Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jjjjuuyyy

czy na l4 w ciąży dostaje pełną pensję + dodatek funkcyjny?

Polecane posty

Gość jjjjuuyyy

jestem w ciąży i niestety czuje się co raz gorzej...lekarz wspominał ze zdecydowanie zalecałby mi pójscie na l4, jednak ja mam pewne obawy dostaję 1900 pensji podstawowej i 600 zł dodatku funkcyjnego za stanowisko kierownika oddziału. wiem ze na l4 w ciąży przysługuje 100% wynagrodzenia ale co z dodatkiem? czy jest on czescia tego wynagrodzenia czy zostanie mi odebrany?

Dostaniesz 100% średniej z ostatnich 12 miesięcy, więc jeśli przez cały ten czas miałas ten dodatek to jak najbardziej. Jak pójdziesz na stałe na l4 to dodatek Ci zdejmą, ale to i tak nie będzie miało znaczenia dla wynagrodzenia, bo jak wyżej, będzie ono średnią z ostatniego roku. Do tego wliczają się też nadgodziny, wynagrodzenia z urlop oraz premie ( choć z premiami musisz sprawdzic w umowie) i premie zazwyczaj są wypłacane wtedy gdy masz min 30 dni nieprzerwalnego zwolnienia

Odpowiedziałam na ten temat ale chyba sie nie zapisało, czy Ty widzisz tą odpowiedz? Napisz to napisze jeszcze raz w razie czego...chyba znowu jakies problemy na kafe bo widze, ze jest jedna odpowiedz, ale jak wchodze to widze tylko Twoje pytanie

Gość dodatek nie przysługuje
ale hest w to miejsce dodatek wyrównawczy