Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MingaHH

Wciąż sama...

Polecane posty

Gość MingaHH

Hej ludziska. A więc tak. Mam 22 lata, jestem studentką i do tej pory nigdy nie byłam w związku. Przypuszczam, że chodzi o moją nieśmiałość - jestem skryta, mało wygadana, trochę żyję w swoim świecie. Zastanawiam się jednak, czy tylko o to chodzi. Teoretycznie niczym nie różnię się od moich kumpelek - jestem zgrabna, w miarę ładna, elegancka, ciekawa świata, mam swoje pasje. A jednak one mają kogoś, a ja nie. Nie powiem, zdarza się, że ktoś mnie podrywa, ale najczęściej są to osobnicy zupelnie nie w moim typie (i nie chodzi o wygląd, raczej o styl bycia). Powiedzcie, dlaczego tak jest?

Gość MingaHH
Możliwe. Jak pisałam wyżej, jestem z natury dość zamknięta w sobie i nie należę osób, które otwierają się za pierwszym razem. Jestem miła, ale też trzymam dystans. Nie lubię się narzucać, za wszelką cenę brylować. Tak mam i cóż z tym zrobić...

Nieśmiałość utrudnia kontakty, to fakt. Postaraj się jak najczęściej wychodzić do ludzi, nie musisz przecież za wszelką cenę brylować, częste przebywanie wśród ludzi zmniejsza nieśmiałośc, wierz mi :)

Gość MingaHH
Ano staram się coraz częściej wychodzić, niemniej bardziej swobodnie czuję się w kameralnych miejscach niż, dajmy na to, na imprezach. Jestem bardzo spokojna i cenię samotność, choć oczywiście, czasem dobrze byłoby z kimś wyjść, pogadać, pośmiać się itp.

może spróbój wyjść do większego grona z bliska ci osoba ktora cie nie zawszydza: kolezanka przyjaciolka... wtedy poczujesz sie swobodniej... i malymi kroczkami sie uda

Dokładnie. Ciche, spokojne osoby są niestety postrzegane jako hmmm, mało interesujące, coraz częściej ludzie oceniają kogoś po pierwszym wrażeniu :O Nie twierdzę, że jesteś nudziarą ale być może takie wrażenie sprawiasz? Wszystko da się zmienić, uwierz w siebie :)

Gość MingaHH
To prawda. Chciałabym być pewniejsza siebie, ale zarazem przerażają mnie moje niedociągnięcia, błędy... A może powinnam o nich nie myśleć aż tyle?

Gość mariner
kwestia emanowania aura przystepnosci czyni cie osoba otwarta na znajomosci.Jelsi jest przeciwnie to klapa. POZWOL SIEMPOUWODZIC TYM "TYPOM"! korona ci z glowy nie spadnie a nabierzesz doswiadczenia z facetami .Umawiaj sie z nimi jak ci zaproponuja ,Straj sie odnalezc w nich cos ciekawego.Okazuje sie ze czasem nie ujawniaja tego bezposrednio. Mysle ze to da ci potrzebne cechy ktore szybko ktos wartosciowy dostrzeze. JESTES TYPOWYM PRZYKLADEM ZA WYSOKICH WYMAGAN W STOSUNKU DO PODAZY :)

Dziewczyno, nie zadręczaj się! Nikt nie jest idealny, każdy ma swoje wady, Ty skup się bardziej na swoich zaletach, świadomośc swojej atrakcyjności, otwartości i chęci poznania nowych ludzi doda Ci pewności siebie, dzięki której wszystko się idealnie potoczy :)

Gość MingaHH
Z tymi wymaganiami to nie jest tak, że ja szukam Bóg wie kogo. Po prostu nie przepadam za głośnymi, przebojowymi typkami, którzy myślą, że mogą mieć każdą. Zdecydowanie wolę kogoś spokojniejszego, najlepiej nieco introwertycznego, o podobnym sposobie bycia i zainteresowaniach. Czy to aż tak wysokie wymagania?

Gość MingaHH
Ano pracuję nad swoją samooceną. Nie powiem, że jest łatwo - ciągle obwiniam się o to, kim byłam w przeszłości, o to, jak się zachowywałam. Nawet teraz, kiedy podobno zmieniłam się na lepsze, czuję się strasznie zawiedziona sobą samą.

To chyba normalne, że każdy człowiek szuka drugiej połówki o podobnym usposobieniu do swojego. Autorko, trzymam za Ciebie kciuki :)

Gość MingaHH
Dzięki:)

Nie rozpatrzaj siebie, swojego postępowania pod względem przeszłości, konkretnych sytuacji. Skup się na przyszłości,a na próbach wiązania relacji z innymi osobami :) Jeśli komuś nie będzie odpowiadać Twoja osoba, to trudno, nie można wszystkim dogodzić :) Pamiętaj o otwartości, to pomoże :)

Gość polinezjaaaaaa
Ja cię rozumiem. Można chyba powiedzieć, że mam podobny problem. Mam 21 lat i co prawda byłam przez rok z cudownym facetem, ale niestety nam nie wyszło i znowu moje myśli popłynęły w kierunku wizji wiecznej samotności... I tak samo jak ty nie jestem jakaś brzydka, uśmiechnięta, lubię poznawać nowych ludzi, tylko moim problemem jest chyba to że potrzebuję trochę czasu, żeby się otworzyć i zawsze na początku jestem bardziej cicha i spokojna, a dopiero potem się rozkręcam. Dlatego jeśli ktoś zna mnie dopiero chwilę, to może uznać, że jestem zbyt nieśmiała....

Achh, co to za moda nastała, że tylko wrzaskliwe paniusie mają rwanie? Dziewczyny, główki do góry, znajdzie się taki, który Was doceni.

Gość niestety.........
idz do zakonu tam cie księża docenią i nie bedziesz miała żle ,kiecochy dostaniesz za darmo

ja tezs mam swoj swiat a faceta mam i tez niesmiala jestem do tego przyciagam wielu innych :) wedlog mnie trzeba miec to cos w sobie

Wiele ładnych dziewczyn nie potrafi znaleść faceta, niektórych nawet sam śliczny wygląd może odstraszyć z racji tego, że facet myśli, że u takiej pięknościi w ogóle szans nie będzie miał.