Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mam nicka

Roczniak

Polecane posty

Gość nie mam nicka

Witam tak się zastanawiam czy dobrze karmie moją roczną córeczkę, możecie napisać jak i co jedzą wasze roczne dzieci?? z góry dziękuję

Gość karolcia3342
mój ma 15 miesięcy i jje tak: rano: mleko lub kaszka 2 śniadanie: jakiś owoc, lub jogurt z biszkoptem lub czymś tam.. obiad: przeważnie jakaś zupa: rosól pomidorowa, ogórkowa, 2 danie rzadko zjada, nie lubi podwieczorek: jakiś owoc np banan lub jabłko ok 18 jakaś kanapka kolacja: mleko lub kaszka

Gość uventuria
Mój ma 9 miesiecy i je WSZYSTKo Na sniadanie:kaszka,zupa mleczna,kanapki z pasztecikiem,parówki Drugie danie:jogurty/owoce/gerberki owocowe obiad:kazda zupa + drugie danie najczesciej cos z kurczaka ale tez indyk lub wieprzowinka + warzywo jakies podwieczorek:gerber/bułeczka/biszkopty kolacja:kaszka/parówki/kanapki

Gość uventuria
karolcia3342 karmisz swoje dzieck jak niemowle a to juz junior:/

mój jak miał rok rano kaszka potem owoce coś do przegryzienia np.paluszki itp.nic słodkiego obiad np.ziemniaki (2-3szt) kawałek mięska,warzywko jakieś lub jakaś zupa itd potem jogurt wieczorem gdzieś pół kajzerki z serkiem i na dobranoc mleko mycie ząbków i spanie :)

Gość mamama27
mój ma prawie 15 m-cy skończone i jada strasznie dużo - mam wrażenie że ciągle coś je - ale dużo biega i ma 11 kg rano - mleko plus płatki z bobovity potem jajko albo parówki albo chlebek z drzemem itp jogurt potem obiadek swój przed albo po podjada nasz obiad potem jakiś owoc: jablko, banan, ananas z puszki na noc kaszka z mlekiem w międzyczasie biszkopty, chrupki, pieczywo chrupkie, płatki kukurydziane na surowo, nawet delicje - co ma w zasięgu wzroku albo co my jemy to chce aa i dodam że wychodzimy pomały ze skazy więc nie jada rzeczy z mlekiem - narazie jogurty i masło i próbujemy dalej

mój ma 13 miesięcy śniadanie - między 7 a 9, zależy jak wstanie... - kanapka z pomidorem i szynka, albo z łososiem, albo z czyms co akurat jest, jajecznica, jajko na miękko, albo po wiedeńsku, paróweczki, frankfuterki, twarożek wiejski, galaretka z kurczaka zupa - około 12 - albo ze słoiczka albo jakas domowa, nie gotuj dla niego specjalnie deser - kolo 15 - z reguły jakiś ze słoiczka bo poza mandarynkami nie lubi swiezych owoców II danie - koło 17:30 - to samo co my (ziemniaki, albo ryz, albo makaron, z gulaszem, kotlecikami, sosem spaghetti, z rybą, warzywa na patelnie, omlety...+ zawsze mizeria :P albo słoiczek jak nie gotujemy obiadu bo akurat jesteśmy w pracy a on w przedszkolu :) kolacja I - kanapka (jak przy śniadaniu) kolacja II mleko (210ml - bez żadnych kleików) Nie daję żadnych kaszek, bo uważam że to zwykłe zapychacze, nie daje również chrupek, ciastek, biszkoptów itp, jak chce cos podgryźć to dostaje kromkę "tektury" z Wasy albo Sonko, sporadycznie, raz na miesiąc dostaje kilka kostek czekolady pije herbate zielona z cytryną, albo sok z Hippa taki z żelazem na zimę, no i do śniadania kawę zbożową

Mój ma rok i je 6:00 butelka mleka 9-30-10.00 zalęzy jak wstanie kaszka/ parówka cielęca / jajecznica /twarożek zależnie od jego chęci zje całość lub 3 łyżki i koniec . 12.30 zupka jakaś zaleznie co zrobię hitem jest pomidorowa z ryzem i rosól makaronem i jarzynówka z lanymi kluchami i kaszą manna.Potem idzie spać. 15 .30 drugie danie je wszystko oczywiscie nie daje mu bardzo usmażonego jedynie takie podpieczone . Rolady śląskie ale tylko te mięsko z zewnątrz , no ogólnie wszystko to co my. 18 deserek ze słoika /serek /owoc/kisiel /budyń 20 mleko czasem sypię kleik ryzowy ale żadko 24-1 mleko i spi do rana Oczywiście czas podany w przybliżeniu nie je fasoli i kapusty , nie daję mu jeszcze. Czesto jest tak ze nie je wogole 2 sniadania ino czeka do obiadu.... Po zjedzeniu 2 -3 lyzek stwierdza ze nei chce to nie latam za nim z łyżeczką, czeka do nastepnego posiłku. W między czasie woda zabarwiona soczkiem malinowym od babci ale juz coraz mniej soku dodaje zeby sama wode pil, jakis biszkopt czasem , chrupek kukurydziany Nie daję mu czekolady ani chipsów ani innych dziwnych rzeczy typu sok przecierowy itp

Gość Mama Nasturcja
u nas jest tak sniadanie kanapka z serem/dżemem/szyneczką, albo jajecznica z kromeczką plus kaszka ok 150 ml a jesli tylko kaszka to ok 240 ml obiad zupa plus drugie danie (12, 14) potem deser - mus owocowy lub jogurt, serek, jakis owoc najcetniej banan lub jablko kolacja kaszka ok 240 ml syn je zupy rosol, pomidorowa, jarzynowa, brokulowa, barszcz na drugie ziemniaczki/kasza/ryż/makaron z mięskiem i np sosem koperkowym, surowka. niedlugo zaczniemy jesc nalesniki bo jeszcze nie mielismy okazji