarze (synek nosi rozmiar 9-12 i 12-18 taki wyrośnięty :-) zastanawia mnie ta firma Baby, jakie te pajace są jakości, zaznaczam że nie oczekuję od niej superlatywów, po prostu interesuje mnie ich jakość.

Gość ja używałam
śpiochów early days z angielskiego primarku, cena bardzo przystępna, wzory najróżniejsze w wielu kolorach, w zasadzie nic się z nimi po praniu nie działo, tylko po jakimś czasie się mechacą - jak każda bawełna. Kupowałam na allegro u różnych sprzedawców trzeba tylko zwracać uwagę, bo niektórzy sprzedają je pojedyńczo i wychodzą drożej, a oryginalnie są pakowane w trzypakach. Co do firmy baby nie wiem, miałam kiedyś coś z 21 czy jakoś tak się forma nazywała i po pierwszym praniu zrobiły się z nich "szmatki" szersze niż dłuższe, teraz zaryzykowałam i kupiłam z kolei bluzeczki jakiejś firmy cactus clone i też jakością nie grzeszą, bo porozciągały się trochę.