Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MonikaaaLoooo

Czy testy ciążowe mówią prawdę ??? PISZCIE

Polecane posty

Gość MonikaaaLoooo

Witajcie ... Mam taki problem ostatni okres dostałam 30.11.2011r trwał do 3.12.2011r. Czyli wszystko ok. Następny miałam dostać 31.12.2011r. I Do Dziś nie dostałam okresu tylko wydziela mi się biała wydzielinę z pochwy.Uprawiałam seks z prezerwatywą . Robiłam już dwa testy ciążowe jeden 11 dni po terminie okresu a drugi 14 dni po i oby dwa wyszły Negatywne. Co o Tym myślicie ? Czy mogę być w ciąży? Nie mam jak wybrać sie narazie do ginekologa bo w mojej miejscowości nie ma narazie miejsca jestem dopiero umówiona na 3 lutego . Pozdrawiam i dziękuję z góry za pomoc.

Gość magggiieeee
a prezerwatywa pękła? była jakaś możliwość że plemniki dostały się do pochwy?

Gość MonikaaaLoooo
Właśnie prezerwatywa nie pękła była cała i jest właśnie takie coś, że on się nie spuścił...

Gość MonikaaaLoooo
Nie wiem już o chodzi jeżeli testy pokazuja,że nie jestem w ciąży mam tylko czasami takie dziwne bóle brzucha i nie zawsze ale czasami bolą mnie plecy

Gość magggiieeee
po takim czasie powinien test wyjść prawdziwy i dokładny. jeżeli nadal masz wątpliwości zrób test na beta HCG w szpitalu koszt 20-30 zł.

Gość oljoijoi
Mi powiedzial prawde. Wyszly dwie bardzo widoczne czerwone krechy juz pierwszego dnia kiedy mialam dostac okres. Moim zdaniem mozesz miec jakies zaburzenia, a nie ciaza i powinnas isc do ginekologa jak najszybciej.

Gość MonikaaaLoooo
Szpital jest jakieś 30km od mojej miejscowości więc narazie to nie możliwe ... Może poczekać jeszcze z tydzień i kupić jakiś lepszy test ?

Gość MonikaaaLoooo
No właśnie też tak myślę, że jeżeli bym była to by wyszło co najmniej juz w tym drugim teście ... a z czym może sie jeszcze wiązać brak dostania okresu ?

Gość magggiieeee
Poczekaj na wizyte u gina. i nie denerwuj się przedewszystkim, bo to Ci jeszcze bardziej opóźni @. spróbuj się uspokoić i czekaj.

Gość sdfsdfs
Wydaje mi sie ze nie jestes w ciazy a stres moze opoznic okres, wiem cos na ten temat.

Gość bfgbraaa
myslę, ze ze stresu tak masz, przedświątecznego i po prostu Ci owulacja się przesunęła. Jeśli nie dostaniesz okresu przez do końca miesiąca to pójdź do gina po luteinę

Mnie testy zawiodły. W pierwszej , 10 dni po przypuszczalnym zapłodnieniu test i hcg wskazały , że nie jestem w ciązy a test zrobiony 8 dni po dniu , wkótrym miałam dostać miesiączkę potwierdził ciążę. Ginekolog na drugi dzień stwierdził 5 tydzień. W drugiej ciąży robiłam 3 testy i raz HCG, 6,10 i 14 dni po zapłodnieniu, a dopiero w dzień, w kótry nie dostałam miesiączki planowanej test wskazał prawdę czyli ciążę.:) Niby testy i hcg powinny już aw tym 6-10 dniu wskazać ciążę, w moim wypadku dwukrotnie mnie zawiodły.

Gość Berbec
Jesli chcesz aby test ciazowy wyszedł prawidłowy musisz wykonać go koniecznie rano bo wtedy jest największe stężenie hormonów i zawsze środkowy strumień moczu bo jeśli masz zapalenie to test też wyjdzie pozytywne i nie można 48 godzin przed pić alkoholu ani zażywać tabletek. Chociaż dużo zależy od rodzaju testu bo mi osobiście przy drugiej ciąży test wyszedł pozytywny dopiero za 11 razem

Przyjaciółka miała okres 3 grudnia. Starali się z mężem o dziecko. Nie dostała okresu w styczniu, w sumie do dziś. Do 3 stycznia zrobła 5 testów, wszystkie negatywne. Poszła 14 stycznia do ginekologa, ten nie stwierdził ciąży , skierował na HCG, bo powiedział, że mimo, że testy wskazują brak ciąży i on jej nie widzi( ale może JESZCZE nie widzieć) to musi to sprawdzić przez badanie krwi, bo jest możliwe by testy tak kłamały. Hcg jeszcze nie zrobiła.

Berbec robiłam oby dwa testy rano i wyszły negatywnie i nie piłam alkoholu anie nie brałam tabletek . Nie wiem kupię jutro lub pojutrze jeszcze jeden test i go zrobię . Tylo jak myślicie kiedy go zrobić już utro czy poczekać jeszcze ?

Gość Berbec
Jeśli jesteś w ciąży to lekarz podaje luteine na podtrzymanie ciąży a nie wywołanie okresu nawet jeśli nie jesteś to jest małe prawdopodobieństwo by ci wywołała. A wcześniej Miałas takie zaburzenia? Uwierz że wiem co nieco na ten temat bo mam trójkę dzieci i dwa razy poronilam

Autorko a czy mialas juz kiedys taki nieregularny okres? Owulacje moze Ci przesunac wszystko, sres, zmiana klimatu, leki, jakies infekcje..chociaz nie wszystkie kobiety sa takie wrazlwe na te czynniki. Moze bol brzucha jest spowodowany owulacja? Jaki masz sluz?

Gość Berbec
szczerze to odpuśc sobie już z testami bo to się mija z celem poczekaj już do tej wizyty u ginekologa a nóż widelec dostaniesz

Gość Berbec
Lenas ma rację

Właśnie owszem miałam już kiedyś tak, że nie miałam okresu wogóle przez jeden miesiąc a później dostałam normalnie . śluz na początku był biały i ciągnoł się troszkę a terz jest tylko biały .

Gość bfgbraaa
tak ,po luteinie będziesz miała okres w ciągu tygodnia do 10 dni. Ja brałam gdy nie miałam okresu przez dłuższy czas :o

taki ciągnący się śluz , jak białko kurzego jaja to własnie jedna z oznak owulacji. Ja bym nie robiła już testu. Ginekolog wszystko wyjaśni .

w moim przypadku luteina nie wywołała miesiączki, okazało się, że ej brak spowodowany jest torbielą na jajniku. Z Twojego opisu marne szanse na ciążę;)

Gość katy_11111111
mi dwa testy pokazały prawdę wyszły pozytywnie