Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ardian

Jak to jest z soczewkami, a myciem oczu?

Polecane posty

Gość ardian

Rano tuż po wstaniu muszę przemyć oczy. To normalne. Podobno jednak nie można, z drugiej strony w optyku mówili, że nawet na basenie mogę pływać, więc już nie wiem... to w końcu mogę bez problemu przemywać twarz, myć włosy, ogólnie kąpać się?

Gość adriannn
Odświeżam.

jak masz soczewki na oczach i przepluczesz je woda to soczewki wypadna..... to przeciez normalne, wystarczy uzyc wyobrazni zeby to odkryc :-) przeciez plynaca woda przez oko wyplukuje to co w nim jest w kapieli tego nie zrobisz bo przeciez nie lejesz wody do otwartych oczu, myjesz twarz z zamknietymi.... a hlapniecie woda na twarzjest bezpieczne dla soczewek w basenie nie wypluczesz jesli bedziesz plynac pod woda z otwartymi oczami, jesli plywasz w okularach do plywania to soczewki bezpieczne

trzeba oczy przemywac zamkniete ot co, a galke oczna zakroplic sztucznymi lzami hehehe z twojego postu mozna by wywnioskowac ze osoby noszace soczewki sie nie myja - nie kapia, nie myja wlosow .... ech

Gość spoko loko...
Masz te soczewki night&day? Ja je kiedyś przez pewien czas nosiłam i rano zdejmowałam na mycie a potem znów cały dzień i noc na oczach. A zresztą jak by ci ktoś napisał, że absolutnie nie wolno się myć w soczewkach to byś się nie myła? ;)

Gość adriann
Dziś rano przepłukałem oczy mając soczewki :( ale nie mocno, tylko bardziej tak z dłoni polałem wodą w oczy. W ogóle to te soczewki to jakaś lipa :/