Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iabfvai;ph;inv

ból podczas pierwszego wejścia podczas każdego stosunku

Polecane posty

Gość iabfvai;ph;inv

witam.mam 22 lata, i jakos z pol roku temu rozpoczełam wspolzycie z moim chlopakiem. pierwszy raz byl srednio bolesny, kilka kolejnych podobnie. zastanawia mnie skad bierze sie bol podczas piewrszego wejscia czlonka do pochwy podczas kazdego stosunku. mial ktos podobnie?dodam ze chlopak wchodzi we ,mnie gdy jestem dosc wilgotna...

Gość Gumowy Joe
To zalezy jakiej partii byl czlonek... :-)

Gość iabfvai;ph;inv
pochwica mnie raczej nie dotyczy gdyz bolesne jest tylko 1 wejscie,kolejne wejscia i ruchy przynosza juz tylko przyjemnosci;) chlopak ma dosc sporego penisa, jednak w przypadku gdyby wina lezala po jego stronie, bolesny bylby caly stosunek. moze to dlatego ze seks zdarza sie sporadycznie,przecietnie raz na tydzien...

Gość iabfvai;ph;inv
dziewczyny macie podobnie?

A ja bym stawiała na objaw pochwicowy. Wiesz, że będzie bolalo za pierwszym razem, więc zamiast się rozluznic - spinasz się zamiast się rozluznic. (Normalnie pochwa podczas podniecenia "otwiera się" niemal dosłownie - nie trzeba nic tam wciskac tyłko można dość łagodnie wsunąć) Kiedy jesteś spieta faktycznie możesz odczuwać ból. Kiedy już ten ból nastąpi robisz w myślach "uff!" rozluzniasz się i... Ból mija! ;) Spróbuj kiedyś wziąć sprawy w swoje ręce - kiedy już będziesz odpowiednio podniecona i wilgotna odwróc chłopaka na plecy i usiądz mu na biodrach a penisa w swoją dłon i nasun się na niego. Nie będzie bolało, bo ty sama decydujesz w jakim tempie ;)

Trochę mi się masło maslane tam zdarzyło :P

Gość iabfvai;ph;inv
staram sie byc rozluzniona na maxa i nie mysle bolu. Nei, kiedys wyprobuje Twoja podpowiedz. chociaz szczere mowiac pasuje mi tempo nalozone przez partnera:)

Gość iabfvai;ph;inv
chlopak nie "wciska" tylko stara sie delikatnie,powolutku wsunac.czasem chcialabym poczuc takie zdecydowane wejscie ale wiazaloby sie to z wiekszym bolem..

Zrob sobie prosty test - weź dildo, albo cokolwiek o odpowiednim kształcie i czyste: mały dezodorant, tubke pasty do zębów itp. Nawilz oliwka, pobaw się kilka chwil lechtaczka tak, żebyś się rozluznila i zrobiło ci się przyjemnie i spróbuj sobie wsunac ten przedmiot - jeżeli poczujesz taki sam ból, to być może jest to jakiś rodzaj nadwrażliwości lub inny problem. Ale jeżeli bólu nie będzie to tylko twoja psychika- czyli łagodna postać pochwicy. A w takim razie kilka treningów "na górze i zapomnisz o bólu. A wtedy chłopak będzie mogl pokazać na co go stać :D

Gość iabfvai;ph;inv
Nei- dzieki za porady:) wyprobuje je wkrotce:)

Gość sdsx
Moja partnerka też tak kiedyś miała. Przejdzie z czasem ;) Klejnoty masz jeszcze nierozciagniete. Warto zainwestowac w zel.

Gość iabfvai;ph;inv
hmm moze faktycznie cos w tym jest.

Gość wrgfwg
rozluźnij sie po prostu:-D

Gość kassiopeia
Żel+porządne rozgrzanie przez patrnera powinno ulatwic sprawe:) pozdrawiam

Gość kassiopeia
aa i nie wracaj myślami w takich momentach do pierwszego razu gdyż na myśl o bólu podczas pierwszego stosunku,moze pojawic się taka blokada psychiczna,objawiająca się bólem właśńie.

Nei ma racje wyprobuj pozycje ty na górze wtedy kontrolujesz kazdy ruch i raczej nie powinno byc sytuacji ze bedzie cie bolalo. Za duzo myslisz o tym ze bedzie cie bolalo to sie ksztaltuje w twojej psychice i momo ze byc moze cie tylko lekko zaboli albo czasem w ogole moze nie boli,to tobie sie wydaje ze boli cie strasznie.Spróbujcie jakas poządną gre wstepna,jak sie toba dobrze zajmie to moze bedzie ok.

Gość iabfvai;ph;inv
naprawde staram sie nie myslec w takim momencie o bolu tylko o czepaniu przyjemnosci z seksu,a gdy chlopak rozgrzeje mnie naprawde porzadnie podczas dosc dlugiej grze wstepnej, chce czym predzej poczuc go w sobie. moze faktycznie, jesli sa to moje poczatki to moja pochwa jeszcze nie "rozciagnela"sie

To może być objaw zapalenia lub zakażenia grzybiczego. Jeżeli masz zaczerwienione wejście do pochwy, białe, serowate upławy lub nawet zielono-żółte powinnaś się zapisać do gina i wyleczyć to. :classic_cool:

Gość iabfvai;ph;inv
hmm staram sie dbac o higiene :) wkrotce wybieram sie do gina wiec porozmawiam jeszcze z nim o moim problemie.