Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DCK

półtora etatu

Polecane posty

Gość DCK

Sytuacja zmusza mnie do takiego kroku, muszę wziąć wieczorem dodatkowe pół etatu. Czy ktoś z Was tak pracował? Czy da się wytrzymać np. pół roku pracując w ten sposób?

Gość ajaaaaaaaaaaa
ja już 2 rok tak pracuję, ale mam etat+ soboty i niedziele

Gość DCK
u mnie to by było półtora etatu i studia zaoczne co drugi weekend boję się, że nie wyrobię :( co najmniej kilka miesięcy bym tak musiała żyć, ale chcę pozbyć się kredytu

dasz rade . Pracowalam przez 3 lata po 13 godzin dziennie w tygodniu , bardzo rzadko wolny weekend. Mlody czlowiek sie szybko regeneruje .

Gość DCK
ja jestem taki zaawansowany młody człowiek - mam 29 lat przeraża mnie to, ale kasa mi naprawdę potrzebna teraz...

dasz rade , nawet sie nie zastanawiaj. 29 lat to doba zycia. Bierz prace i smigaj w niej .

Gość DCK
Ja miałam poprzednią pracę taką, że często siedziałam w nadgodzinach. W sumie jakoś dawałam radę. Dzięki za wsparcie, trzymajcie kciuki, żebym dostała to pół etatu. :)

Gość tereninell
wytrzymac dasz rade ale postaw sobie ten polroczny margines ja sie zagalopowalam i przyplaciłam zdrowiem, kasa to nie wszystko

Gość xccccccccccccccccc
kilka miesięcy??? ja od 4 lat pracuję po 12 h dziennie i jak wida ć jeszcze żyję

Gość DCK
moim CELEM jest spłata kredytu, który mnie bardzo obciąża. co prawda po 6 miesiącach nie będę miała jeszcze pełnej kwoty (nie dam rady odłożyć całej dodatkowej pensji, bo już teraz nie wyrabiam, ale chcę odkładać po 80%), ale już bardzo niewiele będzie brakowało. a potem WOLNOŚĆ... :)

Gość DCK
Jeśli poczuję, że nie wyrabiam, to zrezygnuję. Zdrowie jest najcenniejsze, nie ma sensu go tracić dla kasy. :)

Gość niekonieczny
Da się, ale czasem jęzor juz nie na brodzie będzie, lecz jako krawat powiewał. :D Po miesiącu sie wciągniesz i będzie git. Ja tak ciągnąłem rok, po roku przeszedłem z pół na ćwiartkę, a potem na zlecenie :)

Gość wrodzony pesymizm
co za KURWA ironia losu ,żeby za młodu kiedy to trzeba się cieszyć zyciem człowiek harował jak wół ...pytanie kiedy się z tego cieszyć ? jak zmarszczki się już pojawia ? czy jak mi już nie stanie ? ...

Gość DCK
widzisz, właśnie tak to jest, jak się nie jest z bogatego domu i trzeba ciężko pracować, aby mieć pieniądze... :(